Cele mai importante motive pentru care sa mananci menta

Cele mai importante motive pentru care sa mananci menta

Cele mai importante motive pentru care sa mananci menta

Frunzele de menta sunt utilizate in mod obisnuit pe tot globul. De la prepararea de chutney verde la mojito-uri racoritoare, este foarte versatil in natura. Nu numai ca adauga un plus de aroma, prospetime si aroma, dar va poate beneficia si in mai multe alte moduri, avand in vedere ca are si proprietati medicinale. Pentru a cultiva menta, ai nevoie de o plasa de umbrire.

Iata opt efecte puternice ale mentei asupra sanatatii noastre generale:

1. Iti trateaza toate durerile de stomac

Iti amintesti ca ti s-a oferit menta cand te-ai plans de o durere de stomac la scoala? Frunzele de menta sunt de natura antiinflamatoare, ceea ce ajuta la reducerea oricarei inflamatii in stomac. Frunzele de menta ajuta, de asemenea, la ameliorarea indigestiei.

2. Iti intareste sistemul imunitar

Frunzele de menta sunt bogate in fosfor, calciu si vitamine precum C, D, E si A care imbunatatesc sistemul imunitar al organismului. De asemenea, va protejeaza celulele de orice daune, reducand astfel riscul oricarei boli cronice.

3. Ofera o piele fara acnee

Datorita proprietatilor sale antiinflamatoare si antibacteriene, iti calmeaza si calmeaza pielea, ceea ce se poate dovedi a fi benefic pentru tratarea acneei. Frunzele de menta contin un nivel ridicat de acid salicilic, care este cunoscut pentru combaterea acneei si a petelor.

4. Invinge greata de dimineata si greata

Deoarece este un remediu excelent pentru tratarea problemelor de stomac, poate fi, de asemenea, un remediu grozav pentru a trata greata asociata cu greturile diminetii. Activeaza enzimele necesare digestiei si invinge greata. Poate fi un remediu grozav pentru viitoarele mame care sufera adesea de greturi matinale.

5. Te ajuta cu alergii si astm

Frunzele de menta contin un puternic antioxidant si agent antiinflamator numit acid rosmarinic. Acest agent blocheaza compusii care produc alergii, ajutand persoanele care sufera de alergii si astm.

6. Un mare remediu pentru raceala comuna

Schimbarea anotimpurilor imbolnaveste pe toata lumea. Daca esti o persoana care se lupta mereu cu o raceala urata, incearca menta. Menta ajuta la curatarea congestiei din nas, gat si plamani. Astfel, va ajuta sa tratati raceala si respiratia. In plus, proprietatea antibacteriana a mentei ajuta la ameliorarea iritatiilor cauzate de tuse.

7. Are grija de sanatatea ta orala

Te-ai intrebat de ce multe tuburi de pasta de dinti vin cu o baza de menta? Acest lucru se datoreaza proprietatilor sale antibacteriene. Inhiba cresterea bacteriilor si curata depunerile de ciuma din dinti. Mai mult, ucide bacteriile si invinge respiratia urat mirositoare, mentinandu-ti gura si dintii in mod natural sanatosi.

8. Te ajuta sa gestionezi stresul

Aroma de menta este foarte calmanta in natura, care poate fi folosita in aromoterapie pentru a invinge stresul. Aroma de menta ajuta la relaxarea creierului si a corpului, calmand mintea. Menta are, de asemenea, proprietati adaptogene care regleaza nivelul de cortizol si construieste o rezistenta naturala la stres.

Menta si-a adaugat de multa vreme aroma si mirosul stralucitor bauturilor si mancarurilor, in special in bucatariile balcanice si din Orientul Mijlociu. Frunzele proaspete sau uscate sunt folosite ca ingredient, in timp ce uleiul esential este extras ca aroma si parfum. Frunzele tinere sunt recoltate continuu din primavara pana in toamna, dar menta poate fi cultivata si in interior si astfel este disponibila pe tot parcursul anului. Menta este folosita intr-o varietate de delicii delicioase la cuptor, sosuri sarate si bauturi, de la ceai fierbinte de menta la juleps si mojito rece de menta.

Menta este o planta aromatica produsa de diferite specii de plante de menta ( Mentha ). Originara din estul Mediteranei, menta isi ia numele de la o nimfa mitica numita Minthe (Mintho). Persefona geloasa a transformat-o intr-o planta umila de menta dupa ce a avut o aventura cu Pluto, zeul lumii. Planta de menta este obisnuita si preferata de multi gradinari, asa ca este usor sa o cresti singur. Ca planta, nu contine gluten si este potrivita pentru dietele vegane, vegetariene si paleo.

Menta verde si menta creata sunt soiurile cel mai des cultivate pentru a fi folosite ca planta in gatit si bauturi. Menta este putin prea puternica pentru a fi folosita proaspata in majoritatea scopurilor culinare. In schimb, este crescut si procesat in ulei de menta, care este apoi folosit ca aroma si poate fi rafinat in continuare intr-un mentol.

Puteti gasi si alte soiuri de menta care au arome si arome interesante. Menta de mere are un parfum de mere; menta portocalie are o aroma de citrice; ciocolata menta are un pic de gust de ciocolata.

Menta.  O gramada de frunze de menta organica verde proaspata pe masa de lemn in prim plan.  Focalizare selectiva.

Menta are un gust dulce si produce un efect rece persistent asupra limbii. Menta are o aroma mai puternica, cu mai mult gust de mentol. Frunzele proaspete au cea mai mare aroma si miros, cu cele mult reduse in frunzele uscate de menta.

Frunzele proaspete de menta sunt de obicei taiate in panglici (chiffonade) si adaugate la retete. O tulpina cu cateva frunze fragede este pusa intr-o bautura fierbinte sau rece si poate fi zdrobita (incurcata) pentru a elibera mai multa aroma. Frunzele de menta uscate pot fi adaugate intr-un sos sau tocana in timp ce se fierbe. Extractul de menta este folosit pentru a da aroma de menta produse de copt sau dulciuri sau pentru a aroma ciocolata calda.