Cât costă repatrierea în caz de deces dacă nu am asigurare de deces?
Auzim în permanență rapoarte privind accidentele persoanelor decedate care nu se află în țara lor de origine. Din păcate, acest lucru se întâmplă în fiecare zi și nu îl putem evita.
De aceea, de mai multe ori ne vom fi pus într-o situație în care este cazulsă murim în străinătate, în afara țării dumneavoastră de origine, ce se întâmplă sau ce cheltuieli poate implica repatrierea rămășițelor muritoare?
Aceste situații apar de obicei, iar rudele defunctului se confruntă cu problema repatrierii.
De obicei, atât familia, cât și cel mai apropiat dintre un decedat ar dori ca muritorul să rămână în apropiere, pe lângă faptul că ar fi mult mai ușor în cazul în care are loc o înmormântare să o poată efectua în țara lor de origine și să evite strămutarea rudelor în alte țări.
În prezent, repatrierea unui cadavru în țara de origine nu este ieftină. Costul mediual repatrierii unui organism în țara sa de origine este de aproximativ 3.000 de euro. În plus, la acest cost pentru repatriere trebuie să adăugăm cheltuielile legate de înmormântareși că acestea vor depinde de fiecare țară.
În total, putem spune că costul repatrierii unui organism în țara de origine se poate ridica la aproximativ 5.000 sau 6.000 de euro.
Poate părea destul de neplăcut să te gândești la această situație, dar te-ai întrebat vreodată ce ai face dacă ai muri în afara țării tale de origine? Ceea ce se întâmplă este că majoritatea oamenilor nu au o asigurare de decesși cu atât mai puțin aceasta include garanția repatrierii defunctului.
Prin urmare, dacă ceea ce ne dorim este să avem liniștea de a fi pregătiți pentru orice eveniment neprevăzut de acest tip, cel mai bine este să încheiem o asigurare de deces care să includă acoperirea repatrierii.
Exista companii specialiste în asigurarea de deces, cu o vastă experiență care oferă sprijin și protecție familiilor în cele mai dificile momente, oferă asigurare de deces în care include ca garanție de bază pentru asigurarea de deces, repatrierea defunctului. Asigurarea de deces a include posibilitatea contractarii garantiei transferului complet al asiguratului decedat.
Această acoperire garantează procedurile și cheltuielile necesare pentru transferul corpului asiguratului de oriunde din lume, unde a survenit decesul la cimitirul sau instalația de incinerare de pe teritoriul spaniol. Acesta include, de asemenea, asistență de călătorie pentru asigurat, garantând repatrierea organismului în tara natala și călătoria însoțitorului său.
În acest fel, plătind periodic o sumă mică de bani la o companie de asigurări, s-ar ocupa de toate cheltuielile legate de repatriere. Vezi aici mai multe detalii despre ce implica serviciul de repatriere decedati.
Repatrierea cadavrului sau a cenușii defunctului
Acesta este, fără îndoială, cel mai scump concept în cadrul procesului de repatriere a corpului, deoarece implică costuri specifice. Astfel, cadavrul trebuie transportat într-un sicriu dublu sau într-o cutie de cenușă cu caracteristici speciale, astfel încât să poată fi mutate. În plus, va fi necesar să se plătească pentru procedurile administrative și permisele care continuă.
Trebuie să ținem cont de cât timp este nevoie pentru repatrierea unui corp. Astfel, timpul de repatriere este de cel puțin 24 de ore, deoarece este necesar să se aștepte 24 de ore pentru a putea raporta decesul. Apoi, nu există o perioadă maximă, deși îmbălsămarea cadavrului este necesară atunci când au trecut mai mult de 48 de ore de la moarte.
Cheltuieli funerare
Aceste cheltuieli se referă la urma corpului decedatului, înmormântarea, înmormântarea sau incinerarea sau orice alt serviciu care are legătură cu înmormântarea defunctului.
Cheltuieli de judecată
Repatrierea unui cadavru este, fără îndoială, un proces complex care trebuie efectuat în conformitate cu legislația relevantă atât a țării în care a avut loc decesul, cât și a țării de origine a defunctului. De aceea, este nevoie de consultanță administrativă și juridică, în special din partea unui expert profesionist în drept internațional, pentru a ne ghida în acest proces.
Cheltuieli suplimentare
Există decese care apar în condiții extraordinare, astfel încât, cu aceste ocazii, trebuie să se confrunte cu alte cheltuieli suplimentare. Acest lucru se întâmplă, de exemplu, în cazul rudelor victimelor unui atac terorist sau al unui dezastru natural în timpul sărbătorilor.
Cum să repatriezi un corp- ce trebuie stiut
În aceste cazuri, trebuie urmați o serie de pași. Acestea sunt după cum urmează:
Comunicarea decesului ambasadei sau Consulatului
Acesta este primul pas când auzim despre moartea unui membru al familiei în străinătate. Cu toate acestea, se poate întâmpla, de asemenea, ca ambasada sau consulatul să fie cel care informează familia cu privire la deces.
Repatrierea cadavrului- cum se procedeaza
Familia este cea care trebuie să ia decizia de a repatria sau nu cadavrul decedatului. În cazul în care aleg prima opțiune, aceștia trebuie să prezinte cateva documente la Consulatul sau Ambasada din țara străină de deces.