Ce trebuie sa fac pentru a avea nunta perfecta?

Ce trebuie sa fac pentru a avea nunta perfecta?

Ce trebuie sa fac pentru a avea nunta perfecta?

O buna planificare este baza pentru un eveniment perfect si fericit. Pentru asta ti-am pregatit o lista practica, de urmat pas cu pas, care te va ajuta in toate aspectele organizatorice ale nuntii. Esti gata?

Poate parea exagerat dar iti vei da seama in scurt timp ca organizarea nu pleaca doar de la trimiterea invitatiilor, dimpotriva, inceperea planului din timp este cheia pentru a avea o nunta in deplina liniste si, mai presus de toate, in ordine.

Este probabil ca la inceput lucrurile ce trebuie coordonate sa para nesfarsite: gandeste-te doar ca, pe masura ce indeplinesti cele mai importante sarcini, celelalte aspecte legate de rochii elegante de nunta sau pentru ocazii speciale, ale domnisoarelor de onoare, se vor rezolva de la sine.

In acest articol iti oferim 7 sfaturi practice care te vor ajuta sa definesti o prima cronologie care iti va permite sa gestionezi mai bine taskurile, fara probleme!

1. Decide data

Acesta este primul punct de plecare si, de asemenea, cel mai important. Incepe sa te gandesti la anotimp si la luna, fantezand si la numerologia care iti place cel mai mult sau la un eveniment important din viata voastra, care v-a unit. Retine, insa, ca data preferata nu va fi intotdeauna cea definitiva: va depinde de disponibilitatea bisericii sau a salii de evenimente, asa ca iti recomandam sa ai intotdeauna doua sau trei date alternative.

2. Scrie lista de invitati

Intocmeste o lista aproximativa de potentiali oaspeti: atentie, nu este ceva obligatoriu imediat, dar acest pas va fi util in timpul intalnirilor cu furnizorii, in special pentru locatii si catering, cand acestia va vor intreba numarul aproximativ de invitati la eveniment.

3. Stabiliti stilul evenimentului

In primul rand, fa un brainstorming rapid pentru a pune cap la cap idei, ganduri, sentimente, culori si multe altele. Stilul nuntii voastre trebuie sa fie ceva ce aveti in comun si care are sens pentru amandoi, asa ca, conectati-l intotdeauna la personalitatea voastra.

4. Alegerea rochiei miresei

A sosit momentul mult asteptat: rasfoiti cataloagele cautand rochii elegante de nunta sau pentru ocazii speciale, asortand si domnisoarele de onoare cu tinuta voastra sau cu stilul ales la pasul anterior.

5. Organizarea aspectelor birocratice

Incepeti sa va informati despre proceduri: actele necesare si procedurile birocratice care trebuie efectuate pentru organizarea ceremoniei religioase si civile. Incepeti acest pas din timp, deoarece oricand pot aparea intarzieri birocratice.

6. Alegeti meniul de nunta impreuna cu responsabilii

Aceasta este o alegere foarte importanta, asa ca trebuie facuta cu calm, avand grija sa adresati personalului responsabil toate intrebarile corespunzatoare, de exemplu, despre tipurile de preparate servite sau alternativele disponibile. Ulterior, puteti organiza un test de degustare in locatie care va poate ajuta sa definiti un meniu general exprimandu-va preferintele si asupra fetelor de masa si asupra preparatelor ce vor fi folosite in timpul banchetului.

7. Definirea planului de locuri

Decizia unde sa-ti plasezi oaspetii este o parte fundamentala care nu trebuie trecuta cu vederea. Este important sa ii impartiti in familii si grupuri de prieteni/cunostinte in mod corect, evitand astfel eventualele jene intre persoane care nu se cunosc.