Cum alegi cele mai bune instalații luminoase de Crăciun!
Reguli de conduită atunci când îți decorezi casa!
Încă de prin octombrie în magazine vei găsi deja produse cu specific de Crăciun. Crăciunul s-a îndepărtat de mult de latura sa religioasă și, în era consumerismului, a devenit una dintre cele mai comerciale sărbători.
Puțini sunt cei care respectă tradițiile sau pentru care Crăciunul înseamnă altceva decât cadouri și concedii.
De Crăciun cheltuim mai mult, cu voie sau de nevoie. Uneori cheltuim mai mult decăt ne-am planificat și ne-am obișnuit ca ianuarie să vină ca un duș rece de realitate financiară. Cu toate acestea însă, Crăciunul are însă farmecul sau și, odată pe an avem ocazia să facem din casa noastră un tărâm de poveste.
Pe lângă nelipsitul brad de Craciun trebuie să decorăm interiorul și exteriorul casei și să îi inspirăm și pe alții să îmbrățișeze spiritul Crăciunului.
Iluminatul exterior este un factor determinant al atmosferei de basm cu care dorim să ne înconjurăm. Însă, de multe ori, factura de curent ne face să ne regândim decizia de a ne îmbrăca casa în “haine de sărbătoare”.
Ca să nu faci risipă de curent și pentru a-ți decora casa după bunul plan ai nevoie de doar câteva elemente de efect și de o bună proporție dintre luminițele mici și cele mari.
Iată mai jos câteva sfaturi care te vor ajuta să faci economie la factura de lumină si sa iti decorezi cu bun gust casa:
1. Nu face rabat la calitate atunci când cumperi instalație de iluminat, indiferent că e pentru interior sau exterior.
Decorațiunile dedicate a fi folosite la exterior sunt mai rezistente la factorii externi, așadar și materialele din care sunt făcute respectă anumite standarde de calitate și securitate. Nu ți-ai dori un iluminat “kitchios” sau unul prea puternic astfel încât să îți scoți vecinii din minți.
Nu te lăcomi la câțiva lei și cumpără din magazinele cu specific care sunt de câțiva ani pe piață. Așa îți poți asigura un produs de calitate și nu vei risca vreun scurt-circuit care să îți pună în pericol familia. Produsele special dedicate utilizării la exterior conțin această specificație pe ambalaj.
2. Dă dovadă de spirit civic
Majoritatea luminițelor de Crăciun luminează foarte puternic, ceea ce ar putea fi un inconvenient dacă acestea dau către alte camere ale vecinilor. Este deranjant să nu poți dormi din cauza luminii puternice așa că respectă-ți vecinii și nu amplasa luminițe în locurile unde ar crea disconfort altora.
De când cu conștientizarea efectelor pe care le avem asupra mediului înconjurător prin tot felul de inițiative precum “ora pamântului”, trebuie să acordăm o importanță crescută nu doar consumului de electricitate, dar și a impactului pe care îl are acest consum în creșterea amprentei de carbon.
Respectă-ți planeta și stinge luminile atunci când pleci de acasă sau când e târziu în noapte. Dacă nu vrei să ai bătăi de cap ia-ți o instalație cu timer care se va stinge la o anumită oră.
3. Alege becuri cu consum redus
Dacă instalația ta luminoasă este de mulți ani, atunci mai mult ca sigur vei avea un consum destul de mare. Dacă vrei să faci cu adevărat economie dar vrei să te bucuri pe deplin și de atmosferă de pace și confort dată de instalația luminoasă, ornează-ți casa atât cu instalație LED cât și cu instalație cu timer. Împreună fac echipă bună și consumă puțin.
4. Nu exagera cu decorațiunile și „keep it simple”
Una dintre cele mai mari greșeli e când exagerezi cu decorațiunile. Uneori, „less is more” iar acest lucru se aplică și la decorațiunile exterioare. Nu pune zeci de feluri de ornamente pentru aceeași suprafața și încearcă să dai o cursivitate și un scop. Alege un model cu luminițe mari și unul cu luminițe mici și echilibrează-le astfel încât să respecți proporțiile elementelor ce urmează a fi decorate.
Crăciunul este cea mai așteptată sărbătoare, iar noiembrie este luna in care trebuie să decizi ce decorațiuni cumperi, daca vrei să le gasești pe stoc. Atenție! Cele bune se vând repede așa că trebuie să te grăbești!