Cele mai importante motive pentru a avea polite de asigurari incheiate
Asigurarile sunt esentiale, mai ales atunci cand vorbim despre asigurari de viata. Viata nu este ceva palpabil si evident nici fara de sfarsit, ceea ce inseamna ca oricand, un eveniment tragic se poate intampla.
Cei mai multi, aleg sa isi faca o asigurare de viata datorita faptului ca vor ca cei lasati in urma, sa fie linistiti in cazul unui deces. In cele mai multe cazuri, o asigurare de viata ajuta mostenitorii in urma pierderii unei persoane dragi.
In cazul unui imprumut de exemplu si persoana decedeaza, copiii acesteia nu vor fi nevoiti sa ramana cu plata imprumutului, casa de asigurari va suporta cheltuiala. Exista numeroase alte motive pentru care o asigurare de viata este benefica.
Viata de zi cu zi
Viata de zi cu zi ne expune la situatii riscante care pot afecta puternic finantele personale. In orice zi, o boala poate distruge totul pentru ca am muncit.
Situatii precum dizabilitatea sau moartea pot distruge mostenirea pe care am faurit-o pentru familia noastra; din acest motiv, este important sa avem o asigurare de viata care sa ii protejeze pe cei dragi atunci cand nu mai putem face acest lucru.
Familiarizat cu vocabularul. Este important sa cunosti cativa termeni care sa te ajute sa iei o decizie buna.
Acoperire: acesta este riscul specific prin care asigurarea te va proteja.
Polita: acesta este documentul care contine regulile generale ale asigurarii.
Suma asigurata: se refera la suma maxima pe care compania il va plati daca cererea este de 15.
Premium: face aluzie la costul asigurarii.
Ce doresti sa asiguri? Exista asigurari de somaj, cheltuieli medicale, masini, imobiliare sau personale. Prioritizeaza-ti nevoile si fii orientat spre viitor, discuta despre ce lucruri sau cine sunt vulnerabili.
Dependentii economici. Ia in considerare daca ai copii mici sau studiaza, copii singuri sau pensionari;
Ce acoperire ai? Acoperirea obisnuita este pentru deces, daune aduse tertilor sau handicap; Cu toate acestea, poti opta pentru boli terminale sau grave sau cheltuieli de inmormantare. Se sugereaza ca acoperirea merge de cinci pana la opt ori din venitul actual.
Defineste bugetul. Gandeste-te cat castigi si cat de mult ai putea cheltui platind pentru asigurare.
Optiuni de revizuire. Asiguratorul poate fi o banca sau poate o companie specializata, ia in considerare traiectoria, prezenta in oras si tara, preturile si ceea ce este puternic in acest sector. Asiguratorul trebuie sa aiba birouri fizice si site-uri web de asistenta permanenta, precum si mijloace alternative de comunicare.
Cere sfaturi. Exista agenti de asigurare si brokeri de asigurare. Primii sunt oamenii care te ghideaza cu privire la asigurarea existenta si iti fac un plan personalizat. Intre timp, brokerii sunt intermediari ai mai multor companii, care sunt dedicate contractelor de marketing si politelor de asigurare clientilor lor.
Compara. Adesea, decizia pentru asigurare este motivata doar de pret, cu toate acestea, idealul este de a face o evaluare a avantajelor si dezavantajelor fiecarei optiuni.
Organizeaza veniturile. Cauta planuri de plata care nu compromit alte cheltuieli necesare in familia ta.
Beneficiari. Clarifica numele si procentul in care acesta va fi oferit.
De ce sa iti faci asigurare de viata?
Iata mai multe motive pentru care sa iti faci asigurari de viata:
Cui nu i-ar placea ca economiile de pensionare sa dureze? Cu un plan de asigurare de viata, va puteti asigura ca aveti un flux regulat de venituri in fiecare luna. A pune bani intr-o renta este ca un plan de pensii – a pune bani in mod regulat intr-un produs de asigurare de viata si beneficiati de un venit constant in fiecare luna chiar si dupa pensionare.
Nu orice milenar are nevoie de o polita de asigurare de viata. Daca nu ati creat un fond de urgenta sau traiti inca din banii parintilor, asigurarea nu ar trebui sa fie o prioritate.
Cu toate acestea, daca aveti persoane aflate in intretinere sau ati semnat impreuna un imprumut cu parintii (sau cu orice alt membru al familiei sau prietenului dvs.), indiferent daca este vorba de un imprumut studentesc sau un imprumut la domiciliu, trebuie sa incepeti sa va ganditi sa cumparati o asigurare de viata. In plus, costurile de acoperire sunt mult mai mici atunci cand esti singur. Agentii de asigurari pot incerca sa va vanda o polita de care s-ar putea sa nu aveti nevoie.
Prin urmare adresati-va unui planificator financiar pentru a determina de ce asigurare aveti nevoie avand in vedere celelalte active pe care le puteti detine.
Chiar daca sunteti singur, pot exista si alte persoane aflate in intretinere si trebuie sa va asigurati ca sunt ingrijite. Pradeep Pandey, director de marketing, Future Generali Life Insurance, spune: „Cu cat mai devreme cu atat mai bine.
De exemplu, persoanele singure ofera sprijin financiar pentru parintii in varsta sau pentru un frate cu nevoi speciale. Asigurabilitatea este un alt motiv pentru a lua in considerare asigurarea de viata atunci cand esti singur.
Daca sunteti tanar, sanatos si aveti un istoric de sanatate familial bun, asigurabilitatea dvs. este la apogeu si puteti obtine cele mai bune tarife pe polita de asigurare de viata. „