Pentru multe case, in special in contextele urbane, principala problema este aceea a spatiului limitat si a utilizarii sale optime. De fapt, spatiul din casele si apartamentele mici trebuie utilizat eficient, tinand cont de spatiul limitat disponibil, fara a fi nevoie sa se renunte la confort si design.
Pentru a da viata proiectelor pentru casa care reusesc sa scada practicitatea in spatii limitate, alegerea mobilierului multifunctional, capabil sa se transforme si sa reuneasca diferite functii intr-o singura structura, este o alegere inteligenta si practica pentru rezolvarea problemelor de spatiu.
In aceasta carte a ideilor am adunat 14 exemple de mobilier multifunctional perfect pentru cei care au nevoie sa defineasca mobilierul unei case mici. Urmeaza-ne.
- Patul cu dulap. Spatiul dintre podea si saltea poate fi exploatat eficient, datorita sertarelor retractabile introduse in cadrul patului din lemn.
- Rafturile cu birou. Un raft cu un blat pentru a fi folosit ca birou, capabil sa transforme un colt al casei intr-un colt mic pentru a fi folosit ca birou.
- Bucataria dispare in apartamente si studiouri mici precum cel pe care il avem noi vezi, bucatarie si sufragerie, acestea trebuie adesea colectate in acelasi spatiu. In acest caz, bucataria dispare datorita panourilor glisante.
- Un birou si mult mai mult. Lemn reciclat pentru un birou plin de spatii pentru afisare si depozitare, rafturi reale care fac din structura mai mult decat un simplu birou.
- Masa cu cateva extra. Chiar si masuta de cafea din sufragerie poate fi folosita ca un dulap mic, datorita unui sertar retractabil introdus in structura din lemn.
- Un birou de perete. Mobila pliabila, devine o solutie excelenta in casa cu spatii foarte limitate. Biroul este alcatuit din module pliabile, capabile sa se inchida intr-o piesa de mobilier foarte subtire, care ocupa un spatiu minim.
- Set de rafturi si birouri rabatabile.
- Un birou plin de surprize. Biroul poate deveni si o piesa de mobilier multifunctionala, la doar un etaj sub cel principal, impartit in compartimente, unde pot fi amplasate articole de papetarie, carti, reviste, pentru a crea un mini birou.
- Masuta plina de resurse. O masuta alcatuita din rafturi extractibile, care se transforma in functie de nevoi, in blaturi de lucru pe care sa scrie sau mese mici pentru a manca confortabil asezat pe canapeaua de acasa.
- Nu exista fantome sub pat, ci doar mult spatiu pentru rafturi. In acest fel structura patului se transforma intr-o biblioteca practica care va permite sa exploatati toate volumele disponibile intr-un mod optim.
- Raftul biroului. Un raft simplu se transforma intr-un blat rabatabil al biroului, permitandu-va sa transformati un colt al casei fara dezordine intr-un birou gata sa dispara.
- Solutii practice pentru copii cu acest pat cu rafturi, sertare si birou integrate in structura. Stim ca este dificil sa mentinem ordonat dormitorul unui copil: cu aceasta idee totul va fi mult mai usor si va permite copiilor sa participe si ei.
- Un design multifunctional al dulapului pentru TV. Va permite sa colectati atat ecranul, cat si rafturile de depozitare intr-o singura structura.
- Un dulap pentru pantofi multifunctional. Fie amplasat la intrarea casei, in sufragerie sau la intrarea in dormitor, acest mobilier multifunctional ofera multe posibilitati, nu numai ca dulap pentru pantofi, ci si ca un suport pe care poti lasa cheilr, portofele, telefoane mobile si alte accesorii personale.
Stiluri de mobilier
Sunt mai multe stiluri de mobilier mici dimensiuni sau de mari dimensiuni pe care le poti utiliza in casa ta.
Scaune Queen Anne
Acest stil a fost popular in secolul al XVIII-lea, cand William Anglia si regina Ana au domnit in Anglia. Stilul de mobilier Queen Ann este cunoscut pentru ca are picioare cabriola, fie cu picioare tampon, fie cu drake.
Scaunele au fost populare in aceasta perioada, la fel si taburetii cu sertare cu aripi si aceste doua tipuri de stiluri de mobilier au ramas caracteristici ale stilului Queen Anne chiar si astazi.
Ludovic al XVI-lea
Acest stil de mobilier a crescut in popularitate in perioada 1760-1789, in timpul domniei lui Ludovic al XVI-lea si chiar inainte ca Revolutia Franceza sa elimine monarhia. In ciuda faptului ca mobila a fost numita pentru regele francez, stilul sau a fost de fapt conceput pentru regina, Marie Antoinette.
Acest stil de mobilier se caracterizeaza prin linii drepte cu influente greco-romane. Foloseste o multime de motive clasice, cum ar fi si caneluri. De asemenea, ofera detalii bogat sculptate.
Francezii au fost intotdeauna cunoscuti ca fiind stapani ai stilului, iar acest lucru nu exclude designul interior. Designul lor interior este plin de aur, bronz, antichitati, tesaturi texturate si arta de bun gust. Materialele populare utilizate in mobilierul in stil francez sunt nuc, mahon, stejar, lemn de trandafir, artar, cupru, alama, sidef si fonta. Mobilierul poate fi sofisticat, indraznet si chiar bogat impodobit cu trasaturi aurite.
De-a lungul anilor, designul interior francez a crescut cu influente din alte stiluri, cum ar fi country, eclectic si contemporan. Francezii adora desenele clasice care nu se demodeaza niciodata.