Servicii funerare – ce sunt

Servicii funerare – ce sunt

Servicii funerare – ce sunt

Asa cum actul nasterii este atat de natural, la fel este si actul mortii; cu toate acestea, moartea unei persoane este unul dintre cele mai devastatoare evenimente pentru familie si prieteni, deoarece reprezinta o pierdere completa si ireversibila.

Si tocmai in acel moment dureros, cand luarea deciziilor nu este in intregime asertiva si nu este cel mai bun moment pentru a putea face ceva practic. De aceea, inainte de a avea nevoie sa angajati un serviciu funerar, este convenabil sa va informati si sa stiti cum functioneaza aceasta piata pentru a evita ca, atunci cand vine momentul, afectarea sa fie doar morala si nu economica.

Agentiile funerare ofera diferite bunuri si servicii in functie de nevoile specifice. In acest moment, trebuie remarcat faptul ca alegerea tipului de serviciu funerar va depinde de credintele religioase, obiceiurile si chiar dorintele pe care, la momentul respectiv, persoana si le-a exprimat inainte de a trece in nefiinta.

In acest articol va vom spune in ce constau si costul unora dintre serviciile funerare imediate, astfel incat sa aveti o referinta la momentul in care veti avea nevoie de el. Dobandirea serviciului potrivit va va permite dumneavoastra, familiei si prietenilor, sa va concentrati doar pe a face fata durerii.

Funerare Craiova este locul in care vei gasi o gama completa de servicii.

Mortalitatea

Potrivit datelor Institutului National de Statistica si Geografie in statisticile sale privind mortalitatea, in 2017 s-au inregistrat 703.047 de decese in Mexic de exemplu, dintre care 56% corespund sexului masculin si 44% femeii.

Din cauza imbatranirii populatiei, cererea pentru aceste servicii este concentrata la persoanele cu varsta de peste 85 de ani, unde s-au inregistrat majoritatea deceselor (127.429).

Agentiile funerare pot fi publice sau private, atat in ambele veti gasi pachete de servicii pentru utilizare imediata si pentru utilizare ulterioara. Aici va spunem in ce constau:

  1. Servicii funerare imediate. Ele sunt cei care sunt angajati in momentul mortii.
  2. Servicii funerare viitoare sau prognozate. Acestea sunt cele care sunt dobandite inainte ca evenimentul sa se intample ca o forma de prevenire. Se achizitioneaza periodic in rate prin plati in rate.

Potrivit specialistilor in domeniu, bunurile si serviciile care sunt incluse in pachetele furnizate de agentiile funerare pot include urmatoarele:

  1. Sicriu si/sau urna.
  2. Receptia si transferul cadavrului.
  3. Pregatirea estetica a corpului.
  4. Imbalsamare.
  5. Conservarea tranzitorie.
  6. Utilizarea capelelor si/sau a echipamentelor de trezire.
  7. Servicii de management pentru transferul si cedarea finala a organismului, cu autorizarea prealabila scrisa a contractantului.
  8. Servicii de inmormantare, exhumare, reinhumare sau incinerare prestate de casa funerara sau de o terta parte, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.
  9. Drepturile de utilizare a loturilor sau gropilor de panteon, cripte, nise sau osuare pentru a depune cadavre, cenusa sau ramasite umane aride pentru o anumita perioada de timp sau in perpetuitate.
  10. Amplasarea pietrelor funerare, a monumentelor si a placilor de identificare.
  11. Servicii de transport pentru insotitori.
  12. Servicii de asistenta funerara.

Retine ca, odata ce certificatul de deces a fost obtinut prin intermediul unui personal medical sau al unei autoritati sanitare si certificatul de deces eliberat de Registrul Civil, este timpul sa contactati agentia funerara.

Ce spun studiile despre modul in care oamenii vad decesele

In articolul Diferentele de gen in copingul parental dupa moartea copilului (Cramer si Littlewood, 1991), Verbrugge afirma ca barbatii tind sa prefere stiluri active de coping, in timp ce femeile tind sa foloseasca ganduri mai paliative, pasive, reconfortante si stiluri de coping mai expresive emotional.

 Barbatii, de exemplu, tind sa se mentina ocupati si sa-si asume sarcini suplimentare ca o modalitate de a face fata pierderii lor. De asemenea, pot fi mai critici la adresa sprijinului social si le este greu sa vorbeasca despre moarte. Barbatii prefera metode de rezolvare a problemelor si de reducere a tensiunii. Daca este mai probabil sa foloseasca un mod de a face fata, care este perceput ca potential problematic, este mai putin probabil sa li se ofere sprijin si, in consecinta, sa se simta evitati. Obiectivele barbatilor sunt indreptate mai mult catre autonomie si minimizarea vulnerabilitatii. Daca a avea o viata interioara privata diminueaza un sentiment de autonomie, barbatii, care tind sa perceapa o abordare emotionala ca indicand vulnerabilitate, pot folosi aceasta abordare mai rar si cu mai putin succes. Baietii tineri se asteapta ca colegii si parintii sa fie mai putin receptivi la manifestarile emotionale negative, in special la tristete, asa ca sunt mai predispusi sa aprobe regulile de afisare care favorizeaza controlul emotional.

Pe de alta parte, femeile tind sa ramana deprimate pentru perioade mai lungi de timp si pot fi preocupate de gandurile mortii. Femeile prefera sa foloseasca sprijinul social si stiluri de coping orientate emotional. Parintii discuta mai mult despre emotii si afiseaza o gama mai larga de emotii cu fiicele. Astfel, femeile pot deveni mai abile in procesarea si exprimarea emotiilor si pot primi o mai mare aprobare sociala pentru a face acest lucru, desi aceste diferente pot varia in functie de factori contextuali.