Depozitare in bucatarie – cum se face corect?

Depozitare in bucatarie – cum se face corect?

Depozitare in bucatarie – cum se face corect?

Bucataria a suferit o transformare brutala, iar in bucatariile mari si mici functionalitatea este impusa mai presus de toate standardele decorative. Mai jos va spunem cateva sfaturi pentru o depozitare utila in bucatarie.

Cel mai important lucru este ca este practic, ca aveti totul la indemana, este, de asemenea, esential sa stiti cum sa profitati de toate spatiile, mobilierul de bucatarie trebuie sa stocheze multe lucruri, deci este esential sa profitati de toate sertarele in inaltimea lor, sertarele inalte care au mai multe rafturi inmultesc spatiile.

Solutii de depozitare a bucatariei

Aici va spunem mai multe solutii practice pentru a maximiza depozitarea in bucatarie.

Sanatatea spatelui nostru este importanta in proiectarea bucatariei si a aparatelor sale. De fapt, unul dintre principalele motive ale frigiderelor moderne este a pune congelatorul in partea de jos, este pentru ca este partea din frigider pe care o deschidem cel mai putin, prin urmare, va trebui sa ne aplecam mai putin. Si, dimpotriva, frigiderul care este partea pe care o deschidem cel mai mult in timpul zilei, este la inaltimea noastra evitand pozitiile proaste ale spatelui.

Aceasta premisa ar trebui sa fie utilizata pentru a va gazdui bucataria, pentru a localiza sertarele sau rafturile care sunt la inaltimea dvs., iar in ele sa gazduiti ustensilele pe care le utilizati cel mai des. De asemenea, aparatele sau ustensilele pe care le folosesti foarte ocazional, ar trebui sa mearga in sertarele cele mai joase si cele mai inalte.

Iar pentru a profita la maximum de spatiul din bucatarie, iti recomandam sa folosesti cat mai mult spatiu, chiar si acela care ajunge la tavan, astfel incat sa ai dulapuri mult mai mari care sa-ti permita sa depozitezi mai multe lucruri.

In mod ideal, la randul sau, dulapul sau piesa mare de mobilier are mai multe rafturi sau compartimente in interior care ne ajuta sa stocam mai multe lucruri, dar profitand la maximum de spatii. De exemplu, in interiorul unei piese de mobilier de 2 metri inaltime, puteti avea cu usurinta pana la 5 compartimente care vor servi pentru a stoca multe lucruri, indiferent daca ustensile de bucatarie sau alimente.

A avea o distributie buna pentru a putea stoca corect alimentele este, de asemenea, o modalitate de a avea grija de sanatate. Este chiar util sa evitati risipa de alimente.

Acest lucru ajuta la evitarea contaminarii incrucisate. Acest lucru se intampla atunci cand un aliment contaminat intra in contact cu unul curat.  Viyogo.ro propune o oferta variata de ustensile bucatarie.

Stocare conforma

Cand ne gandim la depozitarea alimentelor in bucatarie, trebuie sa luam in considerare urmatoarele:

  • Capacitate suficienta.
  • Loc racoros, uscat, cu ventilatie adecvata.
  • Deoarece este un loc pe care il vom accesa zilnic si de mai multe ori pe zi, ideal este ca acesta sa fie la inaltimea ta si sa fie usor accesibil.

Accesorii bucatarie

Pentru acele colturi ale bucatariilor care par pierdute pentru ca sunt spatii foarte greu de accesat, exista cateva gadgeturi potrivite pentru asta.

Daca ai cautat la nesfarsit capacul potrivit, ai cumparat ingrediente duble pentru ca nu l-ai gasit in camara sau te-ai chinuit sa pastrezi bucataria chiar si oarecum curata, atunci ar putea fi timpul sa-ti acorzi putina atentie bucatariei. Contrar a ceea ce cred multi oameni, nu ai nevoie de un spatiu enorm pentru a avea o bucatarie functionala – este mai mult despre cum organizezi spatiul pe care il ai!

De asemenea, nu aveti nevoie de o revizie majora pentru a elimina dezordinea si a deveni organizat – doar cateva sfaturi si trucuri utile pentru a incepe. Iata ce va sugeram pentru a va optimiza spatiul si a obtine un spatiu de bucatarie functional in care sa va bucurati cu adevarat!

Pentru inceput, este important sa vezi literalmente fiecare articol din bucataria ta si sa incepi de la o tabla goala. Deci, scoateti totul si evaluati daunele!

Acest pas poate fi foarte greu, dar luati in considerare obiectivele – sa aveti un spatiu functional, sa aveti un tejghea cat mai clar si sa va bucurati de a fi in bucatarie. Odata ce ati trecut prin articolele dvs., ar trebui sa aveti o sectiune de pastrare, o sectiune de aruncare si o sectiune de donatii.

Pentru ca aveti totul afara din dulapuri si sertare, acesta este momentul perfect pentru a sterge totul bine. Ai fi surprins cat de grozav se va simti, mai ales cand mergi sa pui totul la loc.

Inainte de a incepe sa puneti ceva inapoi, evaluati intreaga bucatarie si grupati dulapurile si sertarele in zone. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este sa aveti un blocnotes si un stilou si sa le scrieti, inclusiv elementele care apartin si zonelor. Iata un exemplu despre cum ar arata:

Zona 1: zilnic (cel mai usor de accesat, aproape de masina de spalat vase daca este posibil)

Farfurii, boluri, sticlarie de baza, cani, vesela de servire, tacamuri

Zona 2: Gatiti (aflati aproape de cuptor sau de cuptor)

Oale, tigai, vase, placi de taiat, spatule, linguri de lemn, cesti/linguri de masurat, boluri pentru amestecare, orice alte articole de copt etc.