Ce ar trebui să știi dacă îți dorești să lucrezi în regim remote
Stilul de lucru remote a devenit foarte popular în perioada pandemiei, iar de atunci a rămas încă o opțiune validă pentru mai multe persoane al căror job se poate realiza de la distanță. Dacă îți dorești și tu să fii printre aceia care lucrează din confortul propriei case, atunci acest articol îți este dedicat, pentru că s-ar putea să afli informații interesante și chiar utile.
Descoperă câteva lucruri esențiale pe care ar trebui să le știi dacă vrei să începi să lucrezi remote
Trebui să-ți asiguri echipamentul de muncă singur
Nu este neapărat o regulă clară, dar dacă lucrezi remote este posibil să fie nevoie să îți asiguri singur echipamentul de lucru, mai precis computerul sau laptopul. Depinde, într-adevăr, de compania pentru care lucrezi sau dacă ești freelancer ori antreprenor – caz în care, mai mult ca sigur trebuie să ai propriul echipament dedicat muncii. Ar fi indicat să nu amesteci conținutul personal cu cel profesional, așa că dacă ți se pare oportun, poți alege un device separat, cum ar fi un laptop de la Altex, pe care să-ți păstrezi toate informațiile legate de muncă, iar pe un altul tot ce ține de viața personală.
Poți fi distras foarte ușor
Dacă vrei să începi să lucrezi remote ar trebui să știi că uneori concentrarea nu va fi punctul tău forte. Fiind acasă, într-un mediu familiar, s-ar putea să fii distras de alți membri ai familiei sau colegi de apartament, de activitățile casnice pe care trebuie să le faci sau multe alte lucruri imprevizibile. Aceste elemente care îți iau focusul de la muncă nu contribuie la un mod productiv de lucru. Așa că pentru a evita astfel de situații, ar trebui să existe niște reguli clare și autodisciplină, astfel încât la finalul programului să reușești să atingi obiectivele propuse.
Ai nevoie de un spațiu de lucru
Vei avea nevoie de un birou, fie că vorbim de o cameră întreagă dedicată muncii sau poate doar un colț din restul casei. Nu este totuși recomandat să ai acest spațiu în dormitor, pentru că riști să-ți invadezi prea mult spațiul personal și astfel nu o să ai delimitare clară între muncă și timp liber.
Devii mai sedentar
Având în vedere că jobul tău se desfășoară din casă, este clar că mișcarea se limitează, tocmai pentru că nu mai ai de parcurs acel drum spre muncă și înapoi. În anumite zile poate fi ceva plăcut și relaxant, în timp ce în altele s-ar putea să resimți lipsa interacțiunii umane și a mișcării fizice. Pentru a nu fi atât de sedentar, recomandarea este să îți faci un program de ieșit în natură zilnic, fie că alegi să ai câteva momente de mișcare înaintea orelor de lucru sau după. De asemenea, mersul la sală poate ajuta în astfel de situații, pentru a compensa lipsa de activitate fizică de pe parcursul zilei.
Așadar, acestea au fost doar câteva din lucrurile pe care ar trebui să le cunoști dacă te bate gândul să treci la un program de lucru full remote. Acest regim de muncă de acasă are atât beneficii, cât și puncte mai puțin bune, care trebuie puse în balans de fiecare persoană.
Sursă foto: unsplash.com