<strong>Ce este vinul demidulce și cu ce se poate combina?</strong>

Ce este vinul demidulce și cu ce se poate combina

Ce este vinul demidulce și cu ce se poate combina?

Vinurile demidulci sunt populare din mai multe motive, dar în special datorită faptului că sunt parfumate și aromate, dar fără să fie extrem de dulci. În plus, acestea sunt foarte des întâlnite în cazul degustărilor pentru că prezintă un echilibru excelent între aciditate și dulceață.

Vinurile demidulci conțin între 12 și 45 de grame de zahăr per litru, cu toate că zahărul poate că nu este atât de ușor de identificat în cazul unui vin care nu este fructat. În plus, aceste vinuri reprezintă un candidat excelent pentru numeroase ocazii, fiind ușor de consumat.

Alege sa comanzi vin demidulce din magazinul online al Cramei Budureasca pentru că aici te așteaptă mai multe opțiuni pe care merită să le descoperi.

Busuioacă din gama Bristena este o opțiune care merită descoperită de către orice împătimit al vinului. Soiul de struguri Busuioacă se cultivă pe circa șase hectare din viile Dealu Mare, iar aceștia se culeg când ajung la maturitate în a doua parte a lunii septembrie.

Ca întotdeauna, se aleg cei mai sănătoși ciorchini care se culeg manual, se presează cu atenție și apoi se lasă puțin timp la macerare la rece în vederea dobândirii aromelor fructate și a culorii dorite. Urmează un proces de fermentare care are loc la temperaturi scăzute pentru o perioadă de până la o lună, când operațiunea se sistează astfel încât să poată fi păstrate zaharurile naturale.

Acest vin cucerește datorită culorii sale roz intens și aromelor puternice și inedite de zmeură și petale de trandafir. Gustul este plin, având note de dulceață de trandafiri, ceea ce completează parfumul deosebit al acestei băuturi. În plus, pentru că s-a găsit echilibrul perfect între aciditate și dulceață, finalul este fructat, elegant și plăcut. Se recomandă servirea sa ca atare, însă poate fi o alegere potrivită și pentru deserturile dulci-acrișoare, ceea ce este valabil pentru majoritatea vinurilor demidulci.

Totuși pentru ca Busuioacă din gama Bristena să-și etaleze toate calitățile, este indicată servirea sa rece, la o temperatură între 7 și 9 grade.

O altă opțiune excelentă pe care merită să o descoperi este Tâmâioasă Românească din gama Bristena. Soiul de struguri este plantat de peste 60 de ani în viile Budureasa, iar aceștia se culeg la final de septembrie sau început de octombrie, pentru a avea timp să acumuleze cantități mai mari de zahăr.

În plus, fermentarea are loc la temperaturi mai scăzute pentru ca aromele să fie mai intense și să își păstreze prospețimea. Rezultatul este un excelent vin cu o frumoasă culoare galben pai și cu arome complexe care amintesc de florile de soc, pepenele galben și caisele coapte.

Așa cum este de așteptat, gustul este fructat, cremos și ne poartă cu gândul la fructele tropicale. Zahărul rezidual este cel care conferă vinului aciditate, ceea ce face ca degustarea să fie o experiență deosebită. Se recomandă servirea vinului ca atare sau alături de deserturi pe bază de fructe sau vanilie. Totodată, temperatura ideală este între 10 și 12 grade.

Cum se fac vinurile demidulci

Datele istorice arată că vinul demidulce a apărut în urmă cu mai multe secole în diferite regiuni din Germania și Franța. Se amestecă o cantitate mică de struguri nefermentați în vinul pregătit, iar vinificatorii obțin un echilibru între aciditate și dulceață, ceea ce dă viață unei băuturi delicioase și interesante. Rezultatul este un vin demidulce, aromat și parfumat care poate să cucerească pe oricine și pentru care cantitatea de zahăr nu este prea intensă.

Tu pe care vrei sa îl alegi astăzi din magazinul online al Cramei Budureasca?