Cum să compari ofertele de web hosting din România 

Cum să compari ofertele de web hosting din România 

Web hosting permite persoanelor fizice sau antreprenorilor să-și pună propriul site online ieftin, chiar și fără cunoștințe de programare sau IT. Furnizorul de web hosting România oferă o anumită cotă de server din spațiul web, o conexiune permanentă la internet și administrarea sistemului de server. 

Cele mai importante criterii pentru alegerea unei oferte web hosting România sunt spațiul de stocare, serverul, domeniile inclusiv, certificatele SSL și numărul de baze de date. Oricine se bazează pe performanțe deosebit de fiabile trebuie să negocieze un acord individual de nivel de servicii. 

În comparație cu soluțiile VPS, server cloud sau server dedicat, găzduirea partajată este cea mai ieftină opțiune și suficientă pentru mulți utilizatori din România.

Cum să compari oferte web hosting România?

„Fără griji” este mesajul pe care îl proclamă fiecare furnizor de website hosting. În plus, există oferte speciale atractive și oferte introductive peste tot. Cu toate acestea, sau tocmai din această cauză, merită să faci o comparație a ofertelor de web hosting:

  • Ce este important atunci când alegi furnizorul potrivit și pachetul tarifar?
  • Ce pachete sunt potrivite pentru proiectul meu web?
  • Ce trebuie să conțină cel puțin un pachet de găzduire web?
  • Unde pot pândi capcanele cu costuri ascunse?
  • Este planul meu tarifar (încă) soluția optimă?
  • Există alternative serioase gratuite?

Un furnizor de servicii web hosting România nu oferă doar spațiul de stocare necesar pentru site-ul web al clientului ca parte a unui serviciu. Serviciul include, de asemenea, următoarele:

  • Spațiu web ca spațiu de stocare pe sistemele server din centrele de date ale furnizorului;
  • Conexiune permanentă la internet, care permite accesarea datelor de către vizitatori;
  • Asigurarea actualității, securității și performanței serverelor și a centrului de date (administrare);
  • Interfață cu utilizatorul care permite gestionarea ușoară a prezenței pe internet.

Majoritatea pachetelor includ și acces la sisteme de management al conținutului, cum ar fi WordPress, Joomla sau Drupal, sau kituri de construcție a site-urilor web, cu ajutorul cărora webmasterii își pot crea cu ușurință propriul site web fără a fi nevoiți să stăpânească limbaje de programare complicate sau să fie nevoiți să verifice în prealabil compatibilitatea instrumentelor externe cu sistemul de găzduire. Așadar, webmasterii nu au nevoie de nimic altceva decât de propriul lor conținut și de un computer cu conexiune la internet pentru a-și menține și prezenta site-ul web.

Serviciile oferite într-o formă standardizată ca „web hosting” sunt în general modele de găzduire partajată gestionate. Mai mulți clienți împart spațiul de stocare și performanța unui singur server fizic cu proiectele lor web. Aceasta este ceea ce face posibil în primul rând, prețurile mici pentru prestarea serviciului, deoarece clienții nu doar împart resursele, ci și costurile pentru achiziția, operarea și întreținerea serverului.

În funcție de tariful de web hosting, unele aspecte ale utilizării serverului variază în funcție de:

  • Câți clienți partajează un server;
  • Câtă putere de calcul are dreptul fiecare client;
  • Garanţia unui anumit serviciu minim;
  • Cât spațiu web are dreptul fiecare client;
  • Cât de bine sunt diferitele proiecte protejate unele de altele.
Optimizează Performanța Online cu Servicii de Web Hosting Avansate

Cum să găsești oferta hosting ieftin ?

Găsirea ofertei de hosting ieftin nu este o sarcină ușoară din cauza abundenței diferiților furnizori și a opțiunilor tarifare. Nu merită doar să compari prețurile, ci și să aruncați o privire mai atentă la serviciile incluse în pachete.

Server-ul

Serverul este inima oricărui serviciu de găzduire web, deoarece nu numai că găzduiește spațiul web, dar are și cel mai mare impact asupra performanței site-ului. Cu cât serverul este mai rapid și capabil să livreze un site web vizitatorilor, cu atât experiența utilizatorului este mai plăcută. În orice caz, acesta este un avantaj pentru tine.

Performanța serverului

Performanța unui server sau performanța unui serviciu de găzduire web, pe lângă arhitectura site-ului în sine, este responsabilă pentru cât de repede văd vizitatorii site-ul web după introducerea adresei URL. 

Un număr mare de parametri diferiți au un impact asupra performanței. Cele mai importante dintre acestea sunt:

  • Tipul de hard disk (HDD sau SSD);
  • Conectarea centrului de date la nodurile centrale de internet;
  • Utilizarea unei rețele de livrare de conținut (CDN);
  • Numărul de proiecte clienți găzduite de server;
  • Numărul de clienți per nucleu CPU;
  • Tipul de delimitare a diferitelor proiecte ale clientului unul de celălalt;
  • Existența și, dacă este cazul, valoarea unei garanții privind capacitatea RAM;
  • Vârsta hardware-ului.

Toate aceste aspecte contribuie semnificativ la o performanță bună. La ce valori în detaliu se pot aștepta clienții, depinde de cerințele lor individuale și de acordurile cu furnizorul. Cu toate acestea, este întotdeauna un semn bun când un furnizor comunică în mod transparent cifre-cheie relevante pentru performanță în oferta sa și nu încearcă să le ascundă.

În timp ce majoritatea ofertelor încă se constată că stochează date pe sisteme server cu hard disk-uri HDD, acum există o tendință clară către medii de stocare SSD mai puternice. Unii furnizori oferă, de asemenea, un fel de „soluție hibridă” constând în spațiu web HDD și volum suplimentar de stocare SSD pentru bazele de date. 

Tarifele care includ stocarea pe hard disk-uri SSD sunt de obicei mai scumpe sau oferă mai puțin spațiu web decât tarifele HDD comparabile, dar clienții beneficiază de viteze de acces mai mari și de vizitatori web de timpi mai rapizi de încărcare a paginii.

Disponibilitatea serverului

Gazdele web bune acordă atenție disponibilității ridicate a sistemelor lor de server. Cu toate acestea, este imposibil să se garanteze disponibilitatea serverului 100% din cauza măsurilor obligatorii de întreținere, a actualizărilor și a posibilității de întreruperi. 

Furnizorii precizează, de obicei, disponibilitatea serverului în termenii și condițiile lor sau într-un proiect SLA care poate fi vizualizat sub formă de procent. Unii furnizori web hosting România promovează în mod agresiv rate de disponibilitate ridicată a serverelor de 99,9 la sută sau mai mult.

Dacă disponibilitatea de 99,90 la sută pe an sună excelent, mai ales pentru utilizatorii începători și neexperimentați, aceasta înseamnă deja un timp de nefuncționare de până la zece minute și zece secunde pe săptămână, în medie. Cu toate acestea, informațiile despre disponibilitate se referă de obicei la media anuală. 

Prin urmare, este probabil ca serverul să fie oprit câteva ore la un moment dat, atâta timp cât timpul total de nefuncționare pe an nu depășește opt ore și patruzeci și șase de minute – furnizorul își îndeplinește integral obligațiile conform SLA până la această valoare. 

Desigur, acest lucru nu înseamnă că serverul va fi de fapt inactiv pentru atât de mult timp. În orice caz, majoritatea ofertelor web hosting România declară o disponibilitate mai mică ca parte a SLA pentru a avea un tampon în caz de urgență și pentru a nu încălca acordurile.