Se spune ca unele persoane inca de la varstele fragede sunt constiente de faptul ca au menirea de a detine propria afacere. In schimb, exista persoane care pana sa isi dea seama de faptul ca trebuiesa inceapa o afacere, isi cauta diferite joburi si muncesc pentru alte companii.
Cei aflati in aceasta situatie, de multe ori iau decizia de a incepe propria afacere dupa ce traiesc diferite momente neplacute. Unii sunt convinsi de faptul ca nu sunt facuti pentru meseriile pe care le practica.
Altii sunt de parere ca merita salarii mult mai mari in schimbul serviciilor si a muncii pe prestate, exista alte persoane care au avut ghinionul de a munci in cele mai grele conditii, iar astfel au luat decizia de a-si incepe propria afacere.
Alte persoane, pur si simplu si-au dat seama pe parcurs ca menirea lor este de a crea si de a conduce o afacere, asa ca au ales sa renunte la carierele avute si sa inceapa un nou drum in viata.
Daca va aflati in aceasta situatie, puteti descoperi cateva avantaje si dezavantaje in a fi antreprenori.
Avantajele antreprenorilor
- Nu au sef
Unul dintre cele mai importante avantaje ale antreprenoriatului, este acela de a fi propriul tau sef. Cand detii o afacere, muncesti cat vrei, mergi la servici la ce ora vrei, pleci de la servici la ce ora vrei, fara sa dai socoteala nimanui.
Acesta avantaj insa se poate transorma rapid intr-un dezavantaj. Antreprenorii care isi neglijeaza activitatea bazandu-se ca nu au sefi si ca nu ii trage nimeni la raspundere, risca sa isi conduca afacerile spre esec. Cei care profita de acest lucru insa si care muncesc chiar mai mult decat in cazul in care ar fi angajati pentru straini, cu siguranta prin munca si perseverenta vor ajunge unde isi propun.
- Sursa de venit
Cand incepi o afacere, te gandesti ca aceasta va fi o sursa de venit. Tocmai de aceea, trebuie sa te dedici in totalitate activitatii desfasurate, sa muncesti cu pasiune, chiar mai mult decat cele 8 ore pe care le muncesc angajatii tai, iar succesul va aparea.
Cat despre castigurile financiare, cand ai propria firma, poti sa iti platesti salariul in functie de cat consideri ca meriti. Daca vechiul patron te platea cu salariul minim pe economie, iar firma ta are posibilitatea aceasta, poti avea salariul de cateva mii de lei sau zeci de mii.
- Mai mult timp liber
Cand esti antreprenor, chiar daca muncesti foarte mult, poti sa ai si mult timp liber. Suna ciudat, dar este adevarat. De exemplu, poti sa muncesti peste program, sau poti merge mai devreme la birou, astfel incat dupa masa sa ai timp sa stai alaturi de familie. Nu vei mai munci in schimburi, si vei putea sa te dedici familiei.
Exista multe avantaje de care te poti bucura daca incepi o afacere, iar acum prin intermediul celor de la Adisaf Consulting Management, poti avea firma deschisa fara sa te ocupi de obtinerea documentatiei si de depunerea dosarului la Registrul Comertului. Specialistii se vor ocupa de tot.
Dezavantajele antreprenoriatului
- Risc financiar
Resursele financiare necesare pentru a incepe si a dezvolta o afacere pot fi extinse. Este posibil sa fie nevoie sa va angajati cea mai mare parte a economiilor dvs. sau chiar sa va duceti la datorii pentru a incepe. Daca lucrurile nu merg bine, va puteti confrunta cu pierderi financiare substantiale.
In plus, nu exista un venit garantat. S-ar putea sa existe momente, in special in primii ani, cand afacerea nu genereaza suficient numerar pentru a putea trai.
- Stresul
Ca proprietar de afacere aveti mai mult stres decat angajatii. Exista o serie de lucruri de-a dreptul ingrijoratoare – concurenta, angajati, facturi, defectiuni de echipamente, probleme cu clientii. In calitate de proprietar, sunteti responsabil si de bunastarea angajatilor dumneavoastra.
- Obligatii nedorite
Cand porniti, veti fi, fara indoiala, responsabil pentru a face sau a supraveghea aproape tot ceea ce trebuie facut. Va puteti impiedica in detalii despre munca de care nu va place. Ca proprietar de afaceri, probabil ca va trebui sa indepliniti anumite sarcini neplacute, cum ar fi concedierea oamenilor.
Exista asadar situatii mai mult sau mai putin placute. Daca incepeti insa o afacere, iar aceasta functioneaza asa cum v-ati dorit, atunci lucrurile sunt bune, si va puteti bucura de avantajele enumerate in articol, plus multe altele.
Daca insa afacerea nu are succesul dorit, sau daca pe parcurs va scad comenzile, pierdeti clienti, etc., iar afacerea nu mai este profitabila, specialistii de la Adisaf Consulting Management, prin serviciul de dizolvare lichidare firma, va pot veni in ajutor.
La o afacere care nu mai este rentabila, cu siguranta trebuie sa renuntati, iar specialistii va vin in ajutor prin serviciul de dizolvare lichidare societate. Acest lucru nu inseamna insa ca, daca o afacere nu mai este rentabila, trebuie sa renuntati la antreprenoriat.
Cei de la Adisaf Consulting Management va pot ajuta sa infiintati o noua firma, si sa incepeti o alta afacere.