Ce sunt fatetele dentare?

Ce sunt fatetele dentare?

Ce sunt fatetele dentare?

Cu siguranta cunoasteti si dvs. persoane care evita sa mai zambeasca in public, datorita faptului ca nu au o dantura impecabila. Poate, sunteti chiar persoanea care se afla in aceasta situatie, si care nu mai zambiti pentru ca va este rusine cu dintii dvs.

Ei bine, exista vesti bune in aceste conditii, pentru ca acum se pot aplica fatete dentare, care ajuta orice persoana sa isi recapete aspectul natural al dintilor. Chiar daca aveti dintii ingalbeniti, ciobiti sau cu alte probleme, aceste fatete dentare va pot fi de folos astfel incat sa nu va mai fie teama sau jena sa zambiti.

Ei bine, aceste fatete dentare de fapt sunt niste foite de portelan subtiri, care au rolul de a reda aspectul natural al dintilor. Aceste accesorii dentare va ofera in acelasi tip rezistenta si elasticitatea care se compara cu cele ale dintelui natural.

Sunt si eu un bun canditat pentru fatete dentare?

Probabil, la fel ca multe alte persoane va intrebati daca vi se potrivesc fatetele dentare, asa ca iata cum stau lucrurile. Probabil ati auzit ca o vedeta de la Hollywood si-a pus fatete dentare, sau ca un cantaret din Romania a apelat la aplicarea fatetelor dentare. Poate sportivul preferat foloseste deja aceste accesorii pentru dinti.

Ei bine, mai intai de toate, pentru a stii sigur daca aveti sau nu aveti nevoie de fatete dentare, este foarte important sa luati legatura cu medicul dentist, pentru a va programa la o consultatie.

Acesta va vedea starea in care se afla dantura dvs., si va va recomanda cele mai bune solutii care sa va ajute sa obtineti din nou dintii de un alb stralucitor, si care sa va ajute sa zambiti din nou, chiar si in public.

In cazul in care medicul dentist nu aduce fatetele dentare in discutie, dar aveti convingerea ca doriti sa aveti astfel de accesorii dentare aplicate pe dinti, intrebati-l daca vi le recomanda.

In cazul in care medicul spune ca sunteti candidatul ideal pentru aplicarea fatetelor dentare, este foarte important sa il intrebati si cum vor fi realizate fatetele dvs., pentru ca nu toti medicii obtin aceleasi rezultate, si nu toti medicii creaza fatetele urmand aceleasi proceduri.

Cum se realizeaza fatetele dentare?

Cel mai probabil, daca tot a sosit momentul sa optati pentru fatete dentare, doriti sa stiti si cum sunt acestea fabricate. Ei bine, realizarea acestora dureaza cateva sedinte, astfel ca mai intai, acesta ar trebui sa analizeze zambetul.

Apoi, ar trebui sa ia o amprenta pentru wax-up al dintilor, care va fi apoi trimis laboratorului pe tehnica dentara, pentru a realiza un mock up.

In cadrul acestei etape, pacientul prin intermediul unui program de imagistica cosmetica, are posibilitatea de a vedea cum vor arata dintii sai in urma aplicarii fatetelor dentare.

Ce altceva mai trebuie sa stim despre fatetele dentare?

Un amanunt interesant pe care il veti afla in ceea ce priveste fatetele dentare din portelan laminat, este ca se construiau din straturi de ceramica suprapuse. Aceste straturi suprapuse ale fatetelor de portelan laminat, se fixau cu un strat adeziv, iar pentru aplicarea unei fatete, era nevoie sa fie slefuita o mica suprafata dintr-un dinte natural sanatos.

De multe ori, cand se doreste atasarea fatetelor dentare, este nevoie de slefuirea unui dintre natural (cel mult un milimetru), astfel incat fatetele sa se poata aseza in continuare, si sa poata fi creat spatiu pentru acestea.

Un alt detaliu important in ceea ce priveste fatetele dentare, este acela ca se poate opta si pentru fatete din ceramica, nu doar pentru fatete din portelan. Fatetele din ceramica sunt ideale pentru cei care au forma defecta a dintilor.

Nu trebuie sa uitam faptul ca aceste fatete ceramice reprezinta o alegere deosebit de eficienta pentru persoanele care au dintii fracturati, sau pentru a inchide spatiile inestetice dintre dinti. De-asemenea, fatetele din ceramica reprezinta o alta alegere ideala si pentru persoanele care au dintii inchisi la culoare.

Nimic nu este mai urat sa vedem la o persaona (in special la o femeie), ca zambeste in pubilic, iar dintii ei sunt ingalbeniti. Din fericire insa, exista fatete dentare, care pot fi de folos pentru remedierea acestor probleme, si pentru a reda zambetul fermecator de alta data.

Un alt detaliu important de mentionat in ceea ce priveste fatetele dentare, este acela ca sunt simplu de intretinut. Trebuie pur si simplu sa va purtati cu ele ca si cu dintii dvs. naturali, trebuie sa aveti parte de un periaj corect de doua ori pe zi, trebuie sa folositi ata dentara seara, si puteti chiar sa folositi apa de gura pentru a va clati gura dupa fiecare masa.

Asadar, in mare parte acestea au fost cateva informatii importante pe care cu siguranta fiecare dintre noi trebuie sa le cunoastem in momentul in care discutam despre aceasta metoda spectaculoasa de redare a zambetului.