Bebelusi: produsele must-have

Bebelusi produsele must-have

Bebelusi: produsele must-have

Multe magazine organizeaza liste de nasteri propriu-zise din care, la fel ca in cazul unei liste de nunta, familia si prietenii pot alege cadouri pentru viitorul bebelus. Dar trebuie sa fiti atenti, pentru ca este foarte usor sa va pierdeti printre miile de produse pentru copii de pe piata. Multe dintre lucrurile pe care le cumparati risca foarte mult sa ramana nefolosite. Iata o lista de articole de bebelusi care nu ar trebui sa lipseasca. Sfatul, in general, este sa cumparati acum strictul necesar si abia mai tarziu, cand va cunoasteti mai bine copilul, sa luati ceea ce aveti nevoie cu adevarat.

La domiciliu

Doua produse care pot parea indispensabile, dar care, de fapt, trebuie folosite doar atunci cand este necesar, sunt servetelele umede si cremele de schimb. Servetelele sunt utile doar atunci cand sunteti departe de casa si nu aveti acces la apa, in timp ce cremele de schimb trebuie folosite doar in caz de iritatie (in conditii normale nu trebuie folosite ca masura preventiva). Pastrati o mica rezerva acasa, dar nu va lasati pacaliti de publicitate: ambele nu trebuie folosite la fiecare schimbare.

Schimbare

Nu aveti nevoie de un covoras special pentru a va schimba bebelusul: tot ce va trebuie este un covoras impermeabil si un prosop pe care sa-l puneti pe masina de spalat sau pe un raft. Costurile sunt minime, dimensiunile sunt reduse si este usor de transportat. Mesele schimbatoare care se agata de perete sunt, de asemenea, convenabile daca aveti probleme de spatiu, dar fiti atenti la asamblare si la sarcina maxima pe care o pot sustine. Pe de alta parte, evitati-le pe cele cu cada integrata, care sunt inconfortabile, grele si voluminoase.

Baie

Bebelusii prefera spatiile inguste. Prin urmare, pentru baie, cel mai bine este sa folositi la inceput o chiuveta (atentie la robinet). Sau puteti folosi o galeata/cadita asemanatoare unei bai inainte de a trece la cada. Fiti atenti la temperatura apei: termometrele sunt utile, costa putin si ii amuza pe copii cand le vad plutind. Pentru scaldat, apa este suficienta. Copiii mici nu miros si nu se murdaresc (cu exceptia zonei scutecelor, pe care le puteti curata cu putin sapun lichid, daca este necesar) si nu este nevoie de sampoane, geluri de dus, bai cu spuma, deodorante, parfumuri si diverse pudre.

Hranire

Daca alaptati, o perna de alaptare poate fi utila. Pentru a oferi mamei mai multa libertate, o pompa de san (manuala sau electrica) poate fi de asemenea utila. Cele electrice pot fi inchiriate in farmacii sau testate in spitale. Biberonul devine indispensabil pentru cei care fac alaptare mixta sau folosesc lapte praf. In acest caz, este important ca in primele 6 luni sa sterilizati bine biberonul: puteti folosi cuptorul cu microunde sau il puteti inmuia in apa clocotita timp de 10 minute. Exista, de asemenea, detergenti pentru sterilizarea la rece sau pentru aparatele de sterilizare cu aburi: cu siguranta trebuie sa fie trecute pe lista produselor de prisos.

Ora de culcare

Aveti nevoie de un patut, care trebuie sa fie omologat in conformitate cu EN 716, si de un inaltator pentru a fi folosit in primele luni ale copilului. Patuturile sunt inutile: costa bani si sunt folosite doar cateva luni.

De ce se joaca bebelusii?

Jocul promoveaza dezvoltarea sanatoasa si abilitatile de gandire critica. Intareste memoria, ii ajuta pe copii sa inteleaga cauza si efectul si, potrivit lui Mendez, ii ajuta pe copii sa exploreze lumea si rolul lor in ea.

„Copiii mici invata cum se potrivesc lucrurile prin joaca. Le permite sa-si foloseasca simturile si incurajeaza explorarea si curiozitatea, iar aceste abilitati reprezinta fundamentul dezvoltarii intelectuale si al procesarii cognitive .”

Jocul ii inspira si pe copii sa pretinda , sa creeze si sa-si imagineze. Jocul creativ, deschis ii ajuta pe copii sa conceptualizeze, sa faca brainstorming si sa-si exercite abilitatile de gandire critica.

Din punct de vedere fizic, jocul aduce beneficii copiilor in cateva moduri, si anume in dezvoltarea motricitatii fine si grosiere.

„Jocul aduce beneficii dezvoltarii motorii prin incurajarea miscarii [si a] intelegerii relatiilor spatiale, promovand abilitatile de planificare motrica si sustinand echilibrul si dexteritatea”, spune Mendez. „Sprijina, de asemenea, abilitatile motorii brute, cum ar fi energia, rezistenta, flexibilitatea si constientizarea corpului.”

Exemplele de joc fizic includ alergarea, sariturile, inotul, construirea blocurilor, dansul, mersul cu bicicleta si cataratul in copaci. (Cand oferiti oportunitati pentru aceste tipuri de activitati, amintiti-va masurile de siguranta esentiale – de la casti pentru biciclete pana la supravegherea piscinei.)

Jocul este, de asemenea, important pentru dezvoltarea sociala, deoarece ii ajuta pe copii sa invete cum sa interactioneze cu ceilalti.

Prin joc, copiii dezvolta o intelegere a asteptarilor si regulilor sociale, iar jocul ofera oportunitati de a impartasi ganduri si idei, de a asculta si de a face compromisuri.

In plus, jocul ii ajuta pe copii sa-si inteleaga si sa-si proceseze emotiile. „Copiii isi proceseaza emotiile si noile concepte prin joaca”, spune Kim Wheeler Poitevien , un terapeut pentru copii din Philadelphia.