Cele mai bune sfaturi pentru învățare

Cele mai bune sfaturi pentru învățare

Cele mai bune sfaturi pentru învățare

Studiul nu este doar cu o seară înainte de predarea unei lucrări sau înaintea unui examen. Nu este niciodată prea devreme sau prea târziu pentru a dezvolta obiceiuri bune de învățare. Cu cât dobândești mai devreme o strategie bună, cu atât totul va deveni mai ușor și șansele tale de a obține o notă bună vor crește. Descoperă câteva sfaturi pentru învățare pentru a ajunge la cele mai bune rezultate.

1. Alege un loc și o oră

Fiecare are propriile idei despre cel mai bun loc și timp pentru a studia. Fie că este vorba de dormitorul tău noaptea sau de bibliotecă după școală, găsește un spațiu și un timp de studiu care să funcționeze pentru tine și ține-te de el.

2. Studiază în fiecare zi

Dacă studiezi puțin în fiecare zi, vei revizui constant informațiile în mintea ta. Acest lucru te va ajuta să ai o înțelegere mai eficientă. De asemenea, te ajută să eviți stresul lăsării de ultim moment.

3. Planifică-ți timpul

Este util să pui în aplicare o anumită planificare, astfel încât să poți profita la maximum de timpul de studiu.

• Setează o alarmă pentru a-ți reaminti programul de studiu

• Utilizează un calendar sau un planificator de perete astfel încât să poți să îl vezi mereu. Marchează-l cu date importante, cum ar fi examenele și termenele limită ale sarcinilor.

4. Descoperă cum înveți

Majoritatea dintre noi avem propriul nostru mod preferat de a învăța. Află ce stil de studiu ți se potrivește cel mai bine.

• Cursanții auditivi preferă să învețe ascultând. Încearcă să citești informațiile cu voce tare și să le discuți cu alții. Poate dorești să te înregistrezi citind și să redai apoi.

• Cursanților vizuali le place să învețe urmărind. Încearcă să utilizezi culorile pentru a marca anumite informații sau să desenezi diagrame pentru a arăta punctele principale. Poți încerca să notezi câteva idei sub formă de imagini.

• Cursanții tactili/kinestezici preferă să învețe prin mișcare/atingere. Încearcă să utilizezi tehnici precum jocul de rol sau modele pentru a memora punctele cheie.

5. Revizuire și modificare

Cel puțin o dată pe săptămână, ar trebui să revizuiești ceea ce ai învățat la clasă. Acest pas te poate ajuta să înțelegi mai bine unele concepte și să ți le reamintești când ai cea mai mare nevoie de ele.

6. Ia o pauză

Este important să ai pauze de la învățat, mai ales dacă ești obosit sau îți scade motivația. Lucrul prea mult timp îți poate afecta performanța. Când iei pauze, asigură-te că părăsești biroul sau zona de studiu. Uneori chiar și o scurta plimbare te poate ajuta să vezi o problemă diferit sau să o rezolvi.

7. Rămâi motivat

Pe măsură ce studiezi, este util să îți aminești toate motivele pentru care faci acest lucru, cum ar fi cursul sau cariera ta. Poate fi util să ai ceva în zona de studiu care să-ți amintească de obiectivele tale. De asemenea, îți poți decora spațiul de studiu cu citate inspiraționale sau fotografii ale oamenilor pe care îi admiri.

8. Ai grijă de tine

Înveți mai bine când ai grijă de tine. Menține o alimentație sănătoasă, dormi suficient și alege să faci mai mult sport. Nu te recompensa cu prea multe gustări dulci și nu te forța să studiezi noaptea târziu. De asemenea, este o idee bună să te asiguri că bei suficientă apă în timp ce înveți.