Avantajele castilor wireless si modul de conectare al acestora
Fara cablu intre tine si melodiile tale preferate, castile wireless satisfac pe toata lumea, chiar si pe cei mai pretentiosi cunoscatori audio. In timp ce transmisia digitala RF necomprimata este perfecta pentru sistemele de lux pentru acasa, modelele echipate cu Bluetooth functioneaza excelent cu dispozitivele mobile.
Fiabile si usor de manevrat, castile wireless dezlantuie cu adevarat bucuria sunetului. Casca audio M15 In-Ear, baterie 2000 mAh, Bluetooth TWS 5.1, Pairing este acum in trend.
Cum functioneaza castile wireless?
Castile wireless sunt dispozitive care se conecteaza la un emitator folosind tehnologii precum bluetooth, frecventa radio sau infrarosu. Castile bluetooth wireless sunt cele mai raspandite pentru versatilitatea pe care o permit si compatibilitatea cu majoritatea produselor de pe piata. Acest tip de casti emite un semnal bluetooth care este preluat de celelalte echipamente si permite sincronizarea si conectarea.
Dupa conectare, acestea pot fi intr-o gama de pana la 10 metri fara a pierde calitatea audio. De la versiunea 4.0 a bluetooth-ului se face o utilizare mai eficienta a energiei, astfel incat aceste echipamente sa obtina o autonomie mai mare.
Cum se conecteaza castile bluetooth?
Pentru a conecta o casca Bluetooth, aveti nevoie doar de un dispozitiv compatibil care poate reda sunetul. Indiferent de sistemul de operare, Bluetooth este prezent pe toate platformele software.
- Pe iPhone cu iOS va trebui sa accesati setarile Bluetooth > si sa cautati numele castii.
- De la Android va trebui sa accesati Setari > Conectarea dispozitivului > Bluetooth si sa cautati numele castii.
Pe ambele sisteme de operare aveti optiunea de a activa conexiunea Bluetooth pe telefonul mobil si de a cauta dispozitivele din apropierea dvs. Este suficient sa asteptati incarcarea listei cu toate optiunile disponibile si sa apasati pe casti.
In unele cazuri cu Android, este posibil ca, pentru ca Bluetooth-ul telefonului mobil sa functioneze, trebuie sa activati si locatia, astfel incat Bluetooth-ul sa functioneze corect si sa o faca cu precizie.
Conectati mai multe dispozitive bluetooth
Tehnologia avanseaza constant si uneori nu observam imbunatatirile. Cand cumparam un smartphone, cu siguranta il folosim, printre altele, pentru a consuma continut multimedia. In modelele mai noi de la Samsung Galaxy S10 sau Huawei P30 Pro puteti conecta doua casti wireless fara probleme.
Care este diferenta dintre castile wireless si bluetooth?
Bluetooth este pe scurt o tehnologie wireless care este utilizata pentru a conecta mai multe dispozitive folosind unde radio. Tehnologia Bluetooth face posibila trimiterea si primirea datelor utilizand dispozitive compatibile, cum ar fi un smartphone, un laptop, o tableta sau orice dispozitiv cu Bluetooth.
Spune la revedere cablurilor si incurcaturilor lor. Principalul avantaj al castilor wireless este ca putem sta fara cabluri atunci cand vine vorba de a ne bucura de audio. Un avantaj imens, de exemplu, atunci cand vine vorba de a face exercitii fizice in sala de sport, de a face treburi in jurul casei sau chiar atunci cand lucrati la computerul vostru fara a avea un cablu intre ele.
Mai multa mobilitate. Castile wireless ne permit, de asemenea, sa ne mutam si sa ne indepartam de dispozitivul pe care il folosim, deci nu va trebui sa fim lipiti de mobilul nostru in timp ce le folosim. Mai exact, vom avea o distanta aproximativa de aproximativ 10 metri de sursa acelui sunet pentru a asculta sunetul, putand sa ne miscam confortabil cu castile fara teama de a trage mufa si de a rupe ceva.
De ce oamenii iubesc muzica?
Dintr-o perspectiva evolutiva, nu are niciun sens faptul ca muzica ne face sa simtim emotii. De ce le-ar fi pasat stramosilor nostri de muzica? In ciuda celor care ar argumenta contrariul, nu este necesara pentru supravietuire.
„C sau C-sharp este foarte rar o chestiune de viata si de moarte”, spune Jean-Julien Aucouturier, un neurostiinta care cerceteaza muzica si emotiile la Institutul Francez de Stiinta din Paris. „Beethoven sau Lady Gaga – ne place sau nu – nu sunt neaparat de ascultat pentru toti.”
Este o intrebare care i-a nedumerit pe oamenii de stiinta de zeci de ani: de ce ceva atat de abstract precum muzica provoaca emotii atat de consistente?
Este foarte posibil ca dragostea noastra pentru muzica sa fi fost pur si simplu un accident. Am evoluat initial emotiile pentru a ne ajuta sa navigam in lumi periculoase (frica) si situatii sociale (bucurie). Si cumva, tonurile si bataile compozitiei muzicale activeaza zone similare ale creierului.
„Ar putea fi cazul ca a evoluat intamplator, dar odata ce a evoluat a devenit cu adevarat important”, spune Robert Zatorre, cercetator in neurostiinte la Universitatea McGill.
Creierul nostru iubeste tiparele. Muzica este un tipar. Coincidenta?
Studiile au aratat ca atunci cand ascultam muzica, creierul nostru elibereaza dopamina, care, la randul sau, ne face fericiti. Intr-un studiu publicat in Nature Neuroscience, condus de Zatorre, cercetatorii au descoperit ca eliberarea de dopamina este cea mai puternica atunci cand o piesa muzicala atinge un varf emotional si ascultatorul simte „frisoane” – senzatia de emotie si uimire care furnica coloana vertebrala.