10 reguli pentru a construi o afacere de succes

10 reguli pentru a construi o afacere de succes

10 reguli pentru a construi o afacere de succes

Cei care au afaceri de succes sunt si cei care pot fi luati drept modele de catre cei care se afla la inceput de drum in lumea afacerilor. Debutantii in afaceri pot lua exemple nu numai de bune practici, dar pot invata si din exemplele de greseli pe care le-au facut cei mai experimentati dintre ei.

Specialistii in lumea afacerilor impartasesc o serie de reguli care ar fi bine sa fie respectate cu privire la modul de pornire si de construire a unei afaceri de succes care poate deveni fara prea multe sacrificii afacerea zilei.

1.  Construieste ceva in care crezi – pentru ca acesta este primul pas catre construirea unei afaceri de succes fara doar si poate

Una dintre regulile esentiale in lumea afacerilor este aceea de a crede in scopul pe care ti l-ai propus spre indeplinire. Nimic nu este mai simplu decat sa iti stabilesti o traiectorie in afaceri, apoi sa faci tot ce iti sta in putinta pentru a face ca lucrurile planificate sa fie posibile.

2.  Nu vizati o imbunatatire de 10%. Fa lucrurile radical mai bine si fii diferit de fiecare data pentru a castiga in fata competitorilor prin unicitate!

Da, in societatea actuala sunt create in mod colectiv produse, servicii si companii uimitoare prin antreprenoriat. Lumea se afla in continua miscare si schimbare, iar la inceputuri totul era radical diferit si in lumea afacerilor. Daca la inceputuri era vorba mai degraba despre eu si afacerea mea, acum nu mai este cazul sa te indragostesti de acest concept. Sapa adanc si hotaraste acum daca vrei si esti capabil sa construiesti ceva radical diferit si radical mai bun.

3. Pregatestete sa fii copiat. Nu incepe decat daca vei supravietui imitatiei.

Daca ideea pe care o ai este cu adevarat radicala si poate face valuri in lumea afacerilor, poti numara minutele inainte de a te lansa cu adevarat. Cum vei supravietui concurentei? Cum vei face fata celor deja avansati in aceasta lume?

Desi ai putea lua cel mai usor drum pentru a ramane cu o afacere mediocra de unul singur, alege sa iti faci prieteni dintre cei mai importanti si lasa-i sa iti cumpere ideile; vei fi o sursa de inspiratie, insa asigura-te ca iti pastrezi succesul pe piata.

4.  Realizeaza-ti rezerve de bani si energie pentru momentele de ghinion si pentru eventualele greseli pe care le vei face!

Desi acest sfat este unul grozav, uneori poate parea extrem de greu de realizat. Ce companie la aflata la inceput de drum crezi ca are rezerve de bani pe care sa le foloseasca in caz de urgente?

Dar specialistii pun punctul pe i: alearga cat mai putin posibil la inceput de drum, nu risipi banii sau energia si pastreaza-ti puterile pentru mai tarziu. Vei avea parte de greseli si de ghinion pe parcurs si vei putea sa le faci fata cu brio daca iti pastrezi energia si economiile pentru a avea un cufar de razboi plin de capital.