Termostat conectat, monitorizare de la distanta, aparate electrocasnice de controlat de la distanta… automatizarea casei iti face casa inteligenta si confortabila. Iata sfaturile noastre pentru a instala singur acest echipament.
Automatizarea locuintei: cum sa-mi fac din casa o casa conectata?
Pentru a spori confortul, tot mai multe persoane opteaza pentru sisteme de automatizare a locuintei.
Primul pas atunci cand vrei sa treci de la o locuinta clasica la o locuinta conectata va fi sa alegi echipamentul pe care vrei sa-l instalezi. Vrei doar sa optezi pentru o optimizare a sistemului de securitate al locuintei tale prin instalarea unui sistem de monitorizare de la distanta legat de smartphone-ul tau? Esti mai interesat de echipamentele care iti gestioneaza consumul de apa, incalzire si electricitate prin instalarea de termostate, lumini, intrerupatoare inteligente? Doresti sa iti conectezi aparatele electrocasnice la smartphone pentru a controla treburile casnice de la distanta? Toate acestea in acelasi timp?
Este important sa incepi prin a-ti alege viitoarele instalatii, deoarece bugetul tau si timpul de realizare a acestui proiect vor depinde de dorintele tale.
Bine de stiut
Daca nu ai inca fibra acasa, ia in considerare sa intrebi operatorul de internet daca locatia ta este eligibila. Conexiunea prin fibra va fi intr-adevar mai practica pentru a da viata unei case conectate.
Pasi pentru instalarea echipamentelor de automatizare a locuintei in casa ta
Chiar daca fiecare echipament de automatizare a locuintei va avea pasi diferiti de instalare, exista totusi un nucleu comun. Mai mult, retine ca in functie de nivelul tau in bricolaj, exista kituri de instalare, de la nivel incepator pana la nivel avansat. Oricum ar fi, vei avea intotdeauna nevoie, la baza, sa instalezi mai multe elemente care sa gazduiasca automatizarea locuintei in casa ta:
Incepeti prin a instala caseta de automatizare a locuintei Salus Controls Romania, care va actiona ca si „creierul” casei: aceasta cutie mica va fi centrul de control al casei tale conectate si conectata direct la smartphone-ul tau.
Daca optezi de exemplu pentru un termostat conectat, va trebui sa instalezi cutia intr-o camera, dar si sa instalezi senzorii in casa, pentru a sti in timp real temperatura fiecarei incaperi si sa o poti controla de la distanta.
Pentru a opera toate acestea, nu uita sa-ti instalezi toate obiectele si dispozitivele conectate: intrerupatoare wireless, electrocasnice, detectoare de fum, lampi, usa de la intrare sau garaj etc.
Gandeste-te la cresterea conectivitatii: toata aceasta mica lume va fi conectata si guvernata de conexiunea ta Wi-Fi, asa ca trebuie sa fie rapida si (aproape) impecabila, astfel incat sa te poti bucura pe deplin de casa conectata, fara sa iti faci griji cu privire la viteza de trimitere a datelor.
Ce buget ar trebui sa planifici pentru echipamentele de automatizare a locuintei?
Acest lucru va depinde desigur de marca pe care o alegi, dar, in general, obiectele conectate nu costa mai mult decat echipamentele conventionale.
Bine de stiut
Daca este imposibil sa faci conectat un dispozitiv vechi, sa stii ca multe obiecte vandute astazi sunt concepute pentru automatizarea locuintei, fara a fi mai scumpe.