Pasi pentru a realiza izolarea fonica a unei case

Pasi pentru a realiza izolarea fonica a unei case

Pasi pentru a realiza izolarea fonica a unei case

Izolarea fonica rezolva una dintre cele mai grave probleme ale apartamentelor si caselor din orasele mari. Zgomotul pare sa nu aiba bariere si intra in orice moment al zilei, chiar si atunci cand vrem sa ne odihnim, indiferent de ora.

Primul lucru pe care trebuie sa-l stiti este ca aceasta nu este o izolare comuna. Deoarece sunetul este transmis de unde care pot fi absorbite de perete si continua in camera alaturata.

Se crede adesea ca zgomotul stradal este pretul pe care trebuie sa-l platiti pentru a trai intr-un sit urban. Nu mai este asa, va puteti bucura de o casa intr-o zona urbana si puteti sa va odihniti, sa va concentrati si sa desfasurati activitatea dorita fara a asculta in mod constant zgomotele produse pe strada sau in alte cladiri.

Cand apartamentul sau casa are ferestre orientate spre strada, zgomotul este de obicei constant. De aceea, este vorba despre realizarea izolarii zgomotului prin lucrul cu materiale care ajuta la o buna izolare fonica si la absorbtia sunetului.

De ce este necesar sa se izoleze fonic o casa?

Zgomotele exterioare pe care oamenii care traiesc in orase trebuie sa le indure devin din ce in ce mai stresanteNu numai ca trebuie sa izolati sunetul traficului si al constructiilor pentru a va odihni, ci si sa va concentrati si sa lucrati corect.

Fiecare persoana care doreste sa studieze trebuie sa gaseasca, de asemenea, un moment de pace intr-un loc de memorare.

Calitatea vietii tuturor membrilor familiei se imbunatateste.

O situatie speciala este sosirea unui copil in familie. Este momentul ideal sa ne gandim la crearea unui spatiu de pace si liniste in casa. Mai ales daca copiii si animalele de companie locuiesc impreuna in aceeasi cladire.

Un alt motiv foarte important pentru a va gandi la izolarea fonica a unei case este ca valoarea acesteia creste. Casa este reevaluata atunci cand are o izolatie acustica. Pentru ca se stie ca viata in ea va fi mai confortabila si mai sanatoasa.

Care este diferenta dintre izolarea fonica si absorbtia sunetului?

Izolarea fonica este tehnica utilizata pentru a preveni patrunderea zgomotului extern intr-o camera. Folosind materiale care blocheaza sunetul. Este ideal pentru casele din zonele urbane cu ferestre spre strada.

In timp ce absorbtia sunetului este tehnica utilizata pentru a reduce zgomotul intern al unui mediu. Acestea sunt utilizate pentru a preveni ecoul camerelor sau pentru a preveni zgomotul sa paraseasca mediile utilizate pentru instrumente muzicale, conferinte sau sali de intalnire.

Pentru a obtine o buna izolare fonica, trebuie efectuata o combinatie a ambelor tehnici.

Izolarea fonica a zgomotului exterior

Zgomotul din exterior se scurge prin pereti si ferestre. Pentru a evita acest lucru, trebuie adaugat material care sa-l absoarba, generand bariere sonore.

 ALS 40 mm este un material perfect pentru izolare, in general. 

O izolare fonica poate crea un mediu linistit in orice casa, lasand deoparte sunetul si zgomotul din exterior si oferindu-ti clipe de liniste, indiferent de ora din zi sau din noapte.

De ce este important sa iti izolezi casa?

Puteti alege sa va izolati acoperisul, podelele, peretii, ferestrele si usile. Cel mai important lucru sunt peretii, deoarece pentru o casa tipica peretii vor pierde in jur de 30 pana la 40 la suta din caldura. Acoperisul se afla pe locul doi, reprezentand aproximativ 25% din pierderile de caldura. Apoi urmeaza ferestrele si usile cu 20% si in final, podeaua.

Exista materiale si calitati diferite, dar, in general, izolatoarele bune constau in produse care au o structura asemanatoare lanii, care capteaza mici buzunare de aer. Tesaturile precum bumbacul si canepa sunt izolatori grozavi, ceea ce inseamna ca a avea perdele puternice va ajuta la o casa bine izolata.

De asemenea, produsele pe baza de lemn, cum ar fi panoul dur si usile din lemn, sunt buni izolatori care va vor ajuta sa va mentineti casa calda. Exista, de asemenea, solutii de spuma spray, in general pe baza de poliuretan.

Spuma poate fi folosita fie pentru tigle de acoperis, deoarece umple golurile, fie si varianta de adezive in jurul ferestrelor si usilor. De asemenea, puteti folosi materiale de etansare pentru a opri curentul prin fisuri si goluri.

Izolarea peretelui cavitatii (exista un spatiu intre frunza interioara si cea exterioara). Un izolator este introdus pe perete prin gauri care sunt apoi reumplute cu ciment.

Izolatie solida pentru pereti (fara cavitate in interiorul acestora). Daca ai pereti solizi poti alege intre izolatie interioara si externa. Izolatia exterioara acopera de obicei intreaga fatada a proprietatii, in timp ce interioara se aplica in general camerelor interioare.

Asigurati-va ca aveti ferestre si usi cu geam termopan! Aceasta este, avand cel putin doua panouri de sticla la cativa milimetri distanta in loc de o singura sticla. Geamul dublu va va proteja si de zgomotul exterior, mentinandu-va casa calda si silentioasa!