In cazul acupuncturii estetice, aceasta se utilizeaza pentru a imbunatati elasticitatea pielii, stimuland productia de colagen; De asemenea, ajuta la recuperarea muschilor si la cresterea celulelor de sustinere, combaterea ridurilor si inclusiv a grasimilor localizate.
Acest tip de acupunctura se realizeaza prin aplicarea de ace mici in regiunea capului, fetei si gatului. Rezultatele acupuncturii cosmetice sunt mai naturale decat procedurile de botox, dar dureaza mai mult pentru a intra in vigoare.
Acupunctura pentru slabit
In medicina chineza se crede ca excesul de greutate si obezitatea provoaca un dezechilibru in organism, provocand probleme la nivelul ficatului, splinei, rinichilor, tiroidei si modificarilor hormonale. Din acest motiv, acupunctura poate fi indicata pentru pierderea in greutate, deoarece creste metabolismul si reduce apetitul prin aplicarea acelor in puncte strategice din organism.
In plus, acupunctura poate stimula, de asemenea, fluxul de energie al organismului si poate modifica nivelurile de hormoni implicati in foame, favorizand pierderea in greutate. Cu toate acestea, este de asemenea important sa se mentina o dieta sanatoasa si sa se faca restrictii alimentare, deoarece in combinatie cu acupunctura, pierderea in greutate poate fi mai eficienta.
Electroacupuntura
Electroacupunctura este utilizata pentru a calma durerea cronica cauzata de problemele coloanei vertebrale si fibromialgie, de exemplu, si ajuta la imbunatatirea somnului prin eliberarea de substante legate de bunastare. Pentru acest tip de acupunctura, se utilizeaza un dispozitiv care are ace subtiri atasate la electrozi care emit impulsuri electrice mici prin corp.
Pe langa imbunatatirea durerii, electroacupunctura promoveaza relaxarea, reducerea stresului si a anxietatii, fiind ca poate fi efectuata de profesionisti in domeniul fizioterapiei si de acupuncturisti instruiti, deci este important sa cautati site-uri care sunt certificate pentru performanta acestui tip de proceduri. Vezi aici acupunctura ieftina Bucuresti.
Cum se efectueaza acupunctura
Acupunctura conventionala implica utilizarea de ace fine, de unica folosinta, cu dimensiuni variate, permitand aplicarea lor in diferite puncte ale pielii, ceea ce va depinde de simptomele, bolile si problemele de sanatate pe care persoana le prezinta. In plus, profesionistul inainte de inceperea terapiei pregateste un istoric medical care include istoricul personal si familial al individului.
Sedintele de acupunctura sunt efectuate de un acupuncturist, care poate fi medic, nutritionist, fizioterapeut sau terapeut ocupaional; Aceasta procedura nu are nevoie de anestezie, deoarece acele sunt extrem de subtiri si aplicarea se efectueaza cu tehnici foarte precise care nu provoaca durere.
De obicei, persoana se afla pe o masa timp de 20 pana la 40 de minute, in functie de tipul de acupunctura aplicat si de indicatia tratamentului.
Unde sunt punctele de acupunctura
Punctele de acupunctura, mai bine cunoscute sub numele de meridiane, sunt locuri exacte in care trebuie aplicate ace sau lasere pentru ca fluxul de energie sa fie eliberat, reducand astfel durerea, de exemplu.
Conform medicinei traditionale chineze, exista 12 meridiane care sunt legate de diferite organe, cum ar fi plamanul, splina, intestinul, vezica urinara si vezica biliara.
Picioarele au mai multe meridiane, deci este foarte frecvent ca atunci cand se efectueaza acupunctura aceasta regiune este stimulata cu ace, cu toate acestea, urechea este regiunea in care se fac cele mai multe aplicatii, deoarece acupunctura in aceasta regiune, de obicei, este legata de ameliorarea durerii.
Istoria acupuncturii
Incepand cu anii 1950, savantii chinezi au cercetat cunostintele medicale occidentale si au inceput sa le integreze in acupunctura. Prin imbratisarea acestor cunostinte, precum si a tehnologiilor moderne, profesia a fost capabila sa dezvolte metode noi si eficiente de tratament.
O sinteza a practicilor occidentale si orientale le permite atat practicienilor occidentali, cat si estici sa imbunatateasca tratamentele si sa abordeze pacientii intr-un mod mult mai bine rotunjit si orientat spre sisteme intregi. Un exemplu excelent in acest sens este acupunctura scalpului, despre care credem ca este cea mai semnificativa dezvoltare in acupunctura chineza din ultimii 60 de ani.
Acupunctura scalpului imbina medicina occidentala cu medicina traditionala chineza prin localizarea zonelor reprezentative ale cortexului cerebral si influentand fiziologia acestora cu tehnicile traditionale de acupunctura.
Acest acut are capacitatea de a influenta sistemul nervos central si de a trata multe tipuri de tulburari ale sistemului nervos, inclusiv accident vascular cerebral, scleroza multipla, Boala Parkinson, leziuni cerebrale traumatice, paralizie cerebrala, durere fantoma, durere regionala complexa, tulburare de stres posttraumatic (PTSD) si leziuni ale coloanei vertebrale. Cu tratamentul cu acupunctura scalpului, 80% pana la 90% dintre pacienti au prezentat o imbunatatire a paraliziei, afaziei si ataxiei, iar unii pacienti sunt capabili sa se recupereze complet.
Practica straveche a acupuncturii a inceput in China cu aproximativ 3000 de ani in urma. 8 Prima documentare a acupuncturii care a descris-o ca un sistem organizat de diagnostic si tratament se afla in The Yellow Emperor’s Classic of Internal Medicine , care dateaza din anul 100 i.Hr.
Pana in acest moment, canalele de flux Qi (energie vitala sau forta vitala) erau bine stabilite, iar informatiile proveneau probabil dintr-o compilatie de traditii transmise de-a lungul secolelor. 9 Treptat, practica acupuncturii a fost perfectionata si punctele de insertie au devenit mai specificate, pana cand a devenit o practica standard in China, alaturi de masaj, dieta si ierburi.