Cum se pastreaza pestele proaspat?
Iti place sa gatesti si sa te bucuri de peste proaspat, dar nu esti sigur ca stii cum sa-l pastrezi optim? Am adunat diferite informatii despre conservarea, inghetarea si dezghetarea pestelui proaspat pentru a fi imbatabil si pentru a mentine pestele proaspat!
Depozitare la frigider – Cum sa pastrati pestele proaspat in frigider?
Este recomandabil sa va puneti pestele in frigider cat mai repede posibil si, prin urmare, sa il asezati imediat ce primiti pachetul in frigider, astfel incat lantul de frig sa fie respectat. Temperatura ideala pentru pastrarea pestelui in frigider este cuprinsa intre 0 ° si 4 ° C. Prin urmare, este recomandat sa pastrati pestele in cea mai rece parte a frigiderului, aceasta poate varia in functie de frigider: acesta poate fi cel mai inalt raft, sau raftul de deasupra.
Cum se pastreaza pestele proaspat?
Pestele ambalat pastreaza foarte bine in frigider in ambalajul sau, puteti pune pestele proaspat in frigider asa cum este. Daca pestele nu este ambalat, il puteti depozita in folie alimentara.
Cat timp ar trebui sa pastrez pestele proaspat la frigider?
Va recomandam sa consumati pestele proaspat in termen de 2-3 zile de la primirea coletului. Va puteti baza pe datele de expirare de pe etichete, care va spun cat timp sa mancati pestele. Cu pesti, este intotdeauna cel mai bine sa-i mananci cat mai repede posibil!
- Congelarea pestelui proaspat
De ce sa ingheti pestele proaspat?
Daca stiti ca nu veti putea sa consumati pestele rapid, cel mai bine este sa le inghetati pentru a le mentine la prospetimea lor optima. Intr-adevar, congelarea va opri procesul de imbatranire a pestilor: cu cat vor fi mai repede in congelare, cu atat calitatile nutritionale vor fi pastrate mai mult.
Cu toate acestea, dupa cum stim, procesul de inghetare / dezghetare „va modifica celulele / fibrele putin, asa ca vom avea o proteina de calitate mai slaba, o pierdere de minerale si o usoara pierdere in organism. nivelul acidului ”.
Cand ar trebui sa-mi inghet pestele proaspat?
Pestele de casa este proaspat si nu a fost niciodata congelat, asa ca il puteti congela acasa fara riscuri. Cu toate acestea, daca cumparati peste dintr-un magazin si nu sunteti sigur daca a fost vreodata congelat, atunci cel mai bine este sa-l evitati. Inghetati pestele proaspat cat mai repede posibil pentru a-si pastra aroma, gustul si calitatea.
Cel mai bine este sa va inghetati pestele imediat ce este primit, pentru a opri procesul de imbatranire. Acest lucru va mentine prospetimea si textura primelor zile cat mai mult posibil.
Cum sa congelati pestele proaspat?
Ca si in cazul depozitarii in frigider, va puteti ingheta pestele proaspat, in ambalajul original. Ambalajul pe care il primiti ajuta la eliminarea aerului din alimente sau din ambalajul acestuia. Aceasta este cea mai buna tehnica de conservare pentru a reduce dezvoltarea si cresterea bacteriilor responsabile de imbatranirea alimentelor.
Va protejeaza, de asemenea, alimentele de contactul direct cu gheata congelatorului care poate strica produsele. Daca ambalajul original este deja deschis, nu va panicati. Exista si alte solutii, cum ar fi pungile pentru congelator, de exemplu. Retineti ca este mai bine sa nu acoperiti diferite bucati de peste impreuna intr-o punga, ambalajul individual este favorabil, astfel incat sa se raceasca mai repede pana la miez.
De ce sa mananci peste?
Dupa ce ai gasit o pescarie in care sa ai incredere, iti recomandam sa iei in calcul urmatoare avantaje pe care peste le ofera organismului tau:
Pestele este unul dintre cele mai sanatoase alimente de pe planeta. Este plin de substante nutritive de o importanta majora pentru organismul tau. Pestele este de asemenea si o foarte buna sursa de acizi grasi mega 3 care sunt foarte importanti pentru creier si pentru corp.
Pestele contine nutrienti care lipsesc foarte multor persoane, asa cum sunt proteinele de foarte buna calitate, iodul si alte vitamine si minerale. Speciile grase sunt de cele mai mult eori considerate foarte sanatoase. Lucrul acesta se datoreaza faptului a pestii grasi inclusiv pastravul si somonul sau sardinele, tonul si macroul sunt elemente bogate in nutrienti pe baza de grasimi.
Aceasta include vitamina D, un nutrient solubil in grasimi pe care multe persoane nu il au. Pestii grasi au de asmenea acizi grasi Omega 3 care sunt esentiali pentru buna functionare a corpului si a creierului si sunt legati de evitarea multor probleme de sanatate.
Pentru a iti indeplini cerintele privind Omega 3 se recomanda consumul de peste gras minim o data sau de doua ori pe saptamana. Daca esti vegan alege suplimentele Omega 3 din microalge.
Tine cont de faptul ca specialistii recomanda consumul de peste minim de doua ori pe saptamana sau chiar mai des. In plus, sunt numeroase retete savuroase care pot fi facute doar si exclusiv cu peste deci ar trebui sa le iei in calcul daca vrei sa fii sanatos.