Învață clienții barului tău să deguste ginul ca niște profesioniști – Iată care sunt pașii esențiali pe care să îi prezinți clienților tăi pentru a degusta corect ginul și pentru a se bucura de adevărata sa valoare!

Învață clienții barului tău să deguste ginul ca niște profesioniști – Iată care sunt pașii esențiali pe care să îi prezinți clienților tăi pentru a degusta corect ginul și pentru a se bucura de adevărata sa valoare!

Învață clienții barului tău să deguste ginul ca niște profesioniști – Iată care sunt pașii esențiali pe care să îi prezinți clienților tăi pentru a degusta corect ginul și pentru a se bucura de adevărata sa valoare!

Dacă ai un bar și dorești să îți transformi afacerea în ceva mai nișat și mai spectaculos, poți include în program o sesiune de educare a clienților în ceea ce privește degustarea de gin. Degustarea ginului poate fi o experiență minunată, în special atunci când este realizată în mod corect. Ginul este una dintre cele mai apreciate băuturi alcoolice din lume, iar barul tău va prospeca cu siguranță dacă îți faci timp pentru a le povesti clienților despre calitățile acestuia.

 Pasionații de băuturi rafinate pot să descopere alături de tine subtilitățile și caracteristicile unice ale fiecărui tip de gin în parte. În acest articol vei descoperi care sunt pașii importanți pe care îi poți prezenta clienților tăi pentru a ști cum să deguste ginul ca niște profesioniști.

Iată care sunt pașii esențiali pe care să îi prezinți clienților tăi pentru a degusta corect ginul și pentru a se bucura de adevărata sa valoare:

Alegerea unui pahar adecvat

Este important să alegi un pahar cu picior, preferabil cu o deschidere de diametru mic, cum este balonul, un tip de pahar ideal pentru această băutură. Acesta va ajuta la concentrarea aromei și la evitarea încălzirii ginului cu mâinile. De asemenea, se poate folosi un pahar tulipan sau un pahar de tip glencairn, de whisky, care au aceleași proprietăți.

Observarea culorii

După ce ai adăugat ginul în pahar, oferă-le indicații despre indicatorii de culoare. Culoarea poate varia de la un gin transparent la unul ușor colorat, în funcție de ingrediente și de modul de fabricație. Dacă ginul este transparent, acest lucru se datorează procesului de distilare pur.

Mirosul ginului

Înainte de a bea din pahar, poți mirosi ginul. Încercați să identificați împreună aromele predominante, dar și pe cele subtile. Poți să le indici aromele de ienupăr, coriandru, lămâie sau alte plante și condimente. Mirosul poate fi diferit de la o marcă la alta, astfel încât ar trebui să fie o experiență unică pentru fiecare gin. Cu mișcări circulare ale paharului, plimbă ginul în pahar pentru a putea elibera toate aromele.

Gustul

Încearcă să le povestești despre aromele și gusturile cele mai pregnante. Ginul poate avea gustul de ierburi sau fructe, dar depinde de fiecare marcă în parte ce nuanțe dorește să evidențieze. Pentru a-i impresiona cu o varietate aparte de arome poți încerca sortimentele de gin disponibile pe wpg.ro. Un punct de reper foarte bun pentru cei care sunt la începutul procesului de formare a gusturilor este „London Dry”, pentru că acesta are o puternică amprentă de ienupăr.

Finish-ul

Finish-ul este foarte important. Poate fi amărui sau dulce și poate fi scurt sau lung. Povestește-le clienților despre cât de mult poate influența finish-ul percepția asupra calității ginului. Ginul cu un finish mai lung este, de obicei, cel mai apreciat. În schimb, dacă finish-ul este scurt, acest lucru poate indica un produs de calitate inferioară.

În concluzie, pentru un plus de autenticitate și credibilitate în barul rău, poți oferi clienților sfaturi practice legate de degustarea corectă a ginului. Deși aceasta poate fi o experiență subiectivă, aceste sfaturi îi vor putea ajuta să identifice aromele și gusturile predominante și să aprecieze mai mult atât băutura, cât și barul tău.

Sursa foto: unsplash.com