Sfaturi pentru ingrijirea si infrumusetarea pielii fetei
Pielea este cel mai mare organ din corpul uman, iar ingrijirea corespunzatoare a acestuia este esentiala.
Ingrijirea adecvata a pielii nu depinde numai de utilizarea produselor, naturale sau nu; mentinerea obiceiurilor bune este chiar mai importanta decat mastile sau cremele.
Ingrijirea si mentinerea pielii fetei in stare buna nu este relevanta numai pentru estetica, ci previne si aparitia acneei, infectiilor si leziunilor. In consecinta, este foarte recomandat sa urmati sfatul pe care il vom ridica in acest articol.
Ce este pielea?
Pielea este cel mai mare organ din corpul uman: acopera cea mai mare parte a corpului nostru, protejand oasele, muschii, ligamentele si organele interne. De asemenea, serveste ca prima bariera imuna impotriva bolilor din strainatate.
Alte functii ale pielii includ reglarea temperaturii, izolarea termica, excretia transpiratiei, controlul pierderii de lichide si perceptia tactila, deoarece acest organ contine terminatii nervoase care detecteaza senzatii precum presiunea, vibratiile, caldura sau deteriorarea tesuturilor corpului.
Pielea este alcatuita din trei straturi: epiderma, dermul si hipodermisul. Stratul exterior sau epiderma ne protejeaza de infectii, in timp ce dermul amortizeaza tensiunea si socurile. Hipodermisul este un strat interior de grasime, elastina si tesut conjunctiv care conserva caldura.
Cum sa ingrijiti si sa infrumusetati pielea fetei?
Mai jos veti gasi sfaturi de baza pentru ingrijirea si infrumusetarea pielii fetei si a restului corpului, in principal legate de achizitionarea de obiceiuri sanatoase. Speram ca le veti gasi utile.
Multe dintre obiceiurile pozitive pe care le vom mentiona sunt benefice pentru ingrijirea fetei, dar si pentru restul pielii. Ele sunt, de asemenea, sanatoase la nivel global, avand multiple beneficii pentru corpul nostru.
Este important sa determinam daca pielea noastra este grasa, uscata, combinata sau normala inainte de a alege produsele si instrumentele pe care le vom folosi, deoarece cea mai potrivita ingrijire a pielii poate varia in functie de caracteristicile sale.
1. Spalati si hidratati frecvent
Se recomanda spalarea fetei si a gatului cel putin de doua ori pe zi: o data cand se ridica si o data inainte de culcare. Daca am folosit machiaj, trebuie sa-l spalam de doua ori daca este necesar pentru a indeparta toate ramasitele. Este mai bine sa folositi apa calda, deoarece apa fierbinte poate usca pielea.
Pentru a ne usca, ne putem atinge cu un prosop uscat, desi daca pielea este putin umeda, aceasta va absorbi apa si se va rehidrata, ceea ce are efecte pozitive.
Cel mai bine este sa folositi crema hidratanta dupa spalarea pielii, atunci cand este inca umeda, cel putin de doua ori pe zi. Tipul de produs care ni se potriveste cel mai bine va depinde de faptul daca avem pielea destul de grasa sau uscata.
Se recomanda utilizarea unei creme hidratante usoare in timpul verii si daca pielea noastra este grasa. Hidratarea este, de asemenea, deosebit de importanta pentru persoanele cu piele uscata.
2. Exfoliaza-l in fiecare saptamana
Daca exfoliem pielea fetei o data pe saptamana, ii vom da o atingere moale si vom indeparta celulele moarte. Persoanele cu pielea mai uscata si mai sensibila isi pot exfolia fata mai rar.
Pielea fetei este mai delicata decat cea a majoritatii corpului, asa ca trebuie sa folosim instrumente mai moi pentru a o exfolia. Astfel, poate fi mai indicat sa folosim bureti decat perii, mai ales daca pielea noastra este foarte sensibila.
3. Purtati masti naturale
Exista mai multe tipuri de masti cu proprietati diferite: hidratante, exfoliante, demachiante… Se recomanda utilizarea lor o data sau de doua ori pe saptamana, de preferinta dupa exfolierea pielii.
4. Protejati-l de razele soarelui
Contactul direct si excesiv cu razele ultraviolete ale soarelui poate fi daunator pentru celulele pielii, in special la pranz si vara, cand lumina este cea mai intensa.
Utilizarea de protectie solara sau hidratante care o contin ne poate ajuta sa prevenim arsurile, petele si imbatranirea prematura a pielii.
5. Fiti precauti cu machiajul
Machiajul cel mai potrivit depinde de tipul nostru de piele. Se recomanda utilizarea pulberilor pentru tenul gras si machiajul crema in cazul in care este uscat. Trebuie sa te machiezi dupa aplicarea cremei hidratante in timpul zilei.
Este foarte important sa va spalati fata dupa utilizarea machiajului. In plus, trebuie sa incercati sa nu va machiati cel putin una sau doua zile pe saptamana, astfel incat pielea sa se odihneasca.
Daca spalam in mod regulat instrumentele pe care le folosim pentru a ne machia, putem preveni intr-o masura mai mare aparitia acneei si a altor reactii cutanate. Cumpara de fiecare data Produse make up de buna calitate, pentru tenul tau.
Este foarte recomandat sa evitati produsele care contin parabeni, propilen glicol, ftalat si lauril sulfat de sodiu, deoarece acestea sunt agresive pentru piele, mai ales daca sunt sensibile.
6. Dormi intre 7 si 9 ore pe zi
Dormitul corect in mod regulat previne aparitia ridurilor, a cearcanelor si umflarea pleoapelor. Somnul odihnitor poate reduce, de asemenea, aceste probleme estetice atunci cand s-au dezvoltat deja, imbunatatind aspectul pielii, precum si fiind benefic pentru sanatate la nivel global.