Te confrunți cu o tuse supărătoare? TREI metode prin care să îți menții sănătatea arborelui bronșic și o imunitate crescută

Te confrunți cu o tuse supărătoare? TREI metode prin care să îți menții sănătatea arborelui bronșic și o imunitate crescută

Te confrunți cu o tuse supărătoare? TREI metode prin care să îți menții sănătatea arborelui bronșic și o imunitate crescută

O tuse poate să devină foarte supărătoare, mai ales atunci când persistă. Iritațiile pe esofag sau răceala reprezintă două dintre motivele pentru care o persoană ar putea să se confrunte cu tuse. De aceea, este important să ai grijă de sănătatea arborelui bronșic. De altfel, la fel de esențială este și imunitatea. În cele ce urmează, vei descoperi mai multe metode pe care le-ai putea aborda, pentru a-ți crește imunitatea, dar și pentru a diminua iritațiile la nivelul sistemului respirator.

Iată câteva aspecte pe care le-ai putea lua în considerare, atunci când îți dorești să menții sănătatea arborelui bronșic:

  • Mai înainte de toate, trebuie să cunoști cauza în urma căreia te confrunți cu probleme la nivelul sistemului respirator. De altfel, este indicat să faci o vizită medicului specialist, pentru a identifica corect și rapid problema de sănătate și, apoi, să respecți tratamentul care îți este prescris. Însă, pentru a ameliora iritațiile la nivelul esofagului și tusea, ai putea opta pentru vitamine și suplimente pe bază de plante. Dacă dorești ca arborele bronșic să fie sănătos și să îți întărești sistemul imunitar, atunci ai putea alege capsulele Astha 15 de aici, de la helpnet.ro. Acestea conțin, de exemplu, extract de ghimbir, cuișoare, piper negru, turmeric, cardamom. Capsulele se ingerează cu o cantitate suficientă de apă, dimineața și seară, după ce sunt servite mesele.
  • Pe de altă parte, atunci când vrei să ai grijă de sistemul tău imunitar, trebuie să iei în considerare integrarea în alimentația ta zilnică a unor produse bogate în vitamine, minerale și nutrienți esențiali. Odată ce introduci în dietă alimente care au un efect pozitiv pentru organismul tău, atunci vei putea crea o „barieră” împotriva anumitor probleme de sănătate, contribuind, astfel, la creșterea imunității. Specialiștii recomandă să consumi alimente bogate în vitaminele A, C, E, dar și zinc, magneziu, potasiu, fier și flavonoide. De pildă, poți alege să mănânci pește, ouă (au conținut ridicat de proteine), usturoi, miere de albine, legume și fructe proaspete (citricele, în special, pentru vitamina C). Totodată, nu uita de ghimbir, care are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.
  • În altă ordine de idei, o altă metodă prin care îți poți ameliora tusea și esofagul iritat reprezintă prepararea unui remediu naturist din miere, zeamă de lămâie, ghimbir și apă fierbinte. Poți pune la infuzat, într-o cană cu apă fierbinte, două bucăți mici de ghimbir. După ce le lași câteva minute, adaugi o linguriță de miere de albine și zeamă de lămâie, după preferințe. Acest remediu poate ajuta la calmarea iritației care apare în urma tusei. De altfel, remediul este benefic și pentru imunitate. Totodată, pentru calmarea tusei uscate, poți consuma ceai de rădăcină de nalbă mare. Tot ceea ce trebuie să faci este să pui o linguriță în apă rece (500 mililitri), apoi să lași conținutul câteva ore la frigider. Ceaiul poate fi consumat, după ce va fi strecurat. Ceaiul de cimbru sau siropul de ridiche neagră reprezintă alte două soluții pe care le poți aborda.

Sănătatea trebuie să primeze și să îi acorzi o importanță deosebită întotdeauna. Atunci când te confrunți cu anumite probleme de sănătate, este recomandat să faci o vizită doctorului. De altfel, când vrei să îți crești sistemul imunitar și să ameliorezi iritația pe care o ai pe esofag, ar fi indicat să iei suplimente naturale, bogate în vitamine și minerale, sau să îți prepari diverse remedii.

Sursă foto: Pexels.com