3 achiziții pe care trebuie să le faci înainte de a pune panouri fotovoltaice pe casă

3 achiziții pe care trebuie să le faci înainte de a pune panouri fotovoltaice pe casă

3 achiziții pe care trebuie să le faci înainte de a pune panouri fotovoltaice pe casă

Poză de Kindel Media pe Pexels.com

Tot mai mulți oameni optează pentru a face trecerea la folosirea unor surse de energie verde, regenerabilă. Aceste schimbări se produc atât la nivel înalt, susținut de instituții naționale și internaționale, cât și la nivel de individ. Persoanele fizice optează, de exemplu, pentru folosirea panourilor fotovoltaice. Fiecare om ia această decizie din diferite motive. Unii vor să protejeze mediul, alții să scape de stresul facturilor. Cert este că în timp s-ar putea ca normele legislative să impună folosirea unor asemenea surse.

Alege să folosești eficient panourile fotovoltaice

Decizia de a-ți monta panouri fotovoltaice și de a folosi energia solară pentru locuința ta este una care îți va aduce multe beneficii în timp. Chiar dacă ai de suportat o investiție destul de mare, în timp vei reuși să o amortizezi. Totuși, investiția inițială nu se rezumă doar la panourile propriu-zise. Dacă îți dorești ca acest sistem să fie cât mai eficient cu putință atunci trebuie să mai faci câteva achiziții.

1.   Vas de expansiune

Există multe accesorii și dispozitive care vor spori eficiența sistemului cu panouri solare. Este important să te asiguri că le alegi pe cele mai potrivite pentru proiectul tău. Aceste investiții îți oferă siguranța că vei folosi la capacitate maximă panourile și că nu vei suferi pierderi. Alege un vas de expansiune pentru panouri solare de aici, de pe shop-einstal.ro. Acest vas are rolul de a împiedica dilatarea exagerată a lichidului din instalație. Alegerea vasului potrivit trebuie să o faci în funcție de anumite criterii. Printre aceste criterii se numără și volumul vasului. Poți găsi vase cu o capacitate cuprinsă între 12 și 300 de litri, iar tu trebuie să alegi modelul potrivit. Prețul unui vas de expansiune este accesibil, de aceea este o investiție pe care neapărat trebuie să o faci.

2.   Baterii solare

Probabil că ai auzit deja de varianta de a alimenta rețeaua cu electricitatea pe care o produci prin folosirea panourilor fotovoltaice. Pe timp de vară vei produce, bineînțeles, mai multă energie deoarece durata unei zile este mai lungă, iar soarele mai puternic. Pe timp de iarnă panourile nu vor mai avea aceeași eficiență. Totuși, energia pe care ai introdus-o deja în rețea se va scădea din consumul pe care îl vei avea pe timpul iernii. O altă variantă pe care o poți folosi concomitant este aceea de a stoca energie. Pentru a putea face acest lucru vei avea nevoie de acumulatori pentru sisteme fotovoltaice. Acestea au diferite capacități, iar tu trebuie să alegi modelul potrivit pentru cantitatea de energie pe care vrei să o stochezi.

3.   Tablou de siguranță pentru kiturile fotovoltaice

Un alt dispozitiv de care vei avea nevoie pentru a asigura protecția atât a panourilor, cât și echipamentelor asociate este un tablou de siguranță. Acesta este util în protecția împotriva scurtcircuitului sau supratensiunii. Aceste anomalii sau accidente sunt evitate prin funcția de monitorizare și control a fluxului electric.

Prin urmare, pentru a te bucura de eficiență sporită, pe lângă panourile propriu-zise ai nevoie și de alte dispozitive sau accesorii care vor asigura buna funcționare a sistemului fotovoltaic.