Ce trebuie sa stim despre motocultoare?
Majoritatea persoanelor din Romania care traiesc in mediul rural, se ocupa de agricultura. De exemplu, satenii trecuti de prima tinerete si care toata viata au lucrat doar in acest domeniu de activitate, au ca ocupatie de baza agricultura.
Cei care se afla in aceasta situatie, cu siguranta traiesc in special din agricultura, motiv pentru care, produsele agricole pe care le cultiva, sunt scoase la vanzare.
Pentru cei care mai au si un loc de munca, sau cei care se ocupa si de alte lucruri, agricultura poate fi cea de-a doua activitate. Acestia se ocupa de agricultura pentru propriul consum, astfel ca pe suprafetele pe teren pe care le detin, cultiva diferite cereale (grau, porumb) sau legume (cartofi, varza, etc.), pentru a le consuma.
Cei care cultiva legume si cereale pentru propriul consum, cu siguranta pentru a-si usura munca, isi indreapta atentia spre Rabota.ro, de unde-si aleg un motocultor si accesorii pentru motocultor.
Motocultorul este un utilaj care are in dotare un set de lame/cutite care taie pamantul si il aerisesc foarte bine la adancime, stimuland drenajul astfel. Dupa trecerea cu motocultorul pe suprafata de teren pe care urmeaza sa fie cultivate legumele sau cerealele, solul va fi mult mai bine nivelat, va fi mai bine drenat si pregatit pentru diferite tipuri de culturi.
Atunci cand aveti nevoie de un motocultor, trebuie sa stiti ca la Rabota.ro, aveti posibilitatea de a descoperi diferite modele. Alegeti motocultorul in functie de suprafata de teren pe care doriti sa o lucrati.
In cazul in care terenul nu are o suprafata foarte mare, atunci cu siguranta un motocultor cu putere mica va fi suficient. Pentru a lucra suprafete mari de teren insa, aveti posibilitatea de a alege de pe Rabota.ro, motocultoare puternice, care pot fi utilizate fara probleme pe suprafete de peste 8.000 de metri patrati, chiar si pe suprafete de peste 10.000 de metri patrati.
De exemplu, modelul de motocultor RABOTA K7 – 75q poate fi utilizat chiar si in conditii dificile, pe suprafete mai mici, dar si mai mari de 8.000 de metri patrati. Acesta are in dotare un motor pe benzina, euro 5 si 7 CP.
Pentru suprafete mai mari de teren, se poate alege motocultorul cu motor euro 5 pe benzina, RABOTA K13, care are 13 CP, si care poate fi utilizat fara probleme pe suprafete de peste 10.000 de metri patrati. De-asemenea, la fel ca si modelul prezentat anterior, si acest motocultor RABOTA K13 poate fi utilizat fara probleme in conditii dificile.
Indiferent de faptul ca alegeti un motocultor cu o putere mai mare sau mai mica, sau ca aveti nevoie sa prelucrati o suprafata mai mica sau mai mare de teren, trebuie sa cunoasteti unele detalii foarte importante inainte de a utiliza utilajul.
In primul rand, este important sa stiti ca nu trebuie sa lucrati foarte mult solul, pentru ca acest lucru poate compacta solul. De-asemenea, inainte de a incepe sa utilizati motocultorul, este important sa indeparatati atat pietrele, cat si diferite alte resturi de pe suprafata solului, care ar putea deteriora cutitele/lamele utilajului.
Atunci cand utilizati motocultorul, este important ca periodic sa va opriti si sa curatati cutitele acestuia. Faceti acest lucru si dupa ce terminati de prelucrat solul, astfel incat sa eliminati resturile vegetale prinse in utilaj.
Nu trebuie sa va grabiti atunci cand utilizati motocultorul si treceti peste suprafata de teren. Tot ce trebuie sa faceti este sa va deplasati incet cu motocultorul, si sa il apasati, si sa asteptati ca acesta sa lucreze lent.
Nu in ultimul rand, trebuie mentionat faptul ca nu trebuie sa folositi motocultorul, fara a avea echipament de protectie (incaltamintea adecvata, manusi, ochelari de protectie si aparatori pentru urechi).