Top 3 avantaje ale danturii fixe pe implanturi

Top 3 avantaje ale danturii fixe pe implanturi

Dantura fixă pe implanturi reprezintă o alternativă durabilă și estetică la protezele detașabile tradiționale, fiind folosită în stomatologie pentru a restaura complet funcționalitatea orală și pentru a îmbunătăți aspectul estetic al zâmbetului pentru pacienții care au pierdut toți dinții sau un număr ridicat de dinți. În general, metoda presupune utilizarea a 4 sau 6 implanturi, pentru susținerea unei lucrări protetice fixe. Pe lângă faptul că îmbunătățesc stabilitatea și funcționalitatea, implanturile folosite pentru susținerea danturii fixe aduc și alte importante beneficii purtătorilor. 

Elimină riscul de iritații gingivale și alte complicații comune la purtătorii de proteze mobile

Lucrările protetice fixe sunt susținute de implanturi strategic poziționate, ceea ce permite distribuirea uniformă a forțelor masticatorii și prevenirea resorbției osoase. Dantura fixă pe implanturi elimină disconfortul și instabilitatea asociate protezelor mobile, iar pacienții pot să consume o varietate de alimente fără restricții și fără a compromite siguranța lucrării. Stabilitatea ridicată reprezintă principalul argument al unui implant dentar all on 4 si all on 6.

Prin fixarea permanentă a lucrării protetice în cavitatea bucală, dantura fixă pe implanturi elimină complet inclusiv riscul iritațiilor gingivale, frecvent întâlnite la utilizatorii de proteze mobile care se deplasează sau creează puncte de presiune. De asemenea, fixarea în cavitatea bucală a lucrării reduce riscul infecțiilor și al inflamațiilor gingivale, care pot apărea din cauza acumulării de bacterii sub proteze.

Îmbunătățesc semnificativ estetica zâmbetului

Integrată perfect în cavitatea bucală, lucrarea protetică susținută de implanturi oferă un aspect natural și armonios. Fatetele dentare pot fi aplicate pe lucrarea fixă pentru a îmbunătăți estetica zâmbetului, pentru a aduce un plus de rafinament și naturalețe. În acest context, este important de menționat și aspectul financiar, mulți pacienți întrebându-se „ce pret au fatetele dentare,” atunci când doresc o astfel de soluție. În ansamblu, costurile pot fi adaptate fiecărei situații, în funcție de necesitățile individuale și de bugetul fiecăruia.

Permit menținerea sănătății orale și generale

Pe termen lung, dantura fixă pe implanturi contribuie semnificativ la menținerea sănătății orale și generale. Implanturile dentare stimulează osul maxilar, prevenind atrofia osoasă, o problemă des întâlnită în cazul protezelor tradiționale. Implanturile dentare acționează ca niște rădăcini artificiale, integrându-se în osul maxilar. Integrarea implanturilor dentare în structura dentară naturală nu doar că asigură stabilitatea lucrării protetice, dar și stimulează osul maxilar, prevenind resorbția și atrofia osoasă, probleme frecvente în cazul persoanelor care utilizează proteze mobile. Resorbția osoasă nu numai că afectează structura feței și estetica zâmbetului, dar poate duce și la complicații mai grave, cum ar fi pierderea stabilității protezelor sau dificultăți în masticație.