Ce merita sa stii despre o casa inteligenta: ce beneficii ofera locuitorilor?
O casa inteligenta este complet automatizata, adaptata nevoilor, asteptarilor si obiceiurilor membrilor gospodariei. O astfel de viziune devine o solutie din ce in ce mai atractiva pentru multi oameni.
Conceptul cladirii bazat pe un sistem de dispozitive interconectate care pot fi controlate cu aplicatii speciale si telecomenzi nu este doar o garantie de confort si economii, ci mai presus de toate garanteaza siguranta locuitorilor.
Datorita numeroaselor lor avantaje, casele automatizate devin o solutie din ce in ce mai populara si mai bine introdusa, chiar daca in urma cu cativa ani pareau o abstractie indepartata, futurista. Viziunea unei case care are sisteme inteligente care ii permit sa se adapteze la nevoile si asteptarile membrilor gospodariei te face sa iti creasca interesul pentru ea.
Casa ta inteligenta cu automatizarile Salus Controls iti permite sa controlezi totul, cu utilizarea sistemelor adecvate intr-un mod usor, clar si intuitiv. Controlul este cel mai adesea efectuat utilizand un computer, tableta, smartphone sau o telecomanda speciala.
Sistemul iti permite sa gestionezi astfel de elemente ale casei, cum ar fi: usile de garaj, obloanele interne si externe, iluminatul, incalzirea si chiar energia electrica.
Ce elemente alcatuiesc sistemul de casa inteligenta? Se pot distinge componente precum: automatizarea portilor si a rulourilor, senzori, alarme, monitorizare si chiar prize. Dispozitivele care sunt elemente ale caselor inteligente permit nu numai o gestionare mai usoara si mai convenabila, dar, mai ales, ii sporesc functionalitatea si sentimentul de confort.
Sisteme de casa inteligente
In prezent, piata ofera multe solutii interesante in domeniul caselor inteligente. Ele difera in ceea ce priveste pretul, functionalitatea si specificatiile. Care sistem este cel mai bun? In acest caz, evaluarea este extrem de subiectiva.
Fiecare viitor utilizator trebuie sa raspunda la intrebarea ce avantaje si componente ale unei case inteligente vor satisface cel mai bine asteptarile sale si cum doreste sa-si gestioneze sistemul. Sistemele simple sunt desigur cele mai ieftine optiuni, adesea si cele mai usor de instalat, dar au multe limitari.
Daca esti in cautarea unor solutii care, prin analize pe termen lung si cele mai frecvente setari, iti vor spune cum sa optimizezi cel mai bine setarile tale, versiunile ceva mai complexe si putin mai scumpe vor fi cu siguranta o alegere mai buna.
Exemple de solutii interesante si functionale atat pentru utilizatorii noi, cat si pentru cei implementati in sistemul smart home vor fi:
- Senzori de usa si fereastra – sunt folositi pentru a le proteja. Fiecare incercare de a le deschide va fi inregistrata in sistem, care va fi informata de dispozitivul de control.
- Controlul iluminatului – iti permite sa automatizezi iluminatul din casa, astfel incat sa il poti porni si opri cu o telecomanda.
- Senzori – gaz sau fum, care, dupa detectarea unui pericol, activeaza ventilatia si informeaza locuitorii cu un semnal sonor despre un posibil pericol.
- Automatizarea portilor si a obloanelor – o solutie foarte convenabila, care iti permite sa controlezi aceste dispozitive cu o telecomanda .
- Monitorizare – prin sincronizarea panoului de control al casei inteligente si a camerelor, este posibil sa se creeze un spatiu sigur pentru toti membrii gospodariei. Mai mult, disponibilitatea senzorilor de miscare va determina sistemul sa informeze rezidentii despre fiecare oaspete neinvitat.
De ce merita sa ai o casa inteligenta?
O casa care coboara jaluzelele de la sine, aprinde lumina, ridica si scade temperatura, are grija de siguranta ta prin monitorizare si detectoare de gaz sau fum nu este doar science fiction, ci un pas imens in viitor care poate fi adaptat fiecarei case.
In acest fel poti reduce semnificativ costurile de utilizare a cladirii, poti creste semnificativ confortul locuitorilor si le poti oferi un sentiment de securitate.
Sistemele inteligente de acasa ofera posibilitatea de a-si adapta complet componentele la nevoile individuale ale utilizatorilor, datorita carora permit nu numai asigurarea unui confort maxim, ci si extinderea libera si corelarea componentelor acestora cu asteptarile in schimbare ale utilizatorilor.