Tipuri de utilaje constructii

Tipuri de utilaje constructii

Tipuri de utilaje constructii

La momentul constructiei este necesar sa se stie ce tip de masini ar trebui utilizate pentru fiecare proces, facand lucrarea un loc mai organizat si cu cei mai buni experti in domeniu. Stim ca lumea constructiilor este larga, dar este necesar sa avem toate cunostintele pentru a face lucrarea ceva exemplar. Sunt mai multe tipuri de utilaje de constructii pe care le poti alege.

Utilaje grele

Utilajele grele sunt cele care sunt utilizate in mod normal pentru lucrari publice in cazul in care necesita deplasarea terenurilor. In mod normal, acest tip de echipament este vazut in constructia de drumuri, defrisari, baraje, dragare, tuneluri de foraj si santuri, sapaturi sau fundatii adanci.

Echipamentele care alcatuiesc utilajele grele sunt: excavator, buldoexcavatoare, compactor, grader motor, cisterne de apa, autobasculante, tractoare etc.

Utilaje medii

Masinile medii spre usoare sunt de dimensiuni medii utilizate in mod normal in constructii, impreuna cu masini grele. Un exemplu dintre ele sunt scuterele de constructie, excavatoarele mici, macaralele mici, buldoexcavatoarele de dimensiuni mai mici, printre altele, care sunt responsabile pentru mutarea resturilor..

Echipamente usoare

 Exista SI echipamentul usor. Acestea sunt mai mici decat cele anterioare si exercita functii specifice in cadrul constructiei, printre care se numara: pompe de apa, compresoare, vibratoare, taietori de otel, intrerupatoare de pavaj, printre altele.

Un alt fapt important care trebuie cunoscut este ca acest tip de echipament poate fi distins in functie de energia pe care o folosesc, impartindu-se in doua tipografii: pneumatice si electrice.

  • Pneumatica: Acestea functioneaza pe baza aerului comprimat generat de un compresor.
  • Electrice: Acestea functioneaza cu energie electrica comuna direct din alimentarea cu energie electrica sau, in lipsa acesteia, din generatoarele instalate la fata locului.

Echipamente de terasament- utilaje mari

Excavatoare

  • Excavatoarele sunt echipamente de constructii de mari dimensiuni care pot fi disponibile pe roti sau senile; acesta din urma este considerat standardul in industrie. Un excavator traditional are de obicei un brat lung conectat la o cabina rotativa care se poate roti complet la 360 de grade. Operatorul sta in cabina si de acolo poate avea vizibilitate asupra amplasamentului. Excavatoarele sunt cel mai adesea folosite pentru a sapa in pamant sau pentru a ridica piese grele, inclusiv piese prefabricate, tevi si alte echipamente mai mici.

Buldoexcavatoare incarcatoare

  • Buldoexcavatoare sunt foarte asemanatoare cu tractoarele cu o mica diferenta: contin o lopata reglabila pe partea din fata a echipamentului si o galeata mica pe spatele incarcatorului care este utilizata pentru sapare. Buldoexcavatoare sunt considerate echipamente de constructii de dimensiuni medii pentru santiere de munca mai mici si cu spatiu limitat pentru a efectua operatiuni. Ele pot muta murdaria, umple, sapa santuri, si sa mute tevi mai mici, in loc. Unul dintre cele mai bune atribute ale buldoexcavatoarelor este ca acestea sunt montate pe anvelope si pot fi utilizate in built-up zone si curti.
  • Galeata din spate poate fi modificata folosind diferite accesorii care va permit sa sapati transee de diferite latimi.
  • Utilajele folosite in constructii sunt cele mai importante pentru ca fara acestea, nu se poate executa o lucrare. Manevrate de mana omului, aceste utilaje sunt o investitie de baza in domeniul constructiilor.

Ce sunt sapele mecanizate si cum se toarna ele?

Atunci cand vrei sa ai o podea impecabila, trebuie sa acorzi o atentie sporita inainte de a incepe finisajul acesteia chiar inca de la turnarea unei sape. Executia de sape mecanizate este mult mai avantajoasa ca cea clasica din mai multe puncte de vedere. Mai jos in acest articol vom gasi cateva dintre motivele pentru care trebuie sa apelezi laastfel de servicii.

Sapa mecanizata este o metoda de nivelare a podelei brute folosind echipamente speciale. Intregul proces este automatizat, utilizarea tehnologiei permite obtinerea unui strat cu o perioada de maturare diferita, ceea ce este foarte important atunci cand se plaseaza anumite materiale de finisare (parchet, gresie, linoleum, etc.)

Beneficii:

Stratul superior al podelei are un plan perfect plat, care este potrivit pentru aproape orice acoperire de finisare.

Mult mai putina apa este utilizata pentru prepararea solutiilor de beton. Acest lucru, la randul sau, accelereaza procesul de uscare a betonului. Sapa este gata la cateva ore dupa plasare.

  • Uscarea completa este redusa la 1-2 saptamani.
  • Nu este necesara o plasa de armare, functiile sale sunt indeplinite prin fibra.
  • Nu creeaza o sarcina mare pe tavan.
  • Rezistenta stratului de acoperire nu este mai mica decat o sapa facuta printr-o metoda clasica.
  • Costuri echivalente cu metode similare de nivelare a podelelor.
  • Da o contractie mica.
  • Solutia este stabilita rapid.
  • Fisurile sunt excluse in timpul functionarii.

Practic, nu exista defecte in tehnologie. O caracteristica, este nevoia de echipamente speciale. Calitatea acoperirii este de asemenea influentata de profesionalismul lucratorilor care executa lucrarea.

Executia de sape mecanizate este un proces scurt, care aduce multiple beneficii celor ce au nevoie de o podea dreapta si gata intr-un timp scurt. Daca si tu vrei ca podeaua casei tale sa fie perfecta, alege sa investesti in turnarea unei sape executata corect!