Diferite tipuri de omizi

Diferite tipuri de omizi

Diferite tipuri de omizi

Cu totii stim ca exista o multime de insecte in jurul nostru, mai ales pe timpul verii, atunci cand acestea ne invadeaza pana si locuintele. De exemplu, mustele, tantarii, gandacii de bucatarie sau chiar si paianjenul, sunt insecte cu care ne putem intalni acasa, ne putem intalni chiar si la servici sau la restaurant.

Din fericire, exista diferite solutii pe piata care au un randament cat de cat bun, si ne scapa de unele dintre aceste insecte, chiar daca nu de toate. Cand dorim sa scapam definitiv de ele, vom apela la cele mai bune servicii de dezinsectie Bucuresti, iar specialistii vor veni in ajutorul nostru.

De ce sunt mai bune aceste servicii decat actiunile noastre impotriva insectelor? Pentru ca specialistii folosesc solutii speciale pentru combaterea si uciderea insectelor, solutii la care doar ei au acces si care sunt mult mai puternice si mult mai eficiente in comparatie cu cele pe care le gasim in comert. Plus de asta, personalul care se ocupa de dezinsectie, este bine instruit si stie exact cand si unde sa actioneze impotriva insectelor.

Ei bine, si pentru ca am amintit deja atat de multe insecte, trebuie mentionat faptul ca exista si alte insecte de care este destul de dificil sa scapam, iar acestea sunt omizile. In ciuda faptului ca nu se discuta foarte mult despre omizi, sau cel putin nu se discuta despre acestea la fel de mult ca si despre muste sau tantari si gandaci, si omizile ne pot crea disconfort, si dorim sa scapam cat mai repede de acestea.

In ceea ce priveste omizile, trebuie facuta precizarea ca desi noua oamenilor de rand ni se pare ca toate sunt la fel, exista diferite tipuri de astfel de insecte, iar acest articol va prezinta in contiuare informatii in acest sens. Deci, cu siguranta merita sa cititi pentru ca veti obtine unele informatii noi cu privire la aceste insecte, informatii pe care in mod evident nu le cunoaste toata lumea.

Omizile sunt larvele de molii si fluturi care alcatuiesc ordinul Lepidoptera, care este al doilea grup ca marime din clasa insectelor. Multe specii, in principal omidele care devin molii, sunt creaturi foarte neclare, in timp ce altele au putin par sau nu au deloc. Unele omizi neclare sunt inofensive, dar multe provoaca daune mediului si oamenilor. De aceea, se doreste mereu eliminarea acestora, iar cele mai bune servicii de dezinsectie Bucuresti pot elimina aceste insecte.

Omizile cort

In ceea ce priveste omizile cort, este foarte important de mentionat faptul ca acestea desfolieaza copacii si plantele, pe care le folosesc pentru hrana. Unele dintre aceste insecte isi construiesc cuiburi in copaci si arbusti de foioase, hranindu-se cu frunze.

Omizele de acest tip au corpuri albastre, negre si portocalii, si au capul albastru sau negru. Ele isi construiesc cuiburi si se hranesc cu copaci de lemn de esenta tare, cum ar fi aspen, salcie, mahon de munte, bumbac si tufis.

Omizele cortului estic sunt negre cu o dunga alba pe spate, linii maronii si galbene de-a lungul laturilor si un rand de pete ovale albastre pe laturi. Construiesc cuiburi devreme in primavara in ramurile de pomi fructiferi, inclusiv peri, meri, piersici, caisi, ciresi.

Omizele cort de padure au urme albe, in forma de amprenta, pe spate, cu dungi albastre deschise pe laturi. Se hranesc cu arbori de foioase.

Omizi intepatoare

Probabil nu stiati acest lucru pentru ca nu ati avut parte de astfel de experiente negative insa, exista omizi intepatoare care ofera intepaturi extrem de dureroase si eruptii arzatoare celor care le ating parul.

Omizele de pisica, cunoscute si sub numele de aspe, sunt omizi moi, bronzate, asemanatoare cu melcii, care au spini sub par, care sunt conectati la sacii otravitori. Mananca frunze de arbusti si arbori cu frunze largi, inclusiv ulm, mar, sicomor, stejar si artar.

Cum sa scapati de omizi neclare

Exista trei metode pentru a scapa de omizi in gradina. O tactica este indepartarea manuala a omizilor. Purtati manusi si indepartati manual toate aceste insecte de pe plante. Cu siguranta veti reusi sa le indepartati, dar daca nu le veti ucide, vor reveni.

A doua metoda, care poate fi deosebit de eficienta, este de a cauta cuiburile de oua de omida si de a le distruge. Daca metodele de indepartare a mainilor nu functioneaza, tratati plantele cu diferite solutii pe care le puteti gasi in comert. Cu siguranta randamentul va fi unul mult mai mare.

In cazul in care incercati si cu astfel de solutii sa indepartati omizile insa acestea tot nu dispar definitiv, cu siguranta ati facut tot ceea ce depinde de ajutorul dvs. Nu trebuie sa va descurajati insa, pentru ca exista in continuare solutii care se pot dovedi a fi foarte eficiente, insa trebuie sa apelati la specialisti. Expertii in servicii de dezinsectie in mod evident, va vor scapa de aceste insecte nedorite.