Iluminatul zonei de lucru – particularități de selecție

Iluminatul zonei de lucru - particularități de selecție

Iluminatul zonei de lucru – particularități de selecție

Poză de Max Vakhtbovycn pe pexels.com

Iluminarea bucătăriei este o soluție modernă pentru crearea unui interior elegant și confortabil. De obicei, lumina de la plafoniere nu este întotdeauna suficientă pentru iluminarea corespunzătoare și confortabilă a zonei de lucru. În plus, atunci când te întorci cu spatele către zona de lucru, sursa de lumină este parțial acoperită, ceea ce reduce semnificativ nivelul de iluminare în bucătărie. Din acest motiv, ochii tăi vor obosi mai repede și vor suferi mai mult, ceea ce va afecta negativ plăcerea de a găti. În acest caz, iluminarea suplimentară rezolvă ambele probleme. Aceasta iluminează eficient zona de lucru din bucătărie și îndeplinește și rolul unui element decorativ.

Află cum alegi cea mai bună iluminare a zonei de lucru și chiar mai mult de atât în cele ce urmează

Există diferite tipuri de corpuri de iluminat disponibile, care diferă în luminozitate, dimensiuni, metodă de instalare și tip de fixare. Cum alegi cea care se potrivește cel mai bine? În 2 pași simpli.

Pasul nr. 1: Definirea obiectivului iluminării

Înainte de a instala iluminarea suplimentară și chiar de a cumpăra mobilier de bucătărie, trebuie să-ți stabilești obiectivul iluminării. Corpul:

–       va lumina zona de lucru pentru a ușura activitățile din jurul mesei de bucătărie?

–       va lumina dulapul pentru a putea vedea mai bine conținutul său?

–       va decora încăperea, va plasa accente, va adăuga adâncime și volum?

Pasul nr. 2: Alegerea tipului și formei corpului de iluminat

Poți alege dintre spoturi (aplicate, încastrate sau trimless) sau benzi LED. Aceasta din urmă poate fi amplasată în jurul întregului perimetru al tavanului, de-a lungul mesei, dulapurilor, pereților etc.

Banda este montată pe profil. Acesta constă într-o carcasă, de obicei din aluminiu sau plastic, care încorporează banda și oferă suport fizic și protecție. Acesta poate fi montat pe diverse suprafețe, cum ar fi pereți, tavan sau mobilier, și este utilizat pentru a direcționa și difuza lumina emisă de banda LED, precum și pentru a îmbunătăți aspectul estetic al instalației. De asemenea, profilul poate oferi o dispersie mai uniformă a luminii și poate ajuta la răcirea benzii LED, prelungind astfel durata de viață a acesteia. Alege un profil pentru banda LED de la Lyset și bucură-te de avantajele unei iluminări de calitate a bucătăriei, exact acolo unde ai cea mai mare nevoie!

Ce a fost mai întâi: lumina sau bucătăria?

Probabil una dintre cele mai comune greșeli în designul iluminatului pentru bucătărie este absența unui plan. Cu alte cuvinte, de obicei, proprietarii de case sau apartamente achiziționează mai întâi bucătăria și echipamentele, fac un zid frumos din faianță, aranjează totul în încăpere și se bucură de rezultatul final, iar abia apoi, odată cu venirea întunericului, încep să se întrebe: cum se face că o bucătărie superbă, în care s-au investit atât de multe eforturi, devine incomodă când vrei să te apuci să gătești ceva gustos și nu vezi nimic în fața ta? Vinovatul este lipsa prevăzătorului. Trebuie să reținem cu fermitate: în bucătărie, lumina apare prima, iar apoi vin mobilierul și toate electrocasnicele. Totul funcționează împreună, unul fără celălalt nu pot exista.

Acestea fiind spuse, este evident că iluminatul din bucătărie poate schimba complet impresia de a fi în această încăpere. Amplasarea surselor de lumină pot face gătitul mai ușor, mâncarea mai gustoasă și cinele în familie mult mai plăcute.