Alegerea mobilierului pentru camera de oaspeți: 5 aspecte de analizat
Dacă îți place să fii o gazdă bună și să îți faci oaspeții să se simtă bineveniți, atunci probabil că te-ai gândit deja la o cameră specială pentru ei.
Amenajarea unei camere de oaspeți nu este chiar atât de complicată, principiul de bază fiind un design cât mai simplu și neutru. Iar când vine vorba de alegerea mobilierului, ar trebui să te concentrezi asupra câtorva elemente esențiale, pentru a vă face munca mult mai ușoară.
Iată câteva aspecte care te vor ajuta să creezi un spațiu primitor pentru oaspeții tăi.
Alegerea patului
Cel mai important lucru pe care îl poți oferi celor care rămân peste noapte la tine este un loc bun pentru a se odihni. De aceea, într-o cameră de oaspeți este esențial să ai un pat confortabil, indiferent că alegi unul king size, o canapea cu 2 locuri extensibilă sau chiar două paturi de o persoană separate. Nu dimensiunea acestuia este relevantă ci calitatea saltelei.
Gândește-te la ceea ce te face pe tine să dormi bine și aplică același principiu și în camera de oaspeți. Nu uita să îmbraci patul cu lenjerie de pat proaspătă și să lași la îndemână perne și pături extra.
Amenajarea unui loc de depozitare
Un alt lucru extrem de util în camera de oaspeți este o comodă, mai ales dacă aceștia rămân mai multe zile, nu doar peste noapte după o petrecere. Cu siguranță vor avea nevoie de un loc în care să își țină lucrurile astfel încât să nu trebuiască să le scoată tot timpul din genți
Chiar și o comodă cu două sau trei sertare este bună. Avantajul este că blatul poate fi folosit pe post de noptieră așa că ai un obiect de mobilier 2 în 1.
Dacă spațiul și bugetul îți permit, mai poți amenaja într-un colț rafturi pentru bagaje. Există o serie de astfel de rafturi care se rabatează și se pot depozita atunci când nu ai nevoie de ele.
Asigură-te că lumina din cameră este plăcută
Fiecare om are o sensibilitate aparte la lumină, așa că poți rezolva acest aspect instalând un întrerupător cu variator de intensitate. Mai poți adăuga și o lampă cu picior sau o veioză pentru noptieră și obții un echilibru perfect.
Încă un lucru pe care ar trebui să-l ai în vedere este să oferi un acces ușor la lumina naturală, deci nu folosi perdele din materiale grele și opace. Jaluzelele sunt o variantă mulțumitoare pentru toată lumea pentru că reglează cantitatea de lumină care pătrunde pe geam.
Instalează o mică zonă neutră
Chiar dacă rămâne la tine să se odihnească, nu înseamnă că un oaspete va sta numai în pat. Poate dorește să lucreze puțin la un laptop, să scrie etc. Un birou sau o masă de dimensiuni mici, împreună cu un scaun sau un fotoliu, îi vor oferi această zonă de lucru de care are nevoie.
Decorul camerei nu trebuie să îți reflecte preferințele tale
Decorul într-o cameră de oaspeți nu ar trebui să fie prea personal. Așadar, obiecte precum fotografii personale, obiecte sentimentale pentru tine dar care nu au nicio semnificație pentru vizitator sau chiar obiecte personale (diplome, trofee) nu au ce căuta în această cameră.
Dacă, totuși, vrei să adaugi un pic de personalitate, poți pune tablouri cu artă abstractă sau cu elemente din natură.
La capitolul culori, păstrează o paletă de nuanțe neutre și evită tonurile puternice și îndrăznețe precum roșu, portocaliu, galben sau verde. Nu tuturor le plac aceleași culori, iar simplitatea înseamnă versatilitate.
În cameră mai pot fi incluse și alte elemente precum un cuier și o oglindă. În acest fel, le oferiți oaspeților dvs. posibilitatea de a se pregăti dimineața fără a fi nevoiți să folosească oglinda din baie sau de pe hol.
Așadar, atunci când amenajezi o cameră pentru oaspeți, prima regulă pe care trebuie să o ai în vedere este să nu supra decorezi și să oferi un minim de confort. Un pat odihnitor, un loc de depozitare și o zonă de lucru sunt mai mult decât suficiente pentru o ședere.