5 ingrediente pentru o relaxare perfectă

5 ingrediente pentru o relaxare perfectă

5 ingrediente pentru o relaxare perfectă

5 ingrediente pentru o relaxare perfectă

Trăim în era digitală a vitezei. Tehnologizarea rapidă a lucrurilor din jurul nostru a dus implicit și la accelerarea ritmului nostru de viață. Ne grăbim să ajungem dintr-un loc în altul, ne dorim să ne atingem obiectivele personale și profesionale cât mai repede. Însă în tot acest ritm alert de viață și de a „alerga” după atingerea obiectivelor setate fie de noi, fie de societatea însăși, adesea uităm să avem grijă de persoana cea mai importantă: noi înșine. Adesea uităm de îngrijirea propriului corp și psihic sub falsa idee că dacă am rezistat până acum, vom mai rezista „încă puțin”. Această amânare de a ne acorda nouă înșine atenția cuvenită duce la instalarea stresului și a oboselii.

Stresul și oboseala acută adesea se manifestă diferit față de cum ne-am aștepta, astfel ignorăm cu ușurință miezul problemei. Stresul și oboseala excesivă poate conduce la afecțiuni digestive, tulburări de somn și de concentrare. Nu trebuie să uităm faptul că stresul a fost corelat printre principalele cauze ale apariției anumitor boli precum ulcerul sau chiar cancerul.

Așadar este important pentru fiecare dintre noi să luăm din când în când o mică pauză de la „secolul vitezei” și să ne acordăm toată atenția posibilă.

Dar cum poți decide când ai nevoie de o asemenea pauză?

Pur și simplu simți că „ai nevoie de o pauză”

„Am nevoie de o pauză.” este o expresie foarte des întâlnită, pe care cu siguranță o auzi des. Sunt momente când corpul tău îți transmite acest mesaj. Te simți tot timpul obosit, deși dormi opt ore în fiecare noapte, ești apatic, nu te poți concentra cum trebuie și pari să fii veșnic obosit. Ascultă-ți intuiția în astfel de situații și acordă-ți o mică pauză.

Fă un obicei din a lua pauze

Fie că vorbim de mici pauze de cinci minute la fiecare oră sau două în timp ce lucrezi, fie de seri pe care le rezervi relaxării, încearcă să faci din acest lucru un obicei. Pauzele relativ dese din timpul lucrului, dacă sunt posibile, te vor ajuta să-ți menții ritmul de lucru și productivitate la cote ridicate.

Fă un obicei de a avea o seară rezervată doar ție, în care te vei ocupa doar de tine. Crearea acestui obicei cu siguranță te va ajuta să reduci semnificativ nivelul stresului.

5 ingrediente pentru o seară de relaxare perfectă

Seara reprezintă acea parte din zi când ne putem acorda timp nouă, dar totodată este și finalul zilei când tot stresul și toată agitația de peste zi încep să se facă resimțite.

  1. Ceai relaxant

Alege să-ți începi seara de relaxare cu ceaiul preferat. Adesea mirosul înmiresmatei băuturi ne induce o stare de siguranță și relaxare. Alege ceaiuri din plante care au proprietăți calmante, precum mușețelul, teiul sau chiar levănțica.

Evită să îndulcești ceaiul cu zahăr, întrucât îți poate tulbura somnul și digestia. Totodată, pentru un somn liniștit, evită ceaiurile ce conțin cafeină precum ceaiul negru verde sau alb.

  1. Lumânări

Danezii sunt unii dintre cei mai mari consumatori când vine vorba de lumânări, iar danezii sunt printre cele mai fericite popoare din lume. Am putea zice că lumânările aduc fericirea, nu-i așa?

Lumânările, lumina difuză creată de acestea mai exact, creează o atmosferă calmă, liniștită și sigură. Deși poate danezii apelează la iluminatul cu lumânări din timpul străvechi când aveau de înfruntat nopțile lungi și întunecate, acum le atribuie drept principalul factor al relaxării.

  1. Uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale au numeroase întrebuințări și utilizări. Mirosurile lor puternice au darul de a ne influența starea de spirit.

Poți alege să pui câteva picături de ulei esențial într-o sobă de difuzie, într-o cadă plină cu apă fierbinte sau să adaugi chiar câteva picături în lumânări, pentru a le face parfumate. Uleiurile esențiale sunt foarte indicate și pentru masaje de relaxare. Atenție, nu trebuie să aplici niciodată ulei esențial direct pe piele! Acestea sunt foarte concentrate și îți pot afecta pielea. Diluează câteva picături de ulei esențial în uleiuri mai blânde precum uleiul de cocos sau cel de migdale.

Pentru a beneficia de miresme subtile și relaxante, alege celebrul ulei de levănțică. Acesta este recunoscut pentru proprietățile sale de calmare și relaxare.

  1. Bețișoare parfumate

Asemeni lumânărilor sau uleiurilor esențiale, bețișoarele parfumate degajă o mireasmă subtilă în momentul în care sunt aprinse.

Când vine vorba de bețișoare parfumate, cu siguranță ai de unde alege, întrucât acestea vin într-o gamă foarte mare. Poți alege desigur, bețișoare parfumate cu aromă de levănțică, pentru a completa gama de ingrediente ce conțin levănțică.

  1. Un mic răsfăț

Nu ar fi o seară de relaxare dacă nu ar include și un mic răsfăț, nu? Fie că e vorba de a viziona unul dintre filmele preferate, de a citi o carte bună, a mânca bomboanele preferate sau de a savura o cină apetisantă, include și satisfacerea unui mic răsfăț pentru a completa seara perfectă de relaxare.