Cum să îți dai seama care este alegerea potrivită pentru tine dintre o pompă submersibilă și un hidrofor?

Cum să îți dai seama care este alegerea potrivită pentru tine dintre o pompă submersibilă și un hidrofor?

Cum să îți dai seama care este alegerea potrivită pentru tine dintre o pompă submersibilă și un hidrofor?

Dacă te confrunți cu o problemă legată de conexiunea la sistemul public de alimentare cu apă sau, pur și simplu, îți dorești să ai parte de o anumită independență în acest aspect atât de important pentru gospodăria ta, ai la dispoziție două sisteme extrem de utile. Citește acest articol pentru a descoperi care este varianta potrivită pentru tine!

Iată la ce sisteme poți apela pentru alimentarea cu apă a gospodăriei tale în funcție de caracteristicile lor!

  1. Pompa sumbersibilă

O opțiune viabilă pe care ai putea să o iei în considerare atunci când nu ai acces direct  la apă este o pompă submersibilă. Acest tip de pompă este instalată prin imersie într-un loc special conceput pentru funcționarea ei corectă. Poate fi vorba de un puț, o fântână sau chiar un lac de acumulare. Pompa este complet scufundată în apă, ceea ce îi va permite să extragă apă din adâncimile subterane sau de pe fundul unei surse de apă. 

Este indicat să ai în vedere că există două tipuri de pompe submersibile pe piață, mai precis: pompe submersibile de apă curată și pompe submersibile de apă murdară. Pompele de apă curată sunt special proiectate pentru a oferi locuințelor apă potabilă necontaminată și potrivită pentru toate activitățile casnice. Pe de altă parte, pompa submersibilă de apă murdară este utilizată pentru a filtra lichidul la loc de muncă, ca un șantier. Astfel, dacă dorești, ai posibilitatea de a comanda online pompa submersibilă de care ai nevoie de pe termice-distributie.ro. Dacă pe terenul tău se află săpat un puț, o fântână sau o altă sursă de apă la o adâncime mai mare de 8 metri, atunci o pompă submersibilă este o alegere potrivită pentru tine. 

2. Hidroforul

Acest echipament este excelent pentru alimentarea cu apă a clădirilor rezidențiale, birourilor, atelierelor, garajelor, fermelor de animale și serelor de dimensiuni mici și medii. Poate extrage apa din puțuri și fântâni săpate la adâncimi relativ reduse de până la 9 metri, dar există și modele de hidrofoare care pot fi utilizate și la adâncimi mai mari. Așadar, hidroforul este o alegere excelentă pentru extragerea apei din adâncimi mai mici. De cealaltă parte, pompa submersibilă este o opțiune mai bună pentru adâncimi mai mari. Dacă ai nevoie să tragi apă de la adâncimi mai mari de 9 metri, atunci o pompă submersibilă este opțiunea recomandată de către specialiștii din domeniu. 

În concluzie, cum să decizi care opțiune este cea mai bună pentru tine? Răspunsul se afla în nevoile tale specifice. Dacă ai nevoie de apă dintr-o sursă mai puțin adâncă și nu de o alimentare constantă, atunci un hidrofor este o alegere potrivită. Dar, dacă zona ta de exploatare a apei se află la mai mult de 9 metri sub nivelul solului și ai nevoie de o aprovizionare constantă cu apă potabilă, atunci o pompă submersibilă devine opțiunea mai viabilă. Așadar, atât pompele submersibile, cât și hidrofoarele au avantajele și dezavantajele lor. Depinde de tine să determini care este alegerea potrivită pentru nevoile gospodăriei tale specifice. Și amintește-ți, dacă ești încă nesigur, este întotdeauna o idee bună să te consulți cu un profesionist în domeniu pentru a te putea ajuta să iei cea mai bună decizie.

Sursa foto: pexels.com