Nu mai ai inspirație la gătit? Iată 3 rețete ideale pentru mic dejun, prânz și cină

Nu mai ai inspirație la gătit

Nu mai ai inspirație la gătit? Iată 3 rețete ideale pentru mic dejun, prânz și cină

Se poate întâmpla uneori să rămâi fără inspirație atunci când vine vorba de gătit și se apropie cu pași repezi ora mesei. Primul pas pe care trebuie să îl faci este să mergi la frigider și la cămară, să vezi ce ingrediente ai – de aici vine întotdeauna inspirația.

Poate părea la început să nu ai ce combinații să faci din ingredientele pe care le ai, dar într-un final vei reuși să pui pe masă un preparat gustos, apreciat de membrii familiei. Avem pentru tine 3 idei de rețete pe care le poți găti oricând, indiferent de momentul zilei!

Pizza de casă

Dacă vezi că ai prea multe mezeluri și legume prin frigider și urmează să le arunci cât de curând pentru că nu vor mai fi bune, alege să le mai dai o șansă și să le transformi într-o pizza de casa delicioasă! O poți servi atât la prânz, cât și la cină, iar resturile pot fi mâncate a doua zi la micul dejun fără probleme.

Cel mai rapid și simplu blat de pizza se face doar cu făină, apă călduță, drojdie (uscată sau proaspătă) și ulei – ingrediente ce există în orice locuință. Mai ai nevoie doar de un sos de roșii pe care să îl condimentezi după bunul plac, cu care vei unge blatul de pizza, și de ingredientele care vor fi puse pe pizza. Preîncălzește cuptorul, iar când pizza devine rumenă la suprafață, e gata!

Salata orientală clasică

Dacă ai în cămară niște cartofi și ceapă, iar în frigider câteva ouă, nici nu mai trebuie să stai prea mult pe gânduri – poți face o salată orientală clasică delicioasă! Pune cartofii la fiert și cat se fierb ouale, toacă mărunt ceapa. La final, pune ingredientele tăiate cubulețe într-un bol, adaugă puțin ulei sau maioneză, dacă ai, presară și puțină sare, amestecă totul și savurează! Poți servi salata orientală cu cartofi și ouă atât caldă, cât și rece, a doua zi.

Omletă cu legume

Cine poate refuza o omletă delicioasă cu multe legume? O poți servi la orice oră din zi, este sățioasă și îți aduce aportul necesar de nutrienți. Legumele le poți amesteca în omletă sau le poți servi alături, împreună cu niște telemea sau cârnăciori.

Partea bună este că omleta este un preparat versatil – poți pune orice ingredient vrei în ea, de la roșii, la telemea, spanac, cârnăciori, ceapă verde. Nu există limite, așa că, pune-ți imaginația la treabă pentru a obține cea mai gustoasă omletă, exact pe placul tău!

Suntem curioși la ce rețete salvatoare apelezi tu atunci când nu mai ai inspirație la gătit!