Cum să reduci stresul angajaților tăi? Iată 10 soluții eficiente!

Cum să reduci stresul angajaților tăi? Iată 10 soluții eficiente!

Cum să reduci stresul angajaților tăi? Iată 10 soluții eficiente!

Stresul apare în urma unor presiuni excesive. Se poate manifesta atât fizic , cât și psihic. Poate fi provocat de deadline-uri depășite, putere mică de concentrare, conflicte între membrii echipei, dacă vorbim de locul de muncă; dar poate fi provocat și de alți factori, ce țin de familie. Așadar, oricare din membrii echipei poate fi afectat de stres. Vrei să știi cum poți să diminuezi stresul angajaților tăi sau chiar să previi apariția stresului?

Iată 10 soluții eficiente pentru a reduce stresul angajaților tăi:

  1. Organizarea unor traininguri pentru gestionarea timpului și de promovare a gândirii pozitive

Pe lângă trainingurile specifice domeniului de activitate, trainingurile pentru dezvoltare personală au o importanță deosebită. Stresul poate compromite atingerea obiectivelor individuale și chiar organizaționale.

  1. Amenajarea unui mediu de lucru plăcut, confortabil

Un mediu de lucru organizat, curat, cu mobilă corespunzătoare, cu materiale necesare la dispoziție, este un mediu de lucru eficient

  1. Crearea unui orar de lucru flexibil

Trebuie avute în vedere atât perioadele de activitate, cât și perioadele de repaus. Pentru a funcționa la nivel optim, aceste perioade trebuie să alterneze, dar după un program bine pus la punct, pentru a evita unele disensiuni.

  1. Interzicerea bullying-ului, hărțuirii și a rasismului

Ideal ar fi să existe un cod de conduită al companiei, pentru a se crea un mediu de lucru fără bullying, fără hărțuire, fără rasism.

  1. Organizarea unui teambuilding

Colaborarea este foarte importantă, atât pentru echipă și organizație, cât și pentru fiecare individ în parte, pentru bunăstarea acestuia. Un teambuilding poate pune bazele unei relații profesionale excelente.

  1. Acordarea cardului de vacanță

Concediul de odihnă este un drept anual, garantat tuturor angajaților. Atunci când oamenii se simt odihniți, nivelul de energie la locul de muncă crește. Oferă cardul de vacanță de la Pluxee.ro, pentru o echipă mai mulțumită, mai productivă.

  1. Gestionarea obiectivă a situațiilor conflictuale

Atunci când există un dezacord la locul de muncă, pot să apară și situații conflictuale. Conflictul se poate manifesta prin insulte, agresiune, furie, lipsa cooperării, nefinalizarea proiectului. Ca și manager, trebuie să știi să gestionezi situațiile conflictuale, prin comunicare eficientă și prin prevenirea escaladării conflictului. 

  1. Remunerare adecvată

Trebuie acordată atenție remunerării personalului angajat. Se stabilește inițial salariul în funcție de vechime, experiență și aptitudini. Poți acorda bonusuri angajaților, în funcție de performanță, pentru motivare și pentru a-ți arăta aprecierea.

  1. Resurse umane suficiente

Pentru a evita suprasolicitarea și stresul angajaților, trebuie angajate atâtea persoane câte sunt necesare, repartizate pe domenii de activitate corespunzătoare.

  1. Oferirea de sprijin în cazul apariției unor probleme personale ale angajatului

Stresul de acasă poate influența activitatea de la locul de muncă. Poți oferi sprijin luând în considerare acest aspect sau pur și simplu din dorința de a fi de ajutor.

Așadar, acest subiect, reducerea stresului angajaților tăi, este destul de vast și este adus în discuție din ce în ce mai mult în ultimul timp. Trebuie să i se acorde atenția pe care o merită. Sănătatea fizică și mintală a oamenilor din echipa ta poate avea un efect direct asupra productivității lor și totodată asupra ascensiunii companiei. 

Sursa foto: pexels.com