Cum să-ți surprinzi invitații cu produse care sunt din grădina proprie? Iată cele 3 metode eficiente de obținere a unor recolte de calitate!

Cum să-ți surprinzi invitații cu produse care sunt din grădina proprie? Iată cele 3 metode eficiente de obținere a unor recolte de calitate!

Cum să-ți surprinzi invitații cu produse care sunt din grădina proprie? Iată cele 3 metode eficiente de obținere a unor recolte de calitate!

În era tehnologiei și a descoperirii diferitelor metode de plantare și cultivare, când oamenii încep să aprecieze tot mai mult produsele bio, este esențial  să acorzi o atenție deosebită tuturor condițiilor care concură la creșterea și dezvoltarea plantelor din grădină sau livadă. Fie că vrei să le comercializezi, fie că le păstrezi pentru sezonul rece sau le consumi în stare proaspătă produsele obținute vor constitui cartea ta de vizită și satisfacția este cu atât mai mare cu cât acestea au calitate superioară. Dacă vrei să afli detalii despre modul de obținere al unor asemenea produse în gospodărie vei descoperi în continuare cum îți vei surprinde prietenii de fiecare dată când vor gusta din roadele muncii tale.

Surprinde-ți invitații cu produse proaspete și bune din grădina proprie!

Când intenționezi să-ți inviți prietenii la masă sau la picnic poți realiza preparate cu legume sau fructe din grădina ta. O prăjitură cu fructe va fi ideală, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Mai mult decât atât, poți pune pe masă fructiere care să-i îndemne să guste din toate aceste produse proaspete. Fructele de sezon sunt ideale pentru picnic și vor fi foarte apreciate când invitații vor afla că sunt roadele muncii tale. 

Pentru producții rapide este important să utilizezi erbicid de pe Hectarul.ro imediat sau la câteva zile de la plantare. Acesta te ajută să combați buruienile care „fură” hrana plantelor și îți ușurează munca în grădină dacă respecți instrucțiunile de utilizare și dozele recomandate.

Când respecți condițiile de plantare, întreținere și cultivare vei obține rezultate optime de fiecare dată.

Cum păstrezi sau conservi fructele?

După recoltare este important să respecți și condițiile de păstrare ale fructelor sau legumelor. Dintre cele mai eficiente metode de păstrare a fructelor și legumelor se enumeră:

  • Congelarea rapidă

Fructele pe care vrei să le congelezi se spală foarte bine și se pun în cutii bine închise sau în pungi din plastic. Acestea se etichetează și se păstrează la congelator pentru aproximativ 12 luni

  • Prepararea gemului, siropului sau dulceții

Pentru aceasta se aleg fructe coapte bine, de calitate superioară și se prepară termic, conform rețetelor corespunzătoare fiecărui tip de fructe

  • Prepararea compotului 

Pentru aceasta se aleg fructe pârguite, de consistență mai tare pentru a evita înmuierea din timpul fierberii. Astfel, se va menține o consistență fermă a fructelor din compot și după prepararea termică

  • Păstrarea în lădițe sau cutii de depozitare

Această metodă este foarte bună datorită menținerii proprietăților nutritive ale fructelor, însă timpul de păstrare este destul de redus din cauza gradului de perisabilitate. De asemenea, condițiile de păstrare sunt foarte importante pentru menținerea calității fructelor.

Dacă fructele de toamnă (mere, pere, gutui) se pot păstra în spații răcoroase, în lădițe, fructele de primăvară și vară se pot păstra doar în spații frigorifice pe perioade destul de scurte până la consum.

Prin urmare, dacă vrei să-ți surprinzi prietenii cu cele mai bune și arătoase fructe din grădina ta cultivă produse bio și aprecierile nu vor conteni să apară.

Sursă foto: pexels.com