Cum aleg cele mai bune metode de stocare a ratanului?

Cum aleg cele mai bune metode de stocare a ratanului?

Cum aleg cele mai bune metode de stocare a ratanului?

Cele mai bune metode de depozitare a ratanului vor varia in functie de ceea ce trebuie sa depozitati in ce camera.

Ratanul este un material natural decorativ, deci tinde sa arate atractiv in fiecare camera a casei; Trebuie doar sa alegi aspectul mai elegant care se potriveste cel mai bine scopului tau de stocare. Piesele ideale de depozitare a ratanului pentru casa includ cosuri, masute de cafea si sertare etc.

Daca ai nevoie pentru a stoca o multime de obiecte mici diverse pentru a mentine o ordine in casa ta, orice colturi neutilizate pot fi transformate intr-o zona de depozitare atractiva, cu un sertar rattan de sine statatoare.

 De obicei, sertarele din ratan sunt destul de inalte, cu cel putin trei sau patru sertare in interiorul unui cadru metalic sau din lemn. Acestea sunt mai compacte decat un stativ obisnuit din lemn de sertare, astfel incat acestea tind sa functioneze foarte bine in spatii mici.

Ramele din lemn ale sertarelor de depozitare a ratanului sunt de obicei drepte, in timp ce versiunile metalice pot fi curbate si pot da sertare fanteziste „picioare”. Alege un ratan deschis sau intunecat care se potriveste cel mai bine cu celalalt mobilier.  Vezi aici dulap din plastic depozitare tip ratan alb

Daca livingul sau sufrageria ta se potrivesc aspectului rustic al rattanului, o masuta de cafea cu sertare de depozitare poate fi o alegere buna. O masuta de cafea cu depozitare de rattan poate pastra dezordinea ascunsa, oferind in acelasi timp o optiune mai sigura si prietenoasa pentru copii pentru mesele de sticla. Cele mai multe mese de cafea rattan sunt, de asemenea, robuste si sa reziste la utilizarea de zi cu zi bine. Cand masa se uzeaza putin, poate fi adesea folosita in aer liber pe un pridvor acoperit.

Piesele otomane de depozitare a ratanului arata de obicei ca o cutie mare rotunda sau patrata, cu picioare scurte de mobilier. Acestea pot servi o functie tripla intr-o camera de zi sau intr-o camera de familie.

Nu numai ca pot oferi scaune suplimentare, otomanii de ratan cu depozitare cu balamale pot fi, de asemenea, utilizati pentru mese. In interior, ele tind sa functioneze bine pentru a mentine proiectele mestesugaresti murdare la vedere.

Alegerea celui mai bun cos de ratan pentru a stoca in fiecare camera, de obicei, inseamna doar evaluarea dimensiunii si formei elementului.

De asemenea, este o idee buna sa decizi daca stocarea de grup sau individuala va fi mai eficienta si mai atractiva. Cosurile individuale de depozitare a ratanului includ tipul de cuibarit. Aceste dimensiuni gradate de cosuri de ratan in forma de placa in forme ovale, patrate sau rotunde pot fi folosite acasa pentru a detine multe lucruri diferite, de la bomboane si nuci, la sapunuri si agrafe de hartie pentru oaspeti. Atunci cand nu este utilizat, setul de cosuri poate fi depozitat cu piesele mai mici plasate in interiorul celor mai mari.

Alte utilizari ale ratanului

In padurile in care creste ratanul, valoarea sa economica poate ajuta la protejarea terenurilor forestiere, oferind o alternativa pentru taietorii de lemne care renunta la exploatarea lemnului si recolteaza in schimb trestie de ratan. Rattanul este mult mai usor de recoltat, necesita unelte mai simple si este mult mai usor de transportat.

De asemenea, creste mult mai repede decat majoritatea lemnului tropical. Acest lucru il face un instrument potential in intretinerea padurilor, deoarece ofera o cultura profitabila care depinde mai degraba decat sa inlocuiasca copacii. Ramane de vazut daca ratanul poate fi la fel de profitabil sau util ca alternativele.

Tulpinile de ratan curatate cu teaca frunzelor indepartate sunt superficial similare cu bambusul . Spre deosebire de bambus, tulpinile de ratan nu sunt goale. Cea mai mare parte (70%) a populatiei de ratan din lume exista in Indonezia, distribuita intre insulele Borneo, Sulawesi si Sumbawa. Restul aprovizionarii lumii provine din Filipine , Sri Lanka , Malaezia , Bangladesh si Assam, India .

Unele fructe de ratan sunt comestibile, cu un gust acru asemanator cu citricele. Fructul unor ratanilor emana o rasina rosie numita sange de dragon; se credea ca aceasta rasina are proprietati medicinale in antichitate si a fost folosita ca colorant pentru viori , printre altele. Rasina are ca rezultat in mod normal un lemn cu o nuanta deschisa de piersic. In statul indian Assam , lastarul este folosit si ca leguma.

Varfurile tulpinii sunt bogate in amidon si pot fi consumate crude sau prajite. Tulpinile lungi pot fi taiate pentru a obtine apa potabila. Inima de palmier poate fi consumata si cruda sau gatita.

La inceputul anului 2010, oamenii de stiinta din Italia au anuntat ca lemnul de ratan va fi folosit intr-un nou proces „din lemn pana la os” pentru producerea de os artificial. Procesul ia bucati mici de ratan si le pune intr-un cuptor. Se adauga calciu si carbon. Lemnul este apoi incalzit in continuare sub presiune intensa intr-o alta masina asemanatoare cuptorului si este introdusa o solutie de fosfat. Acest proces produce aproape o replica exacta a materialului osos. Procesul dureaza aproximativ 10 zile.