Intai de toate, cauta un site sigur de unde sa cumperi, apoi in functie de buget, te poti orienta si catre telefonul dorit. Un iphone 12 pro, costa intre 1000-1400 lei second hand, un pret bun daca stam sa ne uitam la pretul lui de Nou…
Cumpara un mobil second-hand: sfaturi pentru a evita problemele
Cauti informatii preucum pret iPhone 12 pro max second hand? Ei bine, preturile difera in functie de mai multe criterii si primul lucru pe care va trebui sa il faci este sa te asiguri ca vei cumpara un telefon de buna calitate. Tine cont de informatiile de mai jos in momentul in care vrei sa cumperi un telefon second hand indiferent de natura lui.
Ai de gand sa cumperi un telefon mobil second-hand? Retine urmatoarele sfaturi pentru a nu merge prost in acest proces de achizitie.
Cand se apropie momentul pentru a cumpara un nou mobil, poti lua in considerare achizitionarea unui dispozitiv second-hand. Fie ca este vorba de faptul ca ai un buget mai limitat sau pentru ca nu doresti sa cheltui o multime de bani: oferta de telefoane din aceasta categorie a crescut semnificativ.
Aceasta oferta crescuta poate avea pericolele sale, deoarece riscam sa facem escrocherii sau sa cumparam un mobil care nu era in starea in care ne asteptam. Sa te protejezi? Mai jos va lasam o serie de sfaturi de care ar trebui sa tii cont daca ai de gand sa cumperi un mobil second-hand.
Verifica starea telefonului mobil
Incepem cu un sfat evident, dar acest lucru poate fi complicat daca cumparam un mobil second-hand online, deoarece, in functie de web, este posibil sa nu putem sti cat de adevarate sunt fotografiile pe care le vedem pe telefon.
Fiind capabil de a verifica starea fizica este intotdeauna important. Prin urmare, ori de cate ori aveti ocazia, verifica daca se potriveste descrierii si daca nu exista daune suplimentare. Trebuie sa te uiti atat la partea din fata, cat si la partea din spate a dispozitivului.
Ar trebui sa verifici daca ecranul este in stare buna. Un mod simplu de a sti este sa treci degetul aratator prin el: in acest fel poti detecta problemele care sunt trecute cu vederea cu ochiul liber. Daca exista un protector de ecran pe mobilul second-hand pe care il vom cumpara, este mai bine sa il eliminam pe scurt: exista oameni care folosesc protectorul ca o modalitate de a ascunde unele daune pe ecran.
De asemenea, trebuie sa verificam daca panoul capacitiv raspunde adecvat la atingere. Acest lucru este ceva ce poti face tinand apasata o aplicatie pe ecran. Daca se intampla ceva, cum ar fi sa fii lasat sa-l stergi, functioneaza bine. Dar daca nu exista nici o reactie, exista o problema.
Camera si senzori
Deoarece ai verificat ca nu exista daune ale obiectivului, trebuie sa te asiguri ca aparatul foto functioneaza conform asteptarilor. Prin urmare, trebuie sa faci o fotografie cu camera, deoarece acest lucru va arata daca exista probleme in functionarea sa. Lucrul normal este ca stiti specificatiile, astfel incat sa stiti la ce te poti astepta.
Trebuie sa faci o fotografie atat cu camerele din fata, cat si cu cele din spate. Cand faceti acest lucru, ar trebui sa verifici daca totul arata asa cum te astepti. Daca nu observi niciun fel de neclaritate sau efect anormal asupra imaginii, atunci functioneaza bine si il poti cumpara fara probleme din acest punct de vedere.
Nu se poate evita, smartphone-urile sunt scumpe. Cu toate acestea, cu exceptia cazului in care cautati un model lansat recent, cumpararea unui telefon reconditionat poate reduce costurile considerabil. Acest ghid explica de unde puteti cumpara unul, cat puteti economisi si la ce sa aveti grija.
Telefoanele reconditionate sunt cele care au fost trimise inapoi de catre clienti deoarece au fost defecte sau pur si simplu vandute de catre proprietarul anterior – vor fi verificate si, daca este necesar, readuse la starea de functionare completa. In general, nu vor veni cu ambalajul original si este posibil sa nu includa toate accesoriile, dar vor fi testate si vor veni de obicei cu garantie.
Recomandarile producatorilor sunt, in general, preferabile, deoarece garanteaza un standard mai inalt, desi sunt mai greu de gasit.
Telefoanele reconditionate primesc de obicei o „nota” de catre comerciantii cu amanuntul. Standardele de tranzactionare ne-au spus ca aceste calificari nu sunt stabilite independent, deci calitatea poate si poate varia, dar de obicei ele sunt definite dupa cum urmeaza:
- Gradul A – pare nou sau are semne foarte mici de manipulare sau uzura.
- Gradul B – poate avea zgarieturi, aschii sau alte forme de leziuni cosmetice usoare.
- Gradul C – va prezenta semne de uzura; asteptati-va ca produsul sa para folosit.
Preturile variaza in functie de gradul pentru care optati si chiar acum, pentru un iPhone XR deblocat (lansat in 2018), v-ati putea astepta sa platiti 400 GBP pentru un model de grad A (fata de 499 GBP nou). Pentru un model de grad C, este in jur de 350 GBP.
Unul dintre cele mai importante considerente atunci cand cumparati este garantia cu care vine, deoarece aceasta va asigura protectia in cazul in care apare o defectiune. Aproape toate telefoanele reconditionate vin cu una, desi lungimea si cine le ofera variaza.