Epilarea definitiva: cum functioneaza, cat dureaza si ce consecinte are

Epilarea definitiva: cum functioneaza, cat dureaza si ce consecinte are

Epilarea definitiva: cum functioneaza, cat dureaza si ce consecinte are

Solutie excelenta atat pentru femei, cat si pentru barbati. Ce este si cum se face indepartarea definitiva a parului.

Rapid, practic si eficient. Formula aproape perfecta pentru a elimina firele de par nedorite la radacina. Nu este magie, epilarea definitiva a necesitat zeci de ani de incercari si erori pentru a concura cu sistemele traditionale de indepartare a parului, cum ar fi ceara, cremele si masinile depilatoare (electrice sau nu) care de ani de zile,  din doua saptamani  in doua saptamani, luna de luna, ne-au reamintit ca „nimic nu este pentru totdeauna”. Mai multe detalii poti vedea pe aceasta pagina.

Odata cu dezvoltarea unor tehnologii mai precise si a cuvantului din gura ca principali aliati ai sai, indepartarea definitiva a parului a reusit in cele din urma sa devina una dintre cele mai alese resurse estetice la nivel mondial.

Acesta a fost adoptat de femei – in principal pentru parul de la axila, si picioare – si, de asemenea,   la barbati, care, in general, recurg la aceasta metoda  pentru a reduce firele de par de pe piept, spate si abdomen.

Potrivit celui mai recent studiu al Asociatiei Americane de Chirurgie Plastica (ASAPS), epilarea definitiva se afla in top 3 al celor mai solicitate tratamente non-invazive din Statele Unite, in spatele Botoxului si acidului hialuronic.

Pentru multi, insa, ramane inca un mister cum functioneaza, cat dureaza si ce consecinte are indepartarea definitiva a parului.

Cum functioneaza epilarea finala

Epilarea definitiva consta in distrugerea radacinilor firelor de par prin caldura, astfel incat acestea sa nu creasca inapoi. Exista doua sisteme: unul prin lumina pulsata si celalalt prin laser. Cel mai modern este laserul -dioda sau alexandrit- o metoda mai eficienta, deoarece permite atingerea unor temperaturi mai ridicate pentru a trata foliculii de par, care este locul in care se afla radacinile firelor de par.

Intr-o prima consultatie – care este de obicei gratuita – se analizeaza tipul foto al pielii, culoarea si grosimea parului si prezenta sau nu a modificarilor hormonale, printre alti factori. Se defineste numarul de sedinte (in functie de varsta, sex, metabolism si zona ce urmeaza a fi depilata), intervalele dintre sedinte si ingrijirea ulterioara.

De aceea, este important sa apelam la centre care au suport medical – gestionate de dermatologi sau chirurgi plasticieni – si ca toate echipamentele lor sa fie aprobate de pentru a evita riscul de infectii, pete ale pielii, cicatrici si arsuri si pentru a asigura un control adecvat si eficacitatea tratamentului.

O indoiala – sau prejudecati – care pot aparea in fata indepartarii definitive a parului este daca tratamentul este dureros. Intr-un studiu privind epilarea definitiva efectuata in Argentina in 2018 de brandul Candela, 8 din 10 femei au sustinut ca au simtit dureri mici (56%) sau nicio durere (23%). In acest sens, specialistii spun ca senzatia produsa de lasereste similara cu o furnicatura, o punctie sau un varf mic.

Cat timp este nevoie pentru a intra in vigoare tratamentul

In fiecare sesiune definitiva de indepartare a parului, se lucreaza la firele de par care se afla in stadiul de crestere activa, adica atunci cand contin melanina abundenta si, prin urmare, sunt mai receptive la efectul laserului.

De ce avem par pe corp?

Stiati ca exista aproximativ cinci milioane de foliculi de par pe corpul uman? Si fiecare dintre acesti foliculi joaca un numar de roluri semnificative cand vine vorba de functia generala a anatomiei umane. Asadar, de ce anume ne-am indepartat parul de pe corp in ultimele cateva sute de ani? Ei bine, poti sa acorzi asta la normele societale si culturale.

Acum, inainte de a vorbi despre ce este parul corporal, trebuie sa vorbim despre ce . De ce avem par pe corp? Ei bine, pentru a raspunde la asta, trebuie sa ne intoarcem la inceput. Cu milioane de ani in urma, stramosii fiintelor umane erau acoperiti de par. Motivul pentru aceasta s-a datorat unui numar de scopuri functionale, explica Jablonski.

„[Parul corporal] tine mamiferelor de cald. Le protejeaza pielea de o multime de influente externe, de abraziune, de apa, de atac chimic, tot felul de lucruri”, spune ea. „Parul este cu adevarat, foarte util.” Majoritatea mamiferelor, inclusiv rudele noastre cele mai apropiate, bonobo si cimpanzeul, sunt acoperite de par. Deci, pentru noi, sa nu avem mult par pe corp acum este destul de demn de remarcat, spune Jablonski.

In ce moment au inceput oamenii sa-si piarda parul? Povestea scurta, spune Jablonski, este ca ne-am pierdut cea mai mare parte a parului corporal, probabil incepand cu aproximativ doua milioane de ani in urma, din cauza adoptarii unui stil de viata activ. „Stramosii nostri nu erau cartofi de canapea – nu doar stateau sau stateau in jurul copacilor”, spune ea intr-o arsura destul de bolnava pe bonobo. „Erau creaturi active, mergand, alergand, foarte, foarte active.”

Si cu toata aceasta activitate, plus climatul abur din Africa ecuatoriala, de unde au venit stramosii nostri, au acumulat multa caldura corporala, spune Jablonski. „Deci, ceea ce s-a intamplat, si aceasta a fost o tranzitie atat de cool, este ca ne vedem pielea devenind din ce in ce mai goala”, spune ea. „In loc sa fie acoperit cu par de pe corp, este acoperit cu tot mai multe glande sudoripare care ne ajuta sa pierdem caldura prin evaporarea transpiratiei.”

Jablonski estimeaza ca ne-am pierdut parul pe corp pe o perioada de jumatate de milion de ani, evoluand de la fiinte destul de paroase la cele aproape complet fara par, cu exceptia catorva zone.