4 erori frecvente in serviciul de gazduire WordPress si solutiile la acestea
WordPress a devenit una dintre cele mai importante platforme pentru blogging. In prezent, exista si magazine online sau alte afaceri similare care sunt construite in acelasi mediu. Totusi, acest CMS este complex si poate prezenta buguri.
Desi un plan de gazduire WordPress te va ajuta sa dispui de resurse optimizate si timpi de raspuns rapizi, sansa de a intampina erori exista in continuare. Iata 4 dintre cele mai frecvente si solutiile la acestea!
Eroare la stabilirea conexiunii la baza de date
Adesea, acest mesaj apare ca urmare a unei modificari la parola initiala. Poate fi insa vorba si de fisierul wp-config.php, care nu functioneaza in mod corespunzator. Din fericire, problema se poate rezolva rapid.
Acceseaza managerul de fisiere prin intermediul cPanel sau cu ajutorul unui client FTP, apoi sterge folderul din zona director. Ulterior, ti se va cere o configurare noua. Furnizeaza informatiile pe care le-ai creat deja si asigura-te ca toate detaliile sunt corecte. La final, site-ul web va fi readus la starea initiala.
Eroare de continut mixt
Mesajul „mixed content” pe serverul de gazduire WordPress este afisat in momentul in care o pagina descarca informatiile prin protocolul HTTPS, dar incarca imaginile si scripturile prin HTTP. Aceste actiuni contradictorii duc la coruperea fisierelor Java si la o functionare necorespunzatoare.
Cauza cea mai frecventa este instalarea gresita a unui certificat SSL, dar poate fi vorba si de un plugin sau un URL de la o poza veche in media. Un alt motiv este continutul incorporat.
Foloseste un program de specialitate prin care sa gasesti sursa erorii, apoi efectueaza un backup pentru toate fisierele. Dupa ce afli care sunt paginile nesecurizate, le poti modifica in mod manual. Daca sunt prea multe si crezi ca este o sarcina dificila, foloseste un plugin pentru a economisi timp.
Eroare 404 (not found)
Probabil stii deja faptul ca aceasta eroare inseamna „pagina negasita” si face referire la acele link-uri care nu mai sunt valide pe serverul de gazduire WordPress. Totusi, problema poate aparea uneori din senin si are cauza o imagine lipsa sau un element JavaScript ori CSS.
Daca eroarea apare in majoritatea paginilor, este vorba de permalink-uri. Asigura-te ca fisierul .htaccess nu a fost afectat de niciun program malware si actualizeaza setarile din tabloul de bord.
Atunci cand problema apare la o anumita adresa URL, sterge postul inexistent si creeaza o pagina noua. Se poate utiliza o redirectionare, pentru a nu fi afectate rezultatele din Google. Indiferent ce masuri decizi sa iei, modifica aspectul paginii 404, pentru a nu pierde vizitatorii care ajung la aceasta. Poti include o casuta de abonare si un apel la actiune sau un link spre pagina principala. Aceasta este o modalitate excelenta de a pastra traficul pe serverele de gazduire WordPress la un nivel similar si iti permite sa maresti rata de conversie.
White Screen of Death
Acesta este un ecran alb, care blocheaza accesul complet pentru vizitatori. In general, apare ca raspuns la memoria epuizata si solutia este sa dezactivezi toate pluginurile. Acest lucru il poti face direct din dashboard.
Dupa ce identifici pluginul cu probleme, vezi daca poti gasi un inlocuitor sau discuta cu dezvoltatorul si explica-i prin ce treci. Schimba si tema temporar cu una implicita, pentru a vedea daca lucrurile sunt diferite. Un alt motiv pentru eroarea white screen of death este o editare gresita in sectiunea de coding.
Pentru a rezolva asta, solicita un backup automat de la firma de gazduire WordPress.