Iata de ce este Piatra Craiului unul dintre cei mai frecventati masivi montani din Romania

Iata de ce este Piatra Craiului unul dintre cei mai frecventati masivi montani din Romania

Desi este unul dintre cei mai provocatori masivi montani de la noi din tara, avand trasee de dificultate destul de mare, Piatra Craiului ramane unul dintre cei iubiti si frecventati munti de la noi din tara, fiind mereu in topul destinatiilor de catre cei care cauta excursii de 1 zi.

Dar de ce este acest munte atat de cautat de catre impatimitii drumetiilor montane? Afla in randurile de mai jos!

​Accesul catre traseele din Piatra Craiului este destul de facil.

Exista mai multe cai de acces catre traseele din acest masiv montan, pe care le poti parcurge atat cu masina, cat si cu autobuzul sau cu trenul. Piatra Craiului se afla in zona de centru a tarii, in nord-estul Carpatilor Meridionali, asadar de oriunde ai porni catre aceasta destinatie, drumul nu ar trebui sa fie prea lung sau prea obositor.

​Masivul adaposteste o sumedenie de trasee.

Masivul Piatra Craiului, daca vrei sa il descoperi in totalitate, poate fi strabatut in circa 3 zile. Insa poate fi explorat in oarecare masura si in doar o zi, avand mai multe trasee, unele mai lungi, iar altele mai scurte. Aici vei descoperi fel si fel de circuite, trasee usoare de trekking sau de hiking, zone variate de grohotis, cu sufe si, cea mai spectaculoasa portiune a sa, o zona de creasta expusa, unde atentia trebuie sporita, deoarece poate fi destul de periculos.

​Aici poti practica ciclism montan, alpinism sau zbor cu parapanta.

Daca vrei sa descoperi Piatra Craiului prin alte metode, nu prin hiking sau trekking, ei bine, poti face acest lucru cu bicicleta, cu parapanta sau catarandu-te pe zidurile sale spectaculoase, cu echipament de alpinism. Pe Prapastiile Zarnestiului vei gasi o diversitate de trasee de catarare cu mai multe grade de dificultate, iar cu bicicleta poti pleca spre Cabana Curmatura.

​Adaposteste o varietate de spatii de cazare pentru iubitorii de munte.

Daca vrei sa explorezi Piatra Craiului pe o durata de 2 sau 3 zile, ei bine poti face acest lucru, deoarece in diferite zone ale masivului se gasesc fel si fel de cabane, refugii si zone de camping. Poti ramane peste noapte fie la baza muntelui, in cabane, fie pe munte, unde iti poti pune cortul in zonele special amenajate sau sa innoptezi intr-unul dintre multiplele refugii, printre care se numara Grind 1 si 2, Sparla, Diana si Ascutit.

​In Piatra Craiului exista o diversitate de specii de plante protejate.

Frumusetea acestui masiv este data atat de peisajele sale fabuloase, cat si de flora si fauna sa. Pe traseele sale, vei zari capre negre, fluturi, daca ai noroc, rasi, dar si o multime de specii de plante protejate prin lege, cum ar fi floarea de colt, tisa, angelica, garofita Pietrei Craiului, macul galben, bujorul de munte si gladiola salbatica.