Motive pentru a alege mobilier personalizat

Motive pentru a alege mobilier personalizat

Motive pentru a alege mobilier personalizat

Mobilierul personalizat iti permite sa creezi spatii à la carte, complet personalizate si adaptate nevoilor tale. Cu aceste idei vei profita la maximum de casa ta.

Un costum personalizat

Principalul avantaj al oricarui tip de mobilier personalizat este adaptabilitatea sa totala la spatiul disponibil, inclusiv prize sau goluri neregulate, astfel incat colutile utile ale casei sa fie folosite la maximum. Mobilierul personalizat este o piesa unica creata pentru un anumit interior. Prin incadrarea perfecta in spatiu, ii confera personalitate, o fac singulara si unica si devin elemente de arhitectura. Ele nu sunt detasabile.

Cu cateva note despre stil, materialitate (material, culoare, textura) si nevoia pe care piesa trebuie sa o acopere, arhitectul poate proiecta o piesa de mobilier unica si exclusivista care sa se potriveasca pe deplin gustului clientului. Poti alege fronturile din MDF vopsite.


Ideal pentru spatii cu inaltimi sau dimensiuni speciale

Pentru a obtine un rezultat optimizat, clientul trebuie sa indice locul pe care ar trebui sa-l ocupe mobilierul, masuratorile, necesitatea de a fi acoperit si bugetul disponibil, precum si o serie de orientari in ceea ce priveste preferintele estetice (stil, materiale, culori etc.).

 Cu toate aceste date arhitectul poate realiza deja proiectul si este timpul sa-l transforme in realitate prin angajarea unui tamplar sau a unui profesionist calificat.

Adapteaza la colturile dificile

Acoperirea golului inutil al unei scari sau a spatiului nefolosit dintre coloane sunt misiuni care pot fi intotdeauna indeplinite prin mobilier personalizat. In acest fel, ei profita de un loc nefolosit anterior, castigand depozitare la domiciliu, cu stil. Dulapuri, astfel incat sa profite de tot spatiul disponibil si sa ofere un interior personalizat in functie de articolele de imbracaminte ale fiecaruia, librariile si studiourile sunt cele mai solicitate proiecte.

Alege materialul

Alegerea materiei prime, grosimea placilor si a culorilor este o alta problema care joaca in favoarea mobilierului personalizat, disponibil in toate tipurile de materiale si finisaje.

Lemnul este de obicei vedeta in mobilierul la comanda, desi placa de material pal este, de asemenea, utilizata pe scara larga cu diferite tratamente de finisare (vopsea, lac …), materiale turnabile cu termoformare, tip Corian, in special in bucatarii si bai, otel inoxidabil … Exista foarte multe materiale. 

Delimitarea spatiilor

O piesa de mobilier personalizata poate crea un spatiu de la sine, medii separate – sufragerie, de exemplu – si poate imparti zonele pentru a obtine intimitatea si capacitatea de depozitare in acelasi timp. Si, de exemplu, o zona de studiu poate fi  creata intr-un coridor, care ruleaza de-a lungul intregii fatade, printr-o structura fixa din lemn care are rafturi, masa si o coloana de depozitare …

O garderoba personalizata: visul universal

Din punct de vedere economic, un dulap standard poate oferi economii semnificative in comparatie cu un dulap personalizat. Cu toate acestea, un dulap standard nu va profita la maximum de decalajul nostru, nici in inaltime, nici in latime. Ca sa nu mai vorbim ca nu va putea salva o coloana sau o grinda care poate fi amplasata in acel spatiu. 

Cum se aleg culorile pentru interior

Livingul este unul dintre cele mai sociale spatii din casa ta. Obtinerea corecta a decorului este cheia pentru a face o prima impresie buna si pentru a da tonul pentru restul casei. De unde incepi? Alegand o schema de culori in jurul careia iti vei construi decorul. Iata un ghid util pentru a incepe.

Combinati culori contrastante

Un amestec elegant de doua sau trei culori contrastante poate crea un design coeziv si un sentiment de simetrie. Incepeti cu o culoare de baza pentru schema generala si adaugati nuante contrastante prin mobilier si accesorii. Pentru un sentiment de opulenta, experimentati cu nuante de aur si argintiu.

Introduceti o culoare de accent

Alegeti o culoare neutra sau deschisa pentru peretii sufrageriei si transformati un perete intr-un perete de focalizare. In loc de o culoare solida, puteti opta pentru tapet cu model elegant. De asemenea, puteti combina diverse suprafete texturate, diferite materiale de mobilier sau o piesa de mobilier cu accent stralucitor, care va iesi in evidenta in restul spatiului.

Spune Da la Monochrome

O selectie atenta de nuante, tonuri si nuante de aceeasi culoare poate duce la o schema de design spectaculoasa. Nu uitati sa le includeti in diferite aspecte ale decorului dvs., cum ar fi suprafetele, mobilierul, mobilierul si accesoriile. Nota: Cand se adauga alb la culoarea de baza, acesta formeaza nuante, in timp ce un gri sau negru mai inchis poate fi adaugat pentru a produce nuante si tonuri.

Opteaza pentru o paleta de culori neutre

Nuantele de gri, bej si alb murdar fac camera de zi sa arate clar si sa para mai spatioasa. Puteti infuza o atmosfera calma si relaxanta cu o schema de culori ton pe ton in care o singura culoare este introdusa sub forma de texturi, materiale si modele diferite.

Introduceti mai multe culori

Daca va plac culorile, atunci nu va limitati la o paleta de culori restransa. Amestecati si potriviti culorile pentru a crea un decor vibrant prin introducerea unui covor cu mai multe nuante, perne, perdele sau tapet colorat. Toate aceste suprafete se completeaza reciproc si reprezinta o modalitate perfecta de a crea o schema de culori stratificata.