Cum sa alegi un candelabru?
Cautati cateva idei stralucitoare despre cum sa alegeti un candelabru? Luati in considerare aceste sfaturi pentru a selecta un corp de iluminat care sa se potriveasca proportiilor camerei dvs. si stilului casei dvs. Este foarte important sa tineti cont de aceste detalii, indiferent ca va orientati spre lustre living, sau candelabru bucatarie sau pentru alta incapere a locuintei.
Ce ar trebui sa caut atunci cand imi caut candelabrul ideal?
In afara de stil, cei trei factori principali pentru selectarea unui candelabru sunt: dimensiunea / scara, directia de iesire a luminii si control.(estompare).
A avea ceva prea mare sau prea mic poate duce la un aspect disproportionat in spatiul dvs. Daca cumparati ceva prea mic, piesa poate parea extrem de mica, si cu siguranta va strica decorul incaperii.
Daca sunt in cautarea unui aspect modern sau contemporan, pe ce tendinte de iluminare ar trebui sa ma concentrez?
Pentru un aspect si un design mai modern, concentrati-va pe finisajele din nichel satinat sau crom. Finisajele din bronz se gasesc mai frecvent in corpurile de iluminat de tranzitie, care combina elemente de design atat din stilurile traditionale, cat si din cele contemporane.
Designurile moderne tind spre crom si nichel satinat. De asemenea, cautati linii curate, cu o cantitate minima de decoratiuni ornamentate. Retineti ca finisajul si materialele candelabrului dvs. ar trebui sa completeze si alte finisaje din spatiul dvs.
Cat de mare ar trebui sa fie candelabrul meu in sala de mese?
Candelabrele sunt dimensionate dupa diametru si inaltime. Numarul becurilor poate avea, de asemenea, un impact asupra dimensiunii. Va recomandam ca un candelabru sa aiba diametrul de 1/2 pana la 2/3 latimea mesei dvs. de masa. Lustra medie de sufragerie de astazi este un corp de iluminat de patru pana la sase lumini, cu diametrul de 26-30 „.
Luati in considerare inaltimea tavanului si inaltimea candelabrului inainte de cumparare. Candelabrul ar trebui sa atarne aproximativ 30″- 36″ de la partea de sus a mesei pana la partea inferioara a corpului de iluminat. Un candelabru prea inalt s-ar putea sa stea aproape deasupra mesei! Cu toate acestea, daca aveti plafoniere inalte, un design cu doua sau trei niveluri ar putea functiona excelent.
Candelabrul meu va fi suficient de luminos pentru a lumina intreaga camera? De cata lumina am nevoie cu adevarat de la candelabrul meu?
Candelabrele sunt corpuri decorative, menite sa ofere stil si ambianta, asa ca nu va asteptati ca, candelabrul dvs. sa fie sursa primara de lumina a unei camere. Aceasta este una dintre cele mai mari greseli pe care le puteti face cu un candelabru.
Asezarea unui singur corp de iluminat in centrul unei camere si asteptarea ca aceasta sa lumineze complet camera respectiva este o reteta pentru o iluminare deficitara. Acest lucru se agraveaza daca becurile candelabrului sunt expuse, ceva comun multor candelabre.
Candelabrele functioneaza cel mai bine ca sursa de lumina suplimentara si chiar mai bine atunci cand sunt incorporate intr-o schema de iluminare stratificata.
De exemplu, este ideal sa mai utilizati si aplice de perete sau chiar si un lampadar intr-o camera, iar acestea sunt modalitati excelente de a accentua spatiul, de a evidentia peretii, picturile, plantele, blaturile si dulapurile sau diferite alte elemente de decor din incapere.
Exista candelabre care folosesc tehnologii moderne precum LED-urile?
Absolut. Proiectantii si producatorii de corpuri de iluminat contemporani ne intampina in fiecare zi cu candelabre noi, incredibile. Tehnologia cu LED-uri s-a imbunatatit atat de mult incat in clipa de fata reprezinta prima optiunie a majoritatii celor care se afla in cautarea corpurilor de iluminat.
Chiar mai bine, unii designeri de iluminat prefera acum proiectarea cu LED-uri, pur si simplu pentru ca permit niste oportunitati de design cu adevarat unice! LED-urile sunt atat de mici incat designerii nu trebuie sa-si faca griji cu privire la ascunderea sursei de lumina. Aceasta inseamna ca exista mult mai multa libertate de a experimenta cu forma, functia si materialul.
In plus fata de flexibilitatea de proiectare, alte avantaje ale iluminarii cu LED includ eficienta si fiabilitate sporite, ceea ce se traduce prin economii semnificative de energie si costuri. LED-urile functioneaza de cinci ori mai rece decat becurile cu halogen, in timp ce cheltuiesc 1/5 din energie. LED-urile depasesc de asemenea alte surse de lumina, avand o durata de viata proiectata de aproximativ 50.000 de ore – adica 25 de ani de utilizare la 5 ore pe zi.
Daca cumpar un candelabru cu LED, il voi putea estompa pentru a crea o atmosfera romantica?
Multe candelabre cu LED-uri sunt complet reglabile atunci cand sunt imperecheate cu un regulator de joasa tensiune compatibil, dar nu toate candelabrele cu LED-uri sunt reglabile, deci trebuie sa intrebati vanzatorul inainte de a cumpara un astfel de corp de iluminat.
Pot folosi un candelabru in orice alta camera in afara de sala de mese?
Desigur! Candelabrele sunt corpuri de iluminat care pot fi folosite in fiecare incapere a locuintei. Fireste, pentru dormitor veti alege candelabre diferite fata de cele din living sau bucatarie.