Uneori, suplimentele alimentare sunt considerate ca fiind un subiect tabu, însă nu este chiar așa, deoarece în anumite contexte este chiar recomandat să fie luate. Acestea trebuie consumate pentru a suplini o carență o anumită perioadă de timp, stabilită, de preferat, de un medic. Consultă un expert în domeniu înainte de introduce un supliment în rutina ta zilnică, pentru a te asigura că este potrivit pentru organismul tău, mai ales dacă ești în situația în care iei și un alt tip de tratament medicamentos.
Iată când este în regulă să iei suplimente alimentare:
- Când faci sport și nu-ți iei suficienți nutrienți din alimentație
Persoanele care merg la sală și au antrenamente intense iau adesea și suplimente alimentare care să le ajute la creșterea masei musculare. Aceste suplimente diferă și trebuie să fie dozate în funcție de organism. Poți căuta și testa mai multe produse din aceeași gamă pentru a descoperi ce ți se potrivește mai bine și ce te ajută să dai randamentul dorit. Un exemplu bun ar fi suplimentele Optimum Nutrition de la Nutriland.ro, deoarece în această gamă poți găsi diferite suplimente, precum creatină și multe altele, care ajută organismul să sedimenteze mai bine efortul depus cu greutățile, în sala de sport, și să completeze regimul alimentar pe care-l urmezi.
- În perioada sarcinii și a alăptării
Pentru mămici, perioada sarcinii și cea a alăptării sunt o adevărată provocare, deoarece organismul le este solicitat destul de mult. Așa că, în aceste situații, la recomandarea medicului, pot fi luate anumite suplimente alimentare, care să ajute mămica să facă față provocărilor la care este supusă.
- Când depășești vârsta de 50 de ani
Un alt moment cheie când se recomandă administrarea suplimentelor alimentare este după vârsta de 50 de ani. De ce tocmai atunci? Pentru că bătrânețea începe să dea primele semne, iar corpul nostru nu mai produce anumite substanțe în aceeași cantitate. Acest lucru este resimțit la nivelul tonusului. Deci, este recomandată o cură cu suplimente alimentare din când în când, pentru a da un boost corpului să păstreze un nivel de energie mai ridicat.
- Dacă ai o carență în organism/ai sistemul imunitar scăzut
Ultimul lucru de pe lista este momentul în care ai o carență în organism. Indiferent dacă este vorba de niște afecțiuni provocate de o răceală, de o alimentație incorectă sau poate chiar de stres, este util să incluzi în rutina ta și niște suplimente alimentare. Acestea trebuie luate în cantitățile recomandate de specialiști, fără să faci excese din dorința de a repara lucrurile mai rapid. Suplimentele alimentare fac diferența pe termen lung și în combinație cu un stil de viață sănătos – mișcare, consum de apă și un regim echilibrat.
Așadar, acestea au fost cele mai frecvente situații în care este recomandată folosirea suplimentelor alimentare. Dacă te gândești să iei anumite produse din această categorie, ar fi bine să consulți un medic înainte, pentru a te asigura că totul este în regulă în acest sens.
Sursă foto: unsplash.com