Cum să pregătești cel mai rapid prânz pentru prietenii care ajung în 60 de minute? Iată cei 3 pași importanți de urmat!

Cum să pregătești cel mai rapid prânz pentru prietenii care ajung în 60 de minute? Iată cei 3 pași importanți de urmat!

Cum să pregătești cel mai rapid prânz pentru prietenii care ajung în 60 de minute? Iată cei 3 pași importanți de urmat!

Dacă la sfârșit de săptămână se anunță vizita unor prieteni este un motiv de bucurie, mai ales dacă aceștia au și copii. Pe de altă parte, este important să știi ce ai în casă și ce ingrediente ai de cumpărat pentru a pregăti un prânz delicios și sănătos. Dacă le știi preferințele culinare este cu atât mai bine. Pentru copii este nevoie de o atenție sporită în alegerea materiilor prime și prepararea mâncării. Dacă vrei să afli cum poți pregăti rapid toate acestea, vei descoperi secretul din următorul articol.

Prânzul rapid și sănătos se pregătește în 60 de minute, astfel:

  1. Așezarea tuturor materiilor prime sau ingredientelor la îndemână, în spațiul pentru gătit

Când afli că prietenii ajung într-o oră este necesar să-ți pregătești foarte repede toate materiile prime, vasele, ustensilele de bucătărie și aparatele de care ai nevoie. La altex.ro găsești o mulțime de aparate practice și utile în bucătărie. Dacă utilizezi un grătar electric de aici ai siguranța reușitei celor mai bune fripturi sau legume fripte în timp record. Acesta chiar este un prieten și un ajutor de nădejde în bucătărie.

  1. Prepararea termică sau la rece, în funcție de fiecare ingredient

În timp ce se prepară friptura te poți ocupa de pregătirea aperitivelor reci și salatelor. Desigur, este recomandat să ții cont de faptul că nu se combină friptura cu cartofii, ci mai degrabă poți prepara un orez, legume sau ciuperci la grătar.

  1. Aranjarea platourilor cu preparate calde sau reci

Când preparatele sunt gata, se aranjează pe platouri separat cele calde de cele reci, ornate cât mai frumos și atractiv. Dacă ești gata mai devreme decât ora stabilită pentru vizită, este important să le menții temperatura preparatelor: cele reci se dau la rece și cele calde se țin acoperite cu un capac sau în cutii termoizolante. Pentru copii se recomandă friptura de pui sau curcan, în timp ce adulții pot consuma toate tipurile de carne, în funcție de preferințe pentru un aport de proteine. Acestea se combină foarte bine cu diferite tipuri de salate pentru un plus de vitaminizare.

Ce activități le propui prietenilor după prânz?

După servirea mesei se recomandă următoarele activități, în funcție de preferințe:

  • Mișcare în aer liber pentru o bună digestie și pentru încărcarea cu energie 
  • Jocuri de societate care se pot practica în casă, pentru o bună socializare și, de ce nu, pentru competiție
  • Vizionarea unui film interesant se realizează în funcție de vârsta musafirilor. Astfel, copiii pot urmări desene animate sau filme de acțiune, în timp ce adulții preferă filmele documentare sau comediile
  • Muzică și dans, pentru divertisment.

Este adevărat că mâncarea servită în prezența prietenilor este cu atât mai bună și stimulează apetitul cu cât compania este mai plăcută. Prezența copiilor, de asemenea, te determină să guști din toate preparatele culinare.

Așadar, dacă vrei să pregătești cel mai sănătos și rapid prânz, precum și să primești aprecierile de care ai nevoie, urmează acești pași și oferă-le prietenilor o ambianță cât mai plăcută! 

Sursă foto: unsplash.com