De ce este important biomul padurilor de conifere?

De ce este important biomul padurilor de conifere?

De ce este important biomul padurilor de conifere?

Planeta noastra este un habitat uimitor pentru mii si mii de specii de animale si plante. Biomul padurilor de conifere este unul dintre numeroasele ecosisteme care sunt, totusi, amenintate de activitatile umane. Si nu lasati comunitatea lor sa va pacaleasca. In ciuda prevalentei lor pe tot globul, un biom de padure de conifere poate contine unii dintre cei mai surprinzatori copaci.

Este recomandat ca acesti copaci sa fie salvati astfel incat sa poata continua sa gazduiasca acest biom. De aceea se recomanda ca atunci cand vreti sa salvati padurile de conifere, sa apelati la un brad artificial de Craciun.

De exemplu, Hyperion este o sequoia de coasta in prezent cel mai inalt copac din lume. Este la fel de inalta ca o cladire de 35 de etaje, ajungand la 379 de metri inaltime. Intre timp, generalul Sherman este un sequoia urias numit „Cel mai mare copac din lume”. La aproximativ 2,5 milioane de lire sterline, acest copac conifer cantareste pana la opt balene albastre combinate! Si cel mai batran copac din lume este un pin de bazin din bazin, un copac mai vechi de 5.000 de ani!

Biomul padurilor de conifere este incredibil de biodivers, iar copacii de conifere pot supravietui si prospera in diferite climaturi. Le puteti gasi in cele mai reci regiuni polare, precum si in cele mai calde pete tropicale ale planetei noastre. Prevalenta lor la nivel mondial este cauzata de faptul ca arborii de conifere profita de anumite conditii de mediu pe care alti copaci nu le pot exploata. In consecinta, ele arata adesea surprinzator de diferite de alte tipuri de biomi.

Cum arata un biom de padure de conifere?

Acest tip de padure este o umbrela pentru arbori conici sau coniferi, incluzand tarcuri, molizi, brazi si – desigur – pini. Frunzele acestor copaci sunt fie mici si asemanatoare acelor, fie ca solzi. Cei mai multi dintre ei isi pastreaza hainele verzi tot timpul anului, de unde si numele lor „vesnic verde”.

Toate sunt rasinoase si supravietuiesc in cele mai nefavorabile conditii, cum ar fi solurile acide sau temperaturile cu adevarat reci.

Coniferele se pot intelege destul de bine cu copacii de foioase – cei care isi varsa frunzele in fiecare an. Ii puteti gasi in multe biomuri mixte, cum ar fi taiga sau biomul temperat de foioase. Cu toate acestea, coniferele sunt redeventa peisajului dur, domnind suprem in zonele in care arborii de foioase nu ar avea nicio sansa.

Conditiile de mediu influenteaza modul in care arata fiecare tip de padure de conifere. Tipurile de specii de conifere implicate determina, de asemenea, diferitele straturi ale padurii. Cu toate acestea, zonele de conifere au de obicei un subpadure destul de rar. Cu alte cuvinte, acestea prezinta putine tipuri de iarba, arbusti sau flori sub conifere. Puteti vedea cu usurinta departe in subteranul unei paduri de conifere!

Supravietuirea conditiilor dure

Arborii de conifere prefera verile scurte si iernile racoroase. Ei prospera in conditii dificile, in special in cazurile de zapada puternica si de lunga durata. Frunzele asemanatoare acului copacilor ii protejeaza impotriva pierderii de apa in cele sase luni de iarna inghetata.

Acestea sunt acoperite cu un fel de ceara care actioneaza ca o bariera in frigul dur. Ramurile sunt, de asemenea, flexibile si moi. Zapada aluneca usor, deoarece indreapta de obicei in jos, ceea ce reprezinta un alt mecanism impotriva vremii aspre.

Zada este cel mai frecvent copac de conifere din cele mai reci regiuni ale globului. Sunt surprinzator de foioase, ceea ce inseamna ca raman goi si fara frunze in timpul iernii. Chiparosii, rasinoasele si cedrii sunt copacii de conifere care se gasesc de obicei in regiunile mai calde.

Coniferele, in general, sunt campioni la cresterea in soluri sarace. Spre deosebire de solurile lor mai uscate si mai nisipoase, padurile de foioase necesita de obicei soluri mai bogate, cu multa umiditate.

Arborii de foioase seamana mult cu oamenii. Ei traiesc repede si mor tineri. Cresc anual frunze noi doar pentru ca toate sa moara din nou in toamna. Aceste frunze sunt specializate pentru a bea lumina soarelui si a da copacului energia sa.

Copacii se bazeaza foarte mult pe substantele nutritive din sol, de unde coniferele le depasesc. Padurile de conifere au o abordare complet opusa ciclului de viata.

Copacii de conifere infloresc atunci cand solul lor este scazut in nutrienti. Isi iau timpul crescand si mor cand sunt batrani. In loc sa treaca prin dificultatea cresterii „frunzelor” noi in fiecare primavara, ele tind spre acele lor existente. In acest fel, se descurca bine cu doar cativa nutrienti proaspeti ai solului in fiecare primavara. In fiecare iarna, acele intra intr-o stare de „hibernare”, pentru a se trezi din nou in primavara.

Biomul padurilor de conifere nu este doar cel mai raspandit si cel mai bogat in biodiversitate. Sunt, de asemenea, tipuri incredibil de valoroase de ecosisteme din punct de vedere economic. Coniferele ne ofera majoritatea lemnului pe care il folosim pentru a construi structuri.

Si apoi exista intreaga serie de alte produse pe care le realizam din ele, cum ar fi hartia, creioanele, terebentina si chiar medicamentele impotriva cancerului.