Argumente pro si contra de a cumpara o casa printr-un parteneriat
Achizitionarea unei locuinte printr-o companie patrimoniala este o practica complet legala. In ciuda acestui fapt, este o operatiune nu lipsita de controverse.
Resedinta obisnuita si a doua resedinta
Cumpararea unei resedinte obisnuite sau a unei proprietati care va fi utilizata ca a doua resedinta este, o operatiune care trebuie efectuata de persoane fizice.
Achizitie ca investitie
Optarea pentru o proprietate care indeplineste functia de investitie nu este nici ea o operatiune profitabila din punct de vedere fiscal daca este realizata prin intermediul unei societati de patrimoniu. In acest sens, expertii recunosc capreluarea proprietatii pe piata chiriilor genereaza o crestere a capitalului imobiliar al persoanelor fizice. Cu toate acestea, clarifica faptul ca reglementarile legale actuale permit aplicarea unei deduceri de pana la 60% la venitul net, care nu se poate extinde la chiriile companiilor patrimoniale. Afla mai multe despre ce face un Broker credit.
Ce este un credit ipotecar acasa: tot ce trebuie sa stiti
Ce este ipoteca asupra unei case… este o intrebare comuna. Nu ne intrebam pentru ca nu stim ce este, ci pentru ca vrem sa stim cum functioneaza. Creditul ipotecar necesita adesea explicatii. Este normal sa vrem sa stim totul despre acest subiect. La urma urmei, este o operatiune care determina un drum lung legat de viitoarea noastra casa.
Care este ipoteca unei case
In primul rand, un credit ipotecar este un produs bancar. Acest produs bancar este cerut de clientii care au nevoie de o suma mare de bani. In mod normal, inainte de a „vinde” acest produs, se verifica daca reclamantul este solvent. De ce trebuie sa fie solvent? Pentru ca acest produs este un imprumut.
Caracteristicile creditelor ipotecare
– Acestea sunt, de obicei, de lunga durata
– Pentru a contracta o ipoteca, trebuie evaluate conditiile stabilite de banca in raport cu venitul propriu pe care il avem.
Sumele imprumutului
In ceea ce priveste ipoteca unei case, exista de obicei doi factori care delimiteaza sumele care urmeaza sa fie imprumutate:
– Evaluarea casei. Creditul bancar nu va depasi 100% din valoarea unei astfel de locuinte. Asta inseamna ca nu va imprumuta mai mult decat merita viitoarea noastra casa. In epoca actuala este obisnuit ca bancile sa imprumute pana la 80% din suma totala, clientul fiind cel care a avut grija de restul. Odata cu recuperarea, multe entitati s-au intors sa imprumute 100%.
– Capacitatea de imprumut a clientului. Banca studiaza. Acesta va vedea veniturile dumneavoastra si intreaga activitate economica. In mod ideal, imprumutul nu ar trebui sa ocupe mai mult de 30-35% din salariul total al clientului. In plus, este recomandat sa fi economisit aproximativ 20% din valoarea locuintei plus 10% din cheltuielile asociate cu aceasta.
Bancile sunt guvernate de indicatori fixi si indicatori variabili.
– Dobanda fixa: valoarea ratelor lunare nu variaza. Indiferent de miscarea pietei platiti intotdeauna la fel. Indicatorii fixi vor fi marcati de entitatea insasi si vor fi conveniti impreuna cu clientul.
– Dobanda variabila: se stabilesc indicatori fixi (mai mici) stabiliti de entitate si se adauga un indicator variabil. Acest indicator variabil este, de obicei, Euribor. Aceasta inseamna ca semestrial sau anual contractul de ipoteca va fi actualizat in functie de dobanda pe care banca o are in luna respectiva. Prin urmare, cu fiecare actualizare taxa lunara este probabil sa varieze.
Informatii interesante despre sistemul bancar
Emisiune de bani, sub forma de bancnote si conturi curente supuse cecului sau platii la comanda clientului. Aceste creante asupra bancilor pot actiona ca bani deoarece sunt negociabile sau rambursabile la cerere si, prin urmare, evaluate la egalitate. Ele sunt efectiv transferabile prin simpla livrare, in cazul bancnotelor, sau prin tragerea unui cec pe care beneficiarul il poate incasa sau incasa.
Compensarea si decontarea platilor – bancile actioneaza atat ca agenti de colectare, cat si ca agenti de plata pentru clienti, participand la sistemele interbancare de compensare si decontare pentru a colecta, prezenta, primi si plati instrumentele de plata.
Acest lucru permite bancilor sa faca economii din rezervele detinute pentru decontarea platilor, deoarece platile interne si externe se compenseaza reciproc. De asemenea, permite compensarea fluxurilor de plati intre zone geografice, reducand costul decontarii intre acestea.
Imbunatatirea calitatii creditului – bancile imprumuta bani debitorilor comerciali si personali obisnuiti (calitatea creditului obisnuit), dar sunt debitori de inalta calitate. Imbunatatirea vine din diversificarea activelor si a capitalului bancii, care ofera un tampon pentru a absorbi pierderile fara a-si indeplini obligatiile.
Cu toate acestea, bancnotele si depozitele sunt in general negarantate; daca banca intra in dificultate si gaja active drept garantie, pentru a obtine finantarea de care are nevoie pentru a continua sa functioneze, acest lucru ii pune pe detinatorii de bilete si deponentii intr-o pozitie subordonata economic.
Nepotrivire a pasivelor active / Transformarea scadentei – bancile se imprumuta mai mult la cerere si datorii pe termen scurt, dar ofera mai multe imprumuturi pe termen lung. Cu alte cuvinte, ei imprumuta scurt si imprumuta lung.