Cum functioneaza gazduirea web?
Bine, ati programat singur site-ul web (Bine ati facut!), ati ales tema dorita pentru un site WordPress sau ati facut ceva ce va place cu adevarat .
Acum, va trebui sa aflati cum sa alegeti o gazda web. Daca v-ati decis asupra unui site anume va trebui sa-l gazduiti pe serverele lor.
Daca va place “WordPress” mai bine, aveti o mare varietate de metode pentru a invata cum sa gazduiti un site web dar exista multe alte locuri de gazduire foarte bune.
Procesul este simplu, dar exista multi furnizori de gazduire web care pretind a fi buni. In general, poate fi foarte dificil sa alegeti intre oricare dintre ele. Spre exemplu, exista servere VPS functioneaza pe echipamentele profesionale in datacenterul propriu din locatia ta.
Exista mai multe metode diferite de gazduire web pe care ar trebui sa le cunoasteti inainte de a putea spune cu certitudine ca aveti toate informatiile necesare cu privire la acest subiect. Este unul dintre punctele principale ale acestui articol.
Ia o decizie in functie de nevoile tale.
Ce este o gazduire web? Cand faceti uz de gazduire web partajata, practic va mutati intr-o “cladire de apartamente”. Exista o casa mare (un server) cu multe site-uri web (apartamente) in interior.
Ei au propria lor adresa, dar impartasesc “incalzitorul de apa” (latimea de banda), c”azanul de incalzire “(puterea de procesare) si electricitatea (disponibilitatea). In cazul in care serverul pica, toate site-urile web gazduite pe el merg in jos, de asemenea.
Deoarece mai multe site-uri web sunt gazduite pe acelasi server, este mai ieftin sa aveti unul. De aceea, gazduirea web partajata este de obicei foarte ieftina si o modalitate perfecta de a aborda subiectul gazduirii web.
Daca site-ul tau web este un pic mai mare, poate doriti sa alegeti VPS Hosting.
Gazduirea web VPS este similara cu ceea ce se intampla in gazduirea partajata, site-ul tau web este inca doar un “apartament”, dar are o infrastructura dedicata pentru a-ti sustine site-ul web.
Intr-o situatie de gazduire web partajata, site-ul ar deveni mai lent daca alte site-uri de pe server ar obtine mult mai mult trafic decat de obicei, deoarece puterea de procesare va fi redirectionata catre ele. Cand utilizati gazduirea VPS, aveti resurse dedicate pentru a va ajuta.
Daca site-ul dvs. web a crescut si nu doriti nicio perioada de nefunctionare, puteti opta pentru ceva de genul “Cloud Web Hosting.”
Aceasta este cea mai sigura solutie, deoarece site-ul web va fi gazduit si actualizat pe mai multe servere cloud. Daca unul dintre aceste servere coboara, altul isi ia locul pentru a pastra site-ul online.
E ca si cum ai avea mai multe case in toata lumea. Cand incepe sezonul tornadelor si una dintre ele ajunge la tine acasa, vei fi transportat automat intr-o alta casa din cealalta parte a lumii.
Si poti sa-ti pastrezi toate lucrurile pentru ca toate sunt identice in fiecare casa.
De asemenea, puteti opta pentru un server dedicat de gazduire web.
Este cea mai buna optiune, dar si cea mai scumpa. Cand va gazduiti site-ul pe un server dedicat, practic inchiriati tot ce este nevoie pentru a rula acel server. Toate resursele vor fi utilizate pentru site-ul dvs.
Importanta unui bun hosting pentru site-ul tau
Conversia are loc atunci cand vizitatorul atinge unul dintre scopurile site-ului, fie ca completeaza datele de contact sau cumpara un serviciu sau produs. Nu are rost sa duci clientii pe site daca se pierd pe drum, esti de acord?
Optimizarea unui site web pentru conversie inseamna pur si simplu utilizarea mult mai buna a traficului . Pentru asta, un site web optimizat are puncte de conversie raspandite strategic peste tot.
Cu cat performanta paginii este mai buna, cu atat este mai mare nivelul de implicare al vizitatorilor. Astfel, cu cat investiti mai mult in viteza si eficienta site-ului, cu atat veniturile dvs. vor fi , fara indoiala, mai mari.
Cand vine vorba de succesul online, stiti ca performanta este primordiala. Veti avea doar cateva secunde pentru a atrage atentia publicului inainte ca acesta sa paraseasca site-ul si sa nu se mai intoarca niciodata. Deci, daca site-ul dureaza mult pana se termina incarcarea, este o certitudine ca utilizatorii vor pleca. Performanta site-ului afecteaza si pozitionarea in motoarele de cautare . La urma urmei, cu incarcare lenta, site-ul va face o masurare slaba a valorilor experientei vizitatorilor, ceea ce ii influenteaza nivelul de clasare.
Gazduirea site-ului web este mediul de retea in care datele si fisierele site-ului sunt stocate astfel incat sa poata fi gasite pe internet. Adica, atunci cand faceti un fisier disponibil pe un server, acesta este permis sa fie localizat de catre vizitatori din inregistrarea domeniului.
Vedeti care sunt cele mai comune tipuri de gazduire:
- Gazduire partajata — recomandata pentru mai multe site-uri, fiind cel mai des folosit. La urma urmei, este un serviciu mai accesibil, cu resurse variate disponibile.
- Gazduire gratuita — unele organizatii ofera un serviciu gratuit, care este indicat pentru proiectele initiale care nu au atat de multe asteptari.
- VPS — inseamna Virtual Private Server. Aceasta este cea mai recomandata gazduire pentru proiecte mai mari.
Functia gazduirii este de a mentine site-ul cu performanta si activitate deosebite.