Cum sa faci rulouri cu scortisoara?
Fiecare dintre noi iubim deserturile, si dorim sa savuram in fiecare zi, dupa fiecare dintre mesele principale ale zilei, diferite deserturi cu adevarat delicioase, iar rulourile cu scortisoara cu siguranta reprezinta cea mai buna optiune pentru serile reci.
Nimic nu se compara in acele momente cu mirosul de scortisoara care se simte in toata casa, si nici cu gustul absolut delicios al acestor rulouri atunci cand sunt usor caldute.
In randurile care urmeaza vom discuta despre acest desert absolut delicios, si veti descoperi care este reteta rulouri cu scortisoara. Veti afla care sunt ingredientele necesare pentru a face aceste rulouri, si veti afla si care este modul de preparare, deci in mod evident trebuie sa cititi articolul pana la final, iar in aproximativ o ora si 5 minute veti avea gata rulourile cu scortisoara (30 de minute timp de preparare, timpul de gatire fiind de 35 de minute).
Asadar, in ceea ce priveste ingredientele, pentru aluat sunt neceseare 2 oua, 150 de grme de zahar, 100 de grame de unt, 100 de mililitri de lapte, 1 lingurita de esenta de vanilie, 10 grame de drojdie uscata, 600 – 650 de grame de faina, si coaha rasa de lamaie.
Pentru a face umplutura veti avea nevoie de mai putine ingrediente, si anume de 200 de grame de zahar tos, 2 linguri de scortisoara si 50 de grame de unt topit. In ceea ce priveste glazura, aveti nevoie de 100 de grame de crema de branza, 100 de grame de unt, 100 de grame de zahar pudra, 1 lingurita de scortisoara si 100 de mililitri de lapte condensat.
Modul de preparare
Dupa cum spuneam, acesta este desertul potrivit pentru serile reci, iar mirosul de scortisoara care se simte in intreaga casa este inconfundabil. Gustul acestor rulouri cand sunt mancate usor caldute este delicios, dar pana atunci insa, iata care este modul de preparare al acestora!
Pentru a face aluatul, se amesteca ingredientele uscate, la fel ca si cele lichide. Aveti nevoie de un castron care este incapator, astfel incat sa adaugati ingredientele uscate, si sa faceti o adancitura in mijloc, unde veti turna ingredientele umede.
Amestecati apoi cu o lingura de lemn, si apoi framantati un sfret de ora. Lasati aluatul in castron, intr-un loc cald, pana cand volumul acestuia se dubleaza. Apoi, pe masa unsa cu putin ulei, rasturnati aluatul dospit si intindeti-l intr-o forma dreptunghiulara.
Apoi, amestecati zaharul cu scortisoara. Topiti untul si ungeti foaia cu acesta, dupa care presarati amestecul de scortisoara si zahar. Rulati cat mai strans posibil, si taiati rulouri folosind un fir de ata.
Apoi, asezati rulourile in tava (tava trebuie sa fie tapetata cu hartie de copt), si lasati rulourile inca 20 de minute la vopsit. In acest timp este important sa porniti cuptorul, asezati tava pe nivelul mijlociu al cuptorului, si lasati rulourile la foc in jur de 35 de minute (la foc moderat).
In ceea ce priveste glazura, aveti nevoie de un blender, in care sa puneti crema de branza si laptele condensat. Amestecati putin. Apoi, untul moale va fi mixat cu zaharul pana cand devine un amestec cremos. Ulterior se amesteca putin din amestecul de lapte si branza, iar la sfarsit se adauga scortisoara. De mentionat este faptul ca glazura trebuie sa fie lichida.
Cand sunt coapte rulorurile (dupa 35 de minute la cuptor), le scoateti si asteptati 5 minute sa se racoreasca, apoi turnati glazura peste acestea. Le puteti savura calde sau puteti sa asteptati pana cand acestea se racesc. Totul tine de preferintele fiecaruia in ceea ce priveste modul de servire al acestor rulouri delicioase cu scortisoara.